Jacka Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Witam Mam dylemat - kupic logitechy Z-3 czy dorzucić drugie tyle i cieszyć się dźwiękiem THX Z-2300 ? Jak uwazacie, czy to się opłaci ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ja mam Z-2300 i nie zaluje ani zlotowki :D Graja czysto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 też mam Z-2300! Dają nieźle czadu! Niestety nie porównywałem z Z-3, ale mogę spokojnie polecić Z-2300! Na pewno musisz sięzastanowić jakiej muzy słuchasz. Z-2300 mają dużo większą moc i OGROMNEGO suba! Więc to muzyki z dużą ilością basu doskonale się nadaje. Głośne słuchanie też wchodzi w gre! Oczywiście nie mówię, że Z-3 nie potrafią grać głośno, albo że nie posłuchasz na nich np. techna! Więc zastanów się czy faktycznie potrzebna Ci taka moc, bo do "zwykłego" używania kompa Z-3 to nawet za dużo!:) No i jeszcze sub z Z-2300 zajmuję sporo więcej miejsca w porównaniu z Z-3! Podsumowując: zestawik z dobrą kartą muzyczną na prawde wymiata! Wszystko czyściutko, a jak trzeba dowalić to daje rade! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 No coz, techno nie slucham [Rap rlz ;]] ale nadal zastanawiam się nad z-2300 ... Wiem, że sub jest duży, ale znajdzie się dla niego miejsce :D A jak wrazenia w grach ? Btw prosilbym jeszcze o wypowiedz jakiejs osoby ktora sluchala i jednych i drugich ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Ja nie słyszałem Z-3, ale właśnie looknąłem do komputronika i zobaczyłem jakieś Z-4e. Czyzby nowe? :rolleyes: Osobiście posiadam SB Audigy 2 ZS i Logi Z-2300. Mogę ci je śmiało polecić. Naprawde wymiatają! I jeszcze dopowiem, że słucham raczej cięższej muzyki, a techna i podonych słucha mój brat. Jak dla mnie rewelacja, brat mówi podobnie o swojej muzyce :D Nie wiem do czego sie przyczepić. Jak chcesz mniej basu, żaden problem. Głośniki nadają się do każdego rodzaju muzyki. Słyszałem Creative 2.1 THX i powiem szczeże że jak ktoś porównuje je z Z-2300 to mało słyszał. Creative wysiadają przy starcie. Brakuje im tonów średnich, a bas jest o wiele gorszy. Którko mówiąc, jeśli masz kase, BIERZ! Logi Z-2300 to naprawde porządny sprzęt, o ile ma się dobrąkarte muzyczną i nie słucha się mp3 poniżej 128kbit włącznie :D Co do filmów i gier... Filmy oglądam dość często i jestem zachwycony. A gry? Nie gram prawie wcale. Ale jak odpaliłem NFS U2 i usłyszałem ten piękny ryk silnika z podbiciem basowym to aż miło się zrobiło :) Edytowane 15 Listopada 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 POTWIERDZAM! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 NFS MW tez fajnie na nich daja czadu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Dobra, pomogliście mi :D Raz sie żyje - zainwestuje :) Pozdro :) EDIT: Juz czuje jak podloga trzesie sie od ryku silnika w MW :twisted: Edytowane 16 Listopada 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Najpierw zlikwiduj w pokoju wszystkie przedmioty, ktore moga wpasc w rezonans :D U mnie to: - luzne elementy/przedmioty w szafkach, - drzwiczki od szafek - klamki od okien - i inne ktorych nie zlokalizowalem jeszcze :D Jak mam dobry utworek to i w przedpokoju cale drzwi od lazienki chodza. A 20metrow dalej klamka od drzwi balkonowych tez lekko drga :D Poza tym pozbadz sie utworow mp3 - 128kbit i wymieniaj na lepsze wersje :) Edytowane 18 Listopada 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Panowie przykro mi ale wszyscy (no prawie - jest pare wyjatkow) jestesmy glusi albo nawet uposledzeni - smutna prawda.. Mi właśnie o efekty przestrzenne chodzi bo żeby słuchać muzyki na komputerowych głośnikach to trzeba być albo głuchym (bardziej prawdopodobne) albo upośledzonym (to już mniej). No offence... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Dodałem "no offence" na końcu ;] Posłuchali byście czegoś conajmniej przyzwoitego przez jakiś czas to każdy głośnik komputerowy byłby dla Was g... warty :) Nie zdajecie sobie sprawy jak gigantyczna różnica jest pomiędzy normalnym zestawem a pierdziawkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) no to jaki nowy normalny zestaw za 575 zł mozna kupić ? Edytowane 18 Listopada 2005 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Dodałem "no offence" na końcu ;] Posłuchali byście czegoś conajmniej przyzwoitego przez jakiś czas to każdy głośnik komputerowy byłby dla Was g... warty :) Nie zdajecie sobie sprawy jak gigantyczna różnica jest pomiędzy normalnym zestawem a pierdziawkami. przestan , przestan do kompa z-2300 sprawdzaja sie wysmienicie pamietaj ze kosztują 500 z kawałkem a imo do multimedialnych zastosowan(gry filmy) sprawdzaja sie znacznie lepiej niz zestaw home audio (np.uzywki allegro do 1 tysia) a i w muzie wykraczaja daleko poza poziom komputerowych pierdziaw reke daje odciąc ze ich nie słyszałes mam w miare dobre kloce home audio jak i CA wiec jakies tam odniesienie i porównanie mam wiec Twa teoria raczej jest wyssana z rekawa Edytowane 18 Listopada 2005 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Masz rację, nie słyszałem ich. Ale słyszałem Gigaworksy 7.1 za 1300zł. I to mi wystarczy. Napewno w grach i filmach wymienione przez Ciebie Logitechy sprawują się nienagannie ale ja piszę o muzycę. SILAN ---> Nowy ?? Żaden. Używany ? Tannoy M1 i jakiś tam wzmacniacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Masz rację, nie słyszałem ich. Ale słyszałem Gigaworksy 7.1 za 1300zł. zapewniam CIę ze róznica pomiedzy gw 7.1 nawet jakby kosztowały 2,5tysia a tymi logi to przepasc to jedyny zestaw akceptowalny jaki mozna podłączyc do kompa -reszta to zgadzam sie-popierdółki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 W takim razie z chęcią wcisnę jakiemuś klientowi ten zestaw ale najpierw sam go przetestuję :) Święta się zbliżają, będe miał sporo zamówień na "prezenty" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Nie wiem jak można porównywać Creativki 7.1 THX do Logów Z-2300. Akurat wczoraj miałem okazje posłuchać jak grają owe creativy na karcie muz. z X-Fi. Szumy szumy i jeszcze raz szumy! Brakuje tonów srednich, ale z resztą jak we wszystkich creativach (nie mówie tu o nowej serii która właśnie wyszła bo ich nie słyszałem). Zgadzam się z tym, że dobre kolumny za ponad 1000zł grają lepiej. Ale Logi są prawie 2 razy tańsze, małe, "komputerowe" i stawiam mój zestaw na to, że 80% używkowników będzie zadowolona (zawsze ktos powie ze są do [gluteus maximus] cociaż tak nie będzie myślał, albo zdarzy się ktoś, kto miał styczność z dobrym zestawem audio). Co tu dużo mówić, jest wiele lepszych głośników, ale jesli chodzi o tzw. głośniczki komputerowe to inne wymiękają!!! Pozatym jak ma się ponad 1000zł to nie kupuje się logitechów Z-2300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) No coz ja poslucham juz za jakis tydzien wiec wtedy sie wypowiem ;] @skrytobojca: jakiej muzyki sluchasz ?? :D Edytowane 19 Listopada 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Roznej ;) Rock, Metal, oraz czasem czegos bardziej pop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Najpierw zlikwiduj w pokoju wszystkie przedmioty, ktore moga wpasc w rezonans :D U mnie to: - luzne elementy/przedmioty w szafkach, - drzwiczki od szafek - klamki od okien - i inne ktorych nie zlokalizowalem jeszcze :D Jak mam dobry utworek to i w przedpokoju cale drzwi od lazienki chodza. A 20metrow dalej klamka od drzwi balkonowych tez lekko drga :D Poza tym pozbadz sie utworow mp3 - 128kbit i wymieniaj na lepsze wersje :) Proponuję jeszcze zabić okna, cały sufit zarąbać matą akustyczną (taką brzydką, ciemno szarą), poustawiać meble byle jak (albo je w ogóle wy...walić), skasować wszystko co szklane i metalowe (najlepiej w kuchni też, żeby nie było mozliwości zrobienia herbaty czy kawy) na podłodze koniecznie super gruby dywan perski, na ścianach koce... A najgorzej mają zwolennicy meblowania w IKEI, kompletnie wszystko do wywałki :P Dodałem "no offence" na końcu ;] Posłuchali byście czegoś conajmniej przyzwoitego przez jakiś czas to każdy głośnik komputerowy byłby dla Was g... warty :) Nie zdajecie sobie sprawy jak gigantyczna różnica jest pomiędzy normalnym zestawem a pierdziawkami. Byle jakie kolumny w cenie Z-2300 będa grać słabiutko. Gigaworks to faktycznie badziewie, ale jeśli już mowa o systemie 2.1 do komputera - dla osoby, która nie wymaga Bóg wie czego - to Logitech jest dobrym wyborem. Dźwięk naprawdę kuszący w tej cenie. Nie ma co owijać - albo kupujemy tani sprzęt do kompa za 500-1000 zł. albo sprzęt audio za 1000-3000 zł (lub więcej, jak się ma :) ) Audio (wzmak i kolumny) w cenie 1000 zł zagrają zdecydowanie lepiej niż 2x tańszy Logitech. Tak samo Maranz + B&W zagra lepiej niż "chałowa" Koda z masą bajerów i aluminiowym przodem. Masz 500 zł to wydajesz 500 zł. Masz 5000 zł to wydajesz 8000 zł. Taki to już dziwny świat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Proponuję jeszcze zabić okna, cały sufit zarąbać matą akustyczną (taką brzydką, ciemno szarą), poustawiać meble byle jak (albo je w ogóle wy...walić), skasować wszystko co szklane i metalowe (najlepiej w kuchni też, żeby nie było mozliwości zrobienia herbaty czy kawy) na podłodze koniecznie super gruby dywan perski, na ścianach koce... A najgorzej mają zwolennicy meblowania w IKEI, kompletnie wszystko do wywałki :P Ubaw po pachy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Glosniczki bede mial w tym tygodniu :D Chcaialem jeszcze spytac gdzie suba trzymacie zeby dzwiek byl najelpszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Glosniczki bede mial w tym tygodniu :D Chcaialem jeszcze spytac gdzie suba trzymacie zeby dzwiek byl najelpszy ? tuż koło ucha :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 tuż koło ucha :lol2: Nie wiem czy to dobry pomysl :P Chodzi mi o to czy lepiej na biurku czy pod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ejjj no jakie biurko? ocipial? :D ehehe ;) Pomijajac rozmiar, biurko to zle miejsce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ani na biurku, ani pod biurkiem. Jak zobaczysz na własne oczy rozmiar subwoofera w Z-2300 to szybko dojdziesz do wniosku, że trzeba mu dać dobrą, luźną miejscówkę. Subwóofery z reguły stawia niedaleko bocznej ściany pokoju. Wówczas dochodzi silny dźwięk. Centralnie też można postawić, ale pod biurkiem bardzo niezalecane (bedzie rezononować - niby bas się wzmocni, ale straci na jakości). Najlepiej spróbuj ustawić obok biurka, tak by w promieniu 50 cm miał luz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Teraz moge powiedziec otwarcie: Z-2300 WYMIATA ;] Nie slyszalem jeszcze takiego basu - sub nie buczy nawet ustawiony na maxa na pilocie i w mixerze i przy duzej glosnosci. Wszystkie sciany sie ruszają :D Boli mnie prawe ucho [sub stoi z prawej strony;] Polecam wszystkim ktorzy sie wachają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) A ja się dziwiłem czemu prawy głosnik gra mi ciutke ciszej? :blink: Sub stoi pod stołem, ale też po prawej stronie... I tez boli mnie prawe ucho :D Za rok już całkiem strace słuch hehe. Śmieje się a to wcale nie takie śmieszne :-| Nie słuchajcie głośno muzyki :rolleyes: Edytowane 4 Grudnia 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Heheh mam glosniki od wczoraj a sasiad z dolu byl juz 3 razy - bo mu "basy chodzą po suficie" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Heheh mam glosniki od wczoraj a sasiad z dolu byl juz 3 razy - bo mu "basy chodzą po suficie" :D powinni dodac ulotke UWAGA NA CHODZĄCE BASY !!!! ale to oznacza ze dobrze graja jak na "pierdziawki" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...