PANEK_123 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 witam was,wiecie tak tu piszecie o tych z-2300 thx, ale wkoncu nie otrzymalismy odpowiedzi co do tego czy ten zestaw dla normalnego uzytkownika ( o normalnym nie duzym pokoju ) bedzie grał tak samo ?! wiec lepiej oszczedzac i kupic z-2300 ??!! juz sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 baaa też pytanie :) mały czy duży pokój, im lepszy zestaw audio tym dźwięk lepszy (mówie o warunkach normalnych). Zdecdowanie opłaca się dołożyć wiecej i kupić z-2300, no chyba że zadowoli cie dźwięk niższej klasy, to wtedy zrobisz co zechcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 ja mam 10m2 i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greeg Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Witam Czy ktoś może korzystał z tych sklepów ?? Znacie jakieś lepsze z ciekawszymi cenami ?? :) Pozdrawiam http://www.agito.pl/index.php?pid=9487&cid=60&p= http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=4643 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANEK_123 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 ja mysle, ze te sklepy sa the best :) i jeszcze jedno. ok moze maja wiecej mocy, ale to nie jest tak - im wiecej mocy tym dzwiek traci troche na jakosci ? bo tu moj kolega mowi (posiada z-3) ze on niechciał oszczedzac jeszcze na z-2300 bo i tak nie wykorzysta tej mocy, a pozatym w tych z-2300 bedzie słabsza jakosci... ja bym z nim polemizował, ale nie słyszałem ani tych ani tych glosnikow,wiec nie wiem :) ale osobiscie bym kupic z-2300 ( teraz tylko kwestia tego zeby przekonac mame :/ która uwaza,ze jest mi to nie potrzebne bo mam juz głosniki - absurd :/ ) czekam na odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Powiedz koledze niech pierwsze posłucha jednych i drugich, a dopiero później wysuwa takie wnioski :D Oczywiście że dźwięk im mocniejszy/głośniejszy tym traci na jakości, ale w kazdych głośnikach jest inaczej. W Z-2300 średnio od 3/5 głośności słychać niedoskonałości, ale jest to kwesta indywidualna, i jeszcze dochodzą ustawienia na karcie i tak dalej... Multum spraw. Ja osoboście uważam że do kompa lepszych 2.1 niż Logi Z-2300 nie znajdziesz choćby nie wiem co. Chodzi mi oczywiście o głośniki tzw. "komputerowe" a nie o cos profesionalnego. Słyszałem Z-3e i muszę przyznać że są dobre, ale między nimi a Z-2300 jest duża przepaść, naprawde! Warto dołożyć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANEK_123 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Ok :) powiedział ze nie slyszal,ale ze mu takie nie potrzebne z-3 mu wystarcza... a jezeli nie slucham glosno muzyki to warto je kupowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Heh trudne pytanie... Ja też myślałem że nie potrzebuję głosno słuchać muzyki, i wydaje mi się że nie słucham... A jednak ciagle ktoś mówi: "przycisz bo nie moge już wytrzymać" :wink: I żeby tu chodziło tylko o głośność... Czasami subwoofer robi więcej szumu drganiami niż ogólnie cały zestaw swoją głośnością :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Co do stwierdzenia "im większa moc tym dźwięk traci na jakości" - niektórzy mogą tak myśleć jeśli posłuchają subwoofera napędzanego 300W wzmacniaczem i subwoofera napędzanym 50W wzmacniaczem. Ten drugi nie będzie miał kontroli za grosz (oczywiścię mówię tu o napędzeniu 250W głośnika) czyli będzie dudnił. Wielu się to dudnienie podoba i nie tolerują szybkiego basu którego dostarczy mocny wzmacniacz. Znam wiele osób dla których 30W boschmann gra lepiej od 300W Alpine :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANEK_123 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 wiecie ! mam juz te glosniki ! ale wypas, nie slyszalem lepszych 2.1 ! ! teraz jade na AC97, bo mam Sound Blaster LIVE 24-bit, i niemoge go zainstalowac ( niemam sterowników ) ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_THX_ Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Co do tematu Topica. Posiadalem oba zestawy, Co do Z-3 to żenada ! satelity maja problemy z przenoszeniem srednich i wysokich tonow ( harczą membrany przy niektorych dzwiekach nawet przy dosc cichym sluchaniu ), woofer jak na glosnik 10cm jaki jest w srodku mozna zaliczyc do udanych ( gra miekko przyjemnie ), Z-2300 duzo wyzszy poziom, jednak jakosc dzwieku jak rowniez w Z-3 pozostawia wiele wiele do zyczenia, buczacy woofer, bardzo słaba stereofonia ( zestaw gra jakby byl mono ), brak szczegolow, moc bardzo duza to na plus. Gdybym mial teraz wybierac nie wybralby zadnego z nich, ale gdyby to byla koniecznosc to zdecydowanie Z-2300. pOzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANEK_123 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 _THX_ ok, z-2300 bys wybrał, a jakbys miał 500-800 zł do wykorzystania to co bys kupił ?! masz chyba duze pole manewru .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_THX_ Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 _THX_ ok, z-2300 bys wybrał, a jakbys miał 500-800 zł do wykorzystania to co bys kupił ?! masz chyba duze pole manewru .... Jesy kilka zestawow lepszych, badz podobnych jakosciowo w tej cenie z Logitechem, są jednak 2 zestaw ktore są jakby zupelnie z innej bajki. Jest to Altec Lansing MX5021 oraz model ktory zostawilem sobie na stale ( najdrozsze 2.1 ) rowniez Alteca FX6021 ( Cena Producenta 300$ ). Jedyna rzecz to to, ze są praktycznie nieosiagalne w Polsce, tak wiec sprowadzilem je z zagranicy mieszczac sie w podanym przez Ciebie przedziale cenowym ( mozna je kupic rowniez kupic w sklepach wysylkowych w sieci ) O jakosc Altec Lansinga nie musze sie chyba wypowiadac, dla niewtajemniczonych dodam iż, Jest to od lat bardzo ceniona marka w świecie audio , glownie przez tzw. Audiofili. Firma powstala w latach 20-stych z inicjatywy Jamesa B.Lansinga ( niegdyś spółka JBL ) i produkuje zestawy na zasadzie doświadczeń zaczerpniętych przez lata swojej dzialalności. Ten zestaw jako jedyny widnieje na stronie Altec-Profesional, wśród legendarnych Voice of theather ( cena 4000$ za sztuke Ponizej zdjecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...