lewy Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 2 kl. liceum - czas chyba sie zorientować wstępnie co i gdzie sie chce studiować . Znacie jakieś dobre stronki o rekrutacji i wymaganiach na rożne kierunki studiów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Najlepiej Strona danej uczelni... tam jest wszystko ... zazwyczaj Edytowane 14 Listopada 2005 przez Maker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Właśnie też to chciałem napisać ;] Też jestem druga klasa Liceum i na razie to ja się martwię tym żeby maturę zdać ;] TY taki pewny jesteś że zdasz wsio na 5 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 hehe je tez 2 kl liceum :) ja narazie sie martwie czy rok zdam ... na studia jeszcze przyjdzie czas, teraz wybierzesz jeden kierunek a za rok cos zupelnie innego moze byc "w cenie" ... nie ma co sie spieszyc pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Wychodze z założenia że półtora roku na przygotowanie sie z 3 przedmiotów do amtury to nie jest tak dużo , więc chce sie zdecydować co zdawać do końca tego semestru . Myślałem o prawie, ale nie mam pojęcia np. jak trudno w praktyce sie dostać na jakieś studia dzienne , oraz jak to jest z tą całą rekrutacją , dlatego potrzbuje jakiś stronek tematycznych ( na stronkach szkół zbyt dużo info jednak nie ma :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 A ja 3LO... :? Marzy mi się politechnika warszawska, ale na kierunek konkretny nie jestem jeszcze w 100% zdecydowany... W każdym razie od początku roku szkolnego ostro ryję matmę i fizę... A co do informacji o studiach to tak ogólnie polecam sobie kupić jakiś informator... a tak bardziej szczegółowo to na konkretnych stronach uczelni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Dostac sie to polowa sukcesu :) Utrzymać się to jest coś ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 2 kl. liceum - czas chyba sie zorientować wstępnie co i gdzie sie chce studiować . Znacie jakieś dobre stronki o rekrutacji i wymaganiach na rożne kierunki studiów ?? nie ma to jak konkrety... tak wogóle to zastanwiałeś się nad tym kiedyś ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Na stronach niektórych uczelni albo wydziałów tych uczelni nic nie da sie dowiedzieć nieczytelnie zrobiona strona albo tżeba zakładać konta na ich serwerach i podawać wyniki matur itd. ogólnie to chyba tylko książka "perspektyw" daje jakieś pojęcie o temacie ps. Ja też na polibude chciałbym iść ale z kuciem cienko tyle melanży co teraz to jeszcze nie miałem nigdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) nie ma to jak konkrety... tak wogóle to zastanwiałeś się nad tym kiedyś ? ;) Chciałbym przede wszystkim iść na prawo. Ale nie mam pojęcia czy poza uniwerkiem (marzenia :lol: ) w wawie gdzieś jeszcze można studiować prawo . I ile szacunkowo trzeba miec punktów żeby sie dostać na studia dzienne itp itd ... . Bo poza sciaga.pl nie znam żadnego innego dużego forum gdzie moge o to zapytać Edytowane 15 Listopada 2005 przez lewy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dostac sie to polowa sukcesu :) Utrzymać się to jest coś ;pŚwięte słowa... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ps. Ja też na polibude chciałbym iść ale z kuciem cienko tyle melanży co teraz to jeszcze nie miałem nigdy.taak tylko potem nie zapominaj o "dziedziczeniu biedy" :lol: a co do utrzymania sie - popieram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Chciałbym przede wszystkim iść na prawo. Ale nie mam pojęcia czy poza uniwerkiem (marzenia :lol: ) w wawie gdzieś jeszcze można studiować prawo . I ile szacunkowo trzeba miec punktów żeby sie dostać na studia dzienne itp itd ... . Bo poza sciaga.pl nie znam żadnego innego dużego forum gdzie moge o to zapytaćPraktycznie każdy publiczny (czytaj: państwowy) uniwersytet ma w swoich kierunkach prawo. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Prawo+...ukaj&lr=lang_pl http://www.polska.pl/katalog/index,Uniwers...gory_id,869.htm O ile wiem, to w tej chwili żadna prywatna uczelnia nie ma uprawnień do nauczania prawa (mogę się mylić). EDIT: Z państwowych uniwerków prawa nie naucza Uniwersytet Zielonogórski. EDIT II: Co do sposobów rekrutacji, to każda uczelnia robi to na własny sposób. Musisz się pobujać po każdym uniwerku i porównać jak to robią. Wydaje mi się, że nigdzie nie znajdziesz takich informacji w jednym miejscu. Możesz spróbować na wprost.pl, robili rankingi uczelni, może zrobili też jakąś zbiorówkę co do zasad rekrutacji. Edytowane 16 Listopada 2005 przez Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) teraz wybierzesz jeden kierunek a za rok cos zupelnie innego moze byc "w cenie" ... nie ma co sie spieszyc pozdro Ze co? :D To Ty bedziesz wybieral kierunek pod wzgledem tego ile sie srednio zarabia po jego ukonczeniu ? No to gratuluje.. Z takim podejsciem prawdopodobnie zasilisz rzesze bezrobotnych albo przynajmniej niekompetentych pracownikow (a sami tutaj wszyscy narzekamy na takowych pracujacych chociazby w sklepach komputerowych), a do tego bedziesz sie meczyl na tych studiach, bo nie bedzie to wybor zgodny z zainteresowaniami... no ale Twoj wybor.. tylko zebys sie za te 6-7 lat nie zdziwil... EDIT: Z państwowych uniwerków prawa nie naucza Uniwersytet Zielonogórski. Jeszcze... bo teren pod budynek dla prawa juz jest jakis czas, ale wlasnie sie dowiedzialem od znajomej, ktora studiuje w humanistycznej czesci uczelni na drugim koncu miasta, ze podobno wycieli zbyt duzo drzew, nie mieli na to pozwolenia i teraz zanim zacznie sie budowa budynku to trzeba zaplacic kare.. co za kraj :mur: Edytowane 16 Listopada 2005 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ze co? :D To Ty bedziesz wybieral kierunek pod wzgledem tego ile sie srednio zarabia po jego ukonczeniu ? No to gratuluje.. Z takim podejsciem prawdopodobnie zasilisz rzesze bezrobotnych albo przynajmniej niekompetentych pracownikow (a sami tutaj wszyscy narzekamy na takowych pracujacych chociazby w sklepach komputerowych), a do tego bedziesz sie meczyl na tych studiach, bo nie bedzie to wybor zgodny z zainteresowaniami... no ale Twoj wybor.. tylko zebys sie za te 6-7 lat nie zdziwil... Swiete slowa, popieram tego Pana w 100%, ja za nic nie poszedlbym na jakis humanistyczny kierunek, nawet gdybym mial po tym zarabiac 10k zl/miesiecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Święte słowa... :D Hehe dokładnie :) Studiuje na PW, po pierwszym roku zostala nas polowa, do konca dotra nieliczni :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 dlatego polecam SGH bo tutaj przypadki wyrzucenia studenta sa bardzo sporadyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Czy ja wiem czy to tak dobrze swiadczy o SGH :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Dostac sie to polowa sukcesu :) Utrzymać się to jest coś ;p Święte słowa... :DNie do konca. Dostac sie to 30%, utrzymac sie to reszta :wink:. Ale w moim przypadku nawet te 30% bylo za duzo :? :|. I sie nie dostalem, bo za malo punktow z matury (w drugiej liscie mialem o 4 punkty za malo, aby sie dostac, a w pierwszej :?: Uuu lepiej nie pytac :wink:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...