Gość Pioorek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dziekuje. Juz wiem co i jak dzieki Tobie. ;) Ale mozesz tylko powiedziec co sadzisz o tym dysku? :> Aha i jak np. bede chcial zeby ta partycja sytemowa miala 20 GB, to wpisuje 20000 mb ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja bym brał Samsunga 200 lub 250 giga... sam się zastanawiam nad zakupem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Aha i jak np. bede chcial zeby ta partycja sytemowa miala 20 GB, to wpisuje 20000 mb ? :> I nie inaczej!!! A dysk to moim zdaniem idealna równowaga wydajność - cena - jakość. Są lepsze (Hitachi) ale za 250 bedziesz miał 160GB. Inna sprawa, że możesz nie potrzebować aż 200. Wtedy.... wiesz co, najlepiej poczytaj sobie na początku TEN TEST. Potem poszperaj na forum, bo temat dysków 160GB był już obszernie omówiony, dlatego nie ma tak dużo odpowiedzi w tym wątku, a nie powinienieś opierać się na opinii dwóch, czy trzech osób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Tzn 20000 mb =20 gb? No wiem ze nie bede potrzebowal az tyle... No i w tym tescie jest napisane ze z pewnoscia sie nie zawiedziemy na samsungach, i polecaja je... wiec nie wiem juz sam. Ja bym go tam bral, tylko ciekawi mnie poprostu co kto o tym mysli. 350 zl chodnikiem nie chodzi ;) ok znalazlem model samsunga 160 gb ktory wystapil w tym tescie. Ale - kosztuje on 314 zl a 200 gb kosztuje 348 chyba... wiec wole doplacic te kilka zlotych i miec wiecej. Czy moze poprostu 200 gb to az za duzo? Edytowane 15 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Tzn 20000 mb =20 gb? Tak No i w tym tescie jest napisane ze z pewnoscia sie nie zawiedziemy na samsungach, i polecaja je masz za sobą jeden test i opinię od jednego użytkownika, to dopiero wskazówka, jak mówiłem zanim sie zdecydujesz to poszukaj jeszcze na necie i na forum, a zapewniam cię, że jest na temat tych dysków. Dla przykładu, gdybyś poczytał recenzje z CHIP'a to wybrałbyś Seagate, z KŚ LAMA (EKSPERTa) WD ( :mur: ). tylko ciekawi mnie poprostu co kto o tym mysli Ja polecam!!! wiec wole doplacic te kilka zlotych i miec wiecej. Czy moze poprostu 200 gb to az za duzo Na to pytanie musisz sam sobie odpowiedzieć, bo każdy w indywidualny sposób korzysta z komputera i jeden potrzebuje dużego dysku, ktoś inny ma 60% wolnego miejsca na 40GB twardzielu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 No wiesz... jezeli komp nie bedzie sie zmulal przez tak duzy dysk to why not, nawet jak bym uzywal 10 gb tylko... ale zawsze moze wpasc kumpel z dyskiem i lipa. Nie raz musialem odmowic sobie wielu rzeczy ;) Wiec myslę ze kupuje tego 20 gb. Tzn 200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Co do Seagatea jest cichutki, szybszy od wcześniejszego dysku jaki posiadałem (7200.7) naprawdę z czystym sercem mogę polecić. Bardzo dobry produkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Ja sie chyba skusze na samsunga 200 gb... aha i czy w ogole moj zasilacz pociagnie taki hdd plus dodatkowe 512 ramu plus r9800pro? ;/ Nie bede noweggo topicu juz zakladal... Edytowane 15 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja sie chyba skusze na samsunga 200 gb... aha i czy w ogole moj zasilacz pociagnie taki hdd plus dodatkowe 512 ramu plus r9800pro? ;/ Nie bede noweggo topicu juz zakladal... Ja polecam tylko Hitachi. Bierze tylko 5.2W prądu, poza tym nie grzeje się, u mnie 250GB ATA133 ma 34stopnie a 160GB ATA100 31stopni. Z SATA będzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 U mnie Hitachi ma 29*C. A co do zasilacza to pociągnie spokojnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oneeye Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) I nie inaczej!!! A dysk to moim zdaniem idealna równowaga wydajność - cena - jakość. Są lepsze (Hitachi) ale za 250 bedziesz miał 160GB. Inna sprawa, że możesz nie potrzebować aż 200. Wtedy.... wiesz co, najlepiej poczytaj sobie na początku TEN TEST. Potem poszperaj na forum, bo temat dysków 160GB był już obszernie omówiony, dlatego nie ma tak dużo odpowiedzi w tym wątku, a nie powinienieś opierać się na opinii dwóch, czy trzech osób. hey .. spotkałes sie kiedyś z testem gdzie znalazł sie jeszcze jeden ważny czynnik oprócz tych przez ciebie wymienionych.. mianowicie wytrzymałośc .. NIE.. dlatego nie polegam na takich testach, choc mozna je brac pod uwage w poczatkowej fazie wyboru .. prosta sprawa, przejść sie po sklepach, popytać, które dyski najmniej padają.. zwróc uwage ze jak padnie ci dysk.. (całkiem, nie mowie o bad blockach) to nie odzyskasz tak łatwo tego co w nim najwazniejsze .. czyli danych :) .. każdy tu poleca to co jemu najbardziej odpowiada.. mi odpowiada WD .. Samsung'a róznież chwale ale miałem na niego wiecej reklamacji .. Seagate'y powyżej 120 GB są głośne !! .. ale to zalezy jeszcze gdzie są produkowane .. Co do NCQ .. to działa z CHipsetami przynajmniej I9xx.. poprawcie mnie jesli sie myle Edytowane 16 Listopada 2005 przez oneeye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Samsung SpinPoint 250 GB 8MB cache, Serial ATA II NCQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Samsung i tylko Samsung 250GB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 No niestety ale moje fundusze to max 350 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friendly user Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 No niestety ale moje fundusze to max 350 zl...Samusng SpinPoint 160GB SATAII NCQ - sam go mam i polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ale ja szukam na ATA... a nie sata... kurde ale mam kase na tego 200 gb tylko ze nikt sie o nim nie wypowiada ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) hey .. spotkałes sie kiedyś z testem gdzie znalazł sie jeszcze jeden ważny czynnik oprócz tych przez ciebie wymienionych.. mianowicie wytrzymałośc .. NIE.. dlatego nie polegam na takich testach, choc mozna je brac pod uwage w poczatkowej fazie wyboru .. Ale coś chyba nie doczytałeś moich wypowiedzi do końca, hmm....??? masz za sobą jeden test i opinię od jednego użytkownika, to dopiero wskazówka, jak mówiłem zanim sie zdecydujesz to poszukaj jeszcze na necie i na forum, a zapewniam cię, że jest na temat tych dysków. Dla przykładu, gdybyś poczytał recenzje z CHIP'a to wybrałbyś Seagate, z KŚ LAMA (EKSPERTa) WD ( mur.gif ). Edytowane 16 Listopada 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Mi się całe życie wydawało że 20GB=20480MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Mi się całe życie wydawało że 20GB=20480MB Więc zacznij to w końcu przyjmować za fakt.... Większość wie o co chodzi ale dla sprostowania 20GB≈20000MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...