Skocz do zawartości
Devrael

PowerColor 8500 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem bliski kupienia Radka 8500. Zastanawialem sie nad SuperGrace 8500 z 3.3ns pamieciami i Herculesem 8500LE. Tego pierwszego juz sie nie dostanie, wiec zostal ten drugi. Lecz ostatnio zainteresowalem sie jeszcze PowerColor'em 8500 Pro (275/275, 3.6ns). W sumie nigdy nie bralem pod uwage tej firmy bo czytalem o niej raczej pogardliwe opinie, ale widzialem niedawno kilka testow i porownan i ta karta wcale nie wypada najgorzej. Miala dobre wyniki, dobrze sie podkrecala i jakosc obrazu okreslano jako bardzo dobra. Tak se tez mysle ze tak jak Hercules jest glownym producentem na Europe tak PC na Azje, wiec ATI chyba "nie pozwoliloby" PC wypuszczac shitu.

Chcialem wiec prosic uzytkownikow tej karty o zdanie.

Widzialem ta karte najtaniej za 490 :wink: , moze ktos wie czy i gdzie mozna ja dostac taniej?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Miałem tą kartę przez tydzień (potem okazyjnie zamieniłem na g4ti4200) i muszę powiedzieć że jest bardzo fajna. Obraz świetnej jakości szybkie pamiątki. Nie ma ona zbyt pochlebnych opinii w testach ale... ale w praktyce jest to bardzo fajna karta. Nazywa sie Evil Master II i nie wiem czy ja po prostu miałem pecha ale jest ona taktowana nie tak jak na pudełku 275/275 tylko 275/250 ale bez problemu ja skręcasz na 275/275. Kiedy założyłem pamięci na radiatory kręciła się dość dobrze jak na radeona. Ogólnie złożyłem na niej niedawno komuś kompa i jest z niej b. zadowolony. Ale jeżeli miałbym do wyboru herculesa... to bym się nie wahał i brał tego niebieskiego :wink:

Zastanów się czy nie warto dołożyć i kupić g4ti4200??? W grach większa wydajność choć nic nie mówię bo nie chcę prowokować awantury na forum :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...