M4TEUSZ Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Publisher Description Windows 2000/XP 32-bit - Official release Version: 81.94 Release Date: November 14, 2005 Release Highlights: * Adds support for GeForce 7800 GTX 512 and GeForce 6800 GS * Improved performance for Quake 4 * Improved performance and compatibility for Call of Duty 2 * Mixed vendor support for NVIDIA SLI. * TV-Out/HD-out support for NVIDIA SLI. * Added support for VSync on Direct3D games when running NVIDIA SLI. * Performance enhancements for dual-core CPUs. * PureVideo high definition MPEG-2 de-interlacing support. * Usability enhancements when connecting to an HDTV. * Microsoft® DirectX® 9.0c and OpenGL® 2.0 support * For a full list of fixed and known issues please view the Release Notes. Single GPU Issues • GeForce 7800 GT/GTX, GeForce 6800: Corruption of ʺWidescreenʺ great shot playback mode is corrupt with AFR2 mode set in Tiger Woods 2006. • GeForce 7800 GTX/GT: Running OpenGL Games after Direct3D hangs the system. • GeForce 6800: Incorrect rendering in Half Life 2 Lost Coast / Day of Defeat. • GeForce 6 Series: With the latest FarCry 1.33 patch, HDR mode may not work. :( This is an issue with the application, and will be fixed in the next patch for the game. • Quadro FX 1300, Quadro FX 3400: Using GLSL gl_ModelViewMatrixInverse generates warnings. • GeForce FX 5950 Ultra: Battlefield 2 intermittently fails to show fog on some distant objects. • GeForce4 Ti, GeForce FX 5600: Java applications crash upon exiting. SLI Related Issues • GeForce 7800 GTX, SLI:The PrintScreen function does not capture 8xS AA, 8x SLI AA, and 16xS SLI AA correctly in Half-Life 2 • GeForce 7800 GTX/GT, SLI: Halo hangs after playing for a few minutes. • GeForce 7800 GTX/GT, SLI: Flat Out hangs or causes a system reboot when launched with SLI enabled. Pobieralnia Guru3d Edytowane 16 Listopada 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yello(PL) Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja nie jestem w stanie ich zainstalować - podczas procesu instalacji pojawia się komunikat, mówiący chyba coś o tym, że nie można znaleźć urządzenia czy coś takiego :blink: 78.01 instalują się normalnie, ale 80.95 (te przedostatnie) nie działały u mnie za dobrze. Czy ktoś miał podobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek_17 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zainstaluj przez menadzera urzadzen.A jesli chodzi o stery to w Quake 4 i HL:LC widac poprawe teraz w HL:LC moge grac z wlaczonym HDR i chodzi plynniutko. pOzDrO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yello(PL) Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zainstaluj przez menadzera urzadzen.A jesli chodzi o stery to w Quake 4 i HL:LC widac poprawe teraz w HL:LC moge grac z wlaczonym HDR i chodzi plynniutko. pOzDrO Sorry za lamerskie pytanie, ale jak to się robi przez menedżera urządzeń - zawsze odpalałem to normalnie :) Jeszcze jedno (aż westchnę) - jak to jest z HDR - czy to się uruchamia w pewnych grach z poziomu ustawień, czy też gdzieś we właściowościach karty? Z góry dziekuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuboff Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Te stery są do wszystkich kart na chipsecie NVIDI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 raczej tak :) ja zainstalowałem i jakoś nigdzie różnic nie widzę, tyle samo marków i tyle samo klatek w FEAR. grałem w COD2 ale tam ciężko zmierzyć te same etapy gry i zauważyć przyrost ale może jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yello(PL) Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Probowałem zainstalować przez Dodaj / Usuń programy, ale wywala ten sam błąd - chyba nie zainstaluje tych sterow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 jeżeli możesz zainstalować 81.87 to zainstaluj bo różnicy nie widać. HDR w grze się włącza, przez opcje lub konsolę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 porównanie sterów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiolo Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 sideband --> Instalowałeś te stery? Grasz może w CoD2 lub Q4? Jeśli tak to powiedz czy coś Ci dały te stery bo mamy identyczne karty graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 nie gram(cod2 i q4), ale mam zainstalowane te stery , wydaje mi sie że troszke nfs mw lepiej chula , a wyżej dałem porównanie sterów , nawet na gf7 nie ma wzrostu na cod2 i q4 nvidia troche pościemniała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Ciutek lipne te stery :/ raz na jakiś czas rozmazują mi obraz i wtedy gdy uruchamiam NFS MW i Azureus :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 U mnie sprawują się wyśmienicie. Most Wanted też jakby żwawiej chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Potwierdzam w porównaniu z 81.85 NFS MW chodzi żwawiej, FEAR, b.z., smark 2k3 stracił niecałe 0,2% ilości punktów, niby mało ale z taką ilością alkoholu we krwi szłowiek jezt jusz nieśle nahąbany :P Edytowane 20 Listopada 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN22 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Panowie mam Geforca tit.4200 mam aktualknie stery 81.94 czy SA TO najnowsze stery ? Jezeli nie to jakie polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treumatic Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Panowie mam Geforca tit.4200 mam aktualknie stery 81.94 czy SA TO najnowsze stery ? Jezeli nie to jakie polecacie ? A nowe stery co 7 dni wychodza LOL ? :mur: Edytowane 23 Listopada 2005 przez treumatic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Są już oficjalne 81.95 whql guru3d Czeka mnie format to zapodam na nowy system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...