tazikk Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Witam. Gotowka niedlugo bedzie zgromadzona w calosci wiec pozostal juz tylko wybor plyty glownej ( reszta wybrana ). No i mam dylemat. Napisze tutaj moje propozycje ( innych w sumie nie biore pod uwage ): * Abit AN8 Ultra: Zalety: - OTES :D - A na ciszy bardzo mi zalezy, o czym pozniej Wady: - OTES sie grzeje jesli nie dostaje powietrza od coolera ktory jest na procku, wiec to cale pasywne chlodzenie szlag trafia - podobno tragiczna karta dzwiekowa zintegrowana * Asus A8N-E nForce4 Ultra: Zalety: - ASUS :D - mam obecnie A7N8X-E i bardzo sobie ja chwale - cooler na chipsecie w takim miejscu że z zalozeniem Zalmana nie bedzie najmniejszego problemu i bedzie bloga cisza a wydajnosc (chlodzenia) wyzsza niz w tym OTES-ie Wady: - zintegrowana dzwiekowka - dosc slabe osiagi :( * DFI LanParty UT nF4 Ultra-D: Zalety: - Mod na SLI :D :D :D - bezkonkurencyjna wydajnosc - tylko 2 PCI :( Wady: ( podobnie jak u konkurencji ) - zintegrowana dzwiekowka ( niby Karajan a g**** jakich malo :[ ) - glosny cooler na chipsecie, a najgorsze jest to ze nie za bardzo jak jest wstawic pasywne, bo bedzie haczyc o karty graficzne :( czyli zle usytuowanie chipsetu :( A ja chce miec cisze... :) * Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVidia nForce4 Ultra: Zalety: - niby wysoka wydajnosc ( 2-ga - tuz za DFI ) - pasywne - DualBIOS Wady: - pasywne sie grzeje przy podkrecaniu i to podobno bardzo mocno ( a wymienic nie ma jak, bo chlodzenie w sumie wlazi pod graficzna ) - zintegrowana dzwiekowka :P przy czym w Abicie i DFI mozna ja wyjac ( nawet nie trzeba wylaczac w BIOS-ie ) i wlozyc Audigy 2 OEM :D A tutaj zawsze bedzie... No to teraz sprobojcie cos doradzic :D Tylko nie rzucac sie z tekstem DFI tylko poprosze uzasadnic ! :D Z gory dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Pomoze mi ktos ? Bo to dosc pilne :( Bo gdzies do przyszlego tygodnia musze juz byc zdecydowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macjek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 wiadomo, jesli krecisz to tylko DFI... ja bym je tak uporzadkowal: 1. DFI 2. Abit 3. Gigabyte 4. Asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dlaczego akurat tak :| Czyzby ten ASUS byl taki slaby ? Bo przewaznie czytam ze ASUS to solidna firma :| A tu taki ranking :| Ktos jeszcze chcialby sie wypowiedziec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treter69 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Bez namyslu bierz DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Edytowane 15 Listopada 2005 przez treter69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 A co z ASUS-em ? On naprawde jest taki tragicznie wykonany ? Albo ma slaba wydajnosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 A ja bym to tak 1. DFI 2. Asus 3. Gigabyte 4. Abit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 No i to mi bardziej pasuje bo wtedy biore pod uwage tylko i wylacznie ASUS-a i DFI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macjek Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) bierz DFI i nie gadaj :D Edytowane 15 Listopada 2005 przez macjek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ale w ASUS-ie bede mial cisze ktorej pragne :) A w DFI bedzie wiatraczek pomykal ( i halasowal ) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) oczywiscie DFI! lepsze o/c, fajniejszy bios w ktorym jest sporo wiecej bzdetow niz w asusie Edytowane 15 Listopada 2005 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 jakbym teraz zmienial plyte to oczywiscie tylko i wylacznie DFI a jak ci wiatrak nie pasuje to zmienisz za grose i po krzyku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Ja tylko dodam, że niektóre Asus ma coś popierdzielone z zasilaniem PCI przez co niektóre karty (sieciowe, dźwiękowe, telewizyjne) mogą nie działać lub nawet się spalić :? <_< EDIT: Problem dotyczy głównie kart TV. . . Edytowane 15 Listopada 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treter69 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) kupuj DFI, zdejmij z chipa seryjny wiatraczek i zamontuj TE pasywne chlodzenie zalmana. Edytowane 15 Listopada 2005 przez treter69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twine Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 -->tazikk; Ty chyba jesteś już na tego Asusa zdecydowany :) ja jutro kupuje DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Nie, jeszcze sie nie zdecydowalem. Ale jednak chyba na 99% wezme tego DFI. Cisze jakos sie wymysli a wydajnosc przede wszystkim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) 1. DFI 2. Abit 3. Asus 4. Gigabyte Płytą wartą uwagi jest jeszcze EpoX 9NPA+ Ultra lub EpoX 9NPA3J Edytowane 16 Listopada 2005 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Epoxa nie biore pod uwage =] Obecnie juz tylko chyba DFI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...