Skocz do zawartości
Konar

Najlepszy Content Management System Na Fan Site?

Rekomendowane odpowiedzi

No więc w najblizszym czasie zabieram się za robienie fan site'u, a nie chce bawić się w html'a i wpadłem na genialny pomysl zeby wykorzystać jakiegoś CMS'a. Ale ich jest tyle, że głowa boli osobiście znam tylko kilka typu jportal2, postnuke, mambo... I teraz są pewne kryteria, które muszą być spełnione:

1. Ma mieć możliwość zrobienia własnego stylu/skina, wiem, że to sprawa typu photoshop itp. ale chodzi mi o to, żeby można bylo go zrobić np tak jak skiny do forum phpbb2 czy coś w tym stylu.

2. Łatwy w obsłudze tak, żeby mniej wprawiony kolega mógł sobie poradzić z nim. No i oczywiście user-friendly w całości :)

3. Podział na kategorie czyli jakieś wywiady, artykuły i inne związane. (wiem, że to większość ma tylko, że zależy mi na tym jak podkreśliłem wyżej łatwy w obsłudze, ale żeby mial użyteczne opcje)

4. To co wyżej tylko tym razem powiązane z jakimiś multimediami.

5. News section, to ma każdy byle by użtkownicy mogli komentować.

6. Miejsce na bannery i buttony, żeby to jakoś ładnie w całość wkomponować. Na przykład jak będzie 5 miejsc widocznych na buttony to jak dodam 6 to, żeby się przewijały w jakiś sposób lub coś tego pokroju

Za wszelką pomoc z góry dzięki, a i jak topic nie w tym dziale to proszę administrację o przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema mam ten sam problem , ale chyba jednak wybiore mambo ponieważ w Ekspercie napisali że jest najlepszy, ale czy mógłby mi ktoś poiwedzieć jaki jest według was najlepszy darmowy serwer abym mógł wgrać tam cmsa ??? Bardzo prosze o pomoc, bo zakładałem kiedyś już darmowe konto na www.friko.pl ale nie wiedziałem jak zrobić tam cmsa ( wyskakiwał komunikat żę nie ma bazy danych a chyba potrzebuje tego i nie iwem jak to zainstalować. ) Bardzo wiec jeszcze raz prosze o pomoc w tej sprawie, który serwsi wybrać aby dało zainstalować się tam cms'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi