Skocz do zawartości
Jacka

Logitech Z-3 Czy Z-2300

Rekomendowane odpowiedzi

witam was,wiecie tak tu piszecie o tych z-2300 thx, ale wkoncu nie otrzymalismy odpowiedzi co do tego czy ten zestaw dla normalnego uzytkownika ( o normalnym nie duzym pokoju ) bedzie grał tak samo ?! wiec lepiej oszczedzac i kupic z-2300 ??!! juz sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baaa też pytanie :)

mały czy duży pokój, im lepszy zestaw audio tym dźwięk lepszy (mówie o warunkach normalnych). Zdecdowanie opłaca się dołożyć wiecej i kupić z-2300, no chyba że zadowoli cie dźwięk niższej klasy, to wtedy zrobisz co zechcesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle, ze te sklepy sa the best :)

i jeszcze jedno. ok moze maja wiecej mocy, ale to nie jest tak - im wiecej mocy tym dzwiek traci troche na jakosci ? bo tu moj kolega mowi (posiada z-3) ze on niechciał oszczedzac jeszcze na z-2300 bo i tak nie wykorzysta tej mocy, a pozatym w tych z-2300 bedzie słabsza jakosci... ja bym z nim polemizował, ale nie słyszałem ani tych ani tych glosnikow,wiec nie wiem :) ale osobiscie bym kupic z-2300 ( teraz tylko kwestia tego zeby przekonac mame :/ która uwaza,ze jest mi to nie potrzebne bo mam juz głosniki - absurd :/ ) czekam na odpowiedzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz koledze niech pierwsze posłucha jednych i drugich, a dopiero później wysuwa takie wnioski :D

Oczywiście że dźwięk im mocniejszy/głośniejszy tym traci na jakości, ale w kazdych głośnikach jest inaczej. W Z-2300 średnio od 3/5 głośności słychać niedoskonałości, ale jest to kwesta indywidualna, i jeszcze dochodzą ustawienia na karcie i tak dalej... Multum spraw. Ja osoboście uważam że do kompa lepszych 2.1 niż Logi Z-2300 nie znajdziesz choćby nie wiem co. Chodzi mi oczywiście o głośniki tzw. "komputerowe" a nie o cos profesionalnego. Słyszałem Z-3e i muszę przyznać że są dobre, ale między nimi a Z-2300 jest duża przepaść, naprawde! Warto dołożyć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh trudne pytanie...

Ja też myślałem że nie potrzebuję głosno słuchać muzyki, i wydaje mi się że nie słucham...

A jednak ciagle ktoś mówi: "przycisz bo nie moge już wytrzymać" :wink: I żeby tu chodziło tylko o głośność... Czasami subwoofer robi więcej szumu drganiami niż ogólnie cały zestaw swoją głośnością :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do stwierdzenia "im większa moc tym dźwięk traci na jakości" - niektórzy mogą tak myśleć jeśli posłuchają subwoofera napędzanego 300W wzmacniaczem i subwoofera napędzanym 50W wzmacniaczem. Ten drugi nie będzie miał kontroli za grosz (oczywiścię mówię tu o napędzeniu 250W głośnika) czyli będzie dudnił. Wielu się to dudnienie podoba i nie tolerują szybkiego basu którego dostarczy mocny wzmacniacz. Znam wiele osób dla których 30W boschmann gra lepiej od 300W Alpine :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tematu Topica. Posiadalem oba zestawy, Co do Z-3 to żenada ! satelity maja problemy z przenoszeniem srednich i wysokich tonow ( harczą membrany przy niektorych dzwiekach nawet przy dosc cichym sluchaniu ), woofer jak na glosnik 10cm jaki jest w srodku mozna zaliczyc do udanych ( gra miekko przyjemnie ), Z-2300 duzo wyzszy poziom, jednak jakosc dzwieku jak rowniez w Z-3 pozostawia wiele wiele do zyczenia, buczacy woofer, bardzo słaba stereofonia ( zestaw gra jakby byl mono ), brak szczegolow, moc bardzo duza to na plus. Gdybym mial teraz wybierac nie wybralby zadnego z nich, ale gdyby to byla koniecznosc to zdecydowanie Z-2300.

pOzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_THX_ ok, z-2300 bys wybrał, a jakbys miał 500-800 zł do wykorzystania to co bys kupił ?! masz chyba duze pole manewru ....

Jesy kilka zestawow lepszych, badz podobnych jakosciowo w tej cenie z Logitechem, są jednak 2 zestaw ktore są jakby zupelnie z innej bajki. Jest to Altec Lansing MX5021 oraz model ktory zostawilem sobie na stale ( najdrozsze 2.1 ) rowniez Alteca FX6021 ( Cena Producenta 300$ ). Jedyna rzecz to to, ze są praktycznie nieosiagalne w Polsce, tak wiec sprowadzilem je z zagranicy mieszczac sie w podanym przez Ciebie przedziale cenowym ( mozna je kupic rowniez kupic w sklepach wysylkowych w sieci )

O jakosc Altec Lansinga nie musze sie chyba wypowiadac, dla niewtajemniczonych dodam iż, Jest to od lat bardzo ceniona marka w świecie audio , glownie przez tzw. Audiofili. Firma powstala w latach 20-stych z inicjatywy Jamesa B.Lansinga ( niegdyś spółka JBL ) i produkuje zestawy na zasadzie doświadczeń zaczerpniętych przez lata swojej dzialalności. Ten zestaw jako jedyny widnieje na stronie Altec-Profesional,

wśród legendarnych Voice of theather ( cena 4000$ za sztuke

Ponizej zdjecie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi