Skocz do zawartości
heath

2 Laptopy Do Wyboru

Rekomendowane odpowiedzi

Sa 2 laptopy ktore rozwazam:

http://www.kontrast.pl/cennikSpec.asp?current_id=1610

http://www.kontrast.pl/cennikSpec.asp?current_id=1631

Ten z Turionem ma wiecej ramu na ktorym mi bardzo zalezy. Jednak nie wiem czy Pentium nie jest o tyle lepszy od turiona ze i tak by mi lepiej chodzil komp.

Bardzo mi zalezy na Waszej opinii, ktory z tych laptopow i dlaczego, przewaza nad drugim.

Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przejrzalem rozmowy na forum ale mam jeszcze kilka pytan:

W sklepie internetowym Acer AS5024 ma procesor AMD Turion ML34(1.8GHz/1M/HypTr(35W))

A w innym ze Turion 64 bitowy. Czy tu jest jakas roznica czy poprostu w tym pierwszym wzieli za oczywiste 64 bitowosc procesora????

Czy jest duza roznica w wydajnosci jesli chodzi o x700 128 i 64 MB??? Niektorzy na forum pisza ze koniecznie 128 a kolega mowi ze widzial jakies testy ktore dowodza ze prawie nie ma roznicy.

Do Acera TM 4104 musialbym dodac ok 300-400 zloty zeby miec 1024MB ramu (standardowo sa 2x256 wiec musze osobno DOkupic 2x512).

Czy uwazacie ze wazna jest roznica w pojemnosci twardego dysku? Ten z Turionem ma 100GB a z PM 80GB.

Jesli wiec wybiore 4104 bede mial 20GB niej twardego, x700 64MB zamiast x700 128MB, a cena o ok. 300zl wyzsza. czy PM w tym przypadku jest tego wart??? To ma byc komp do programowanie, gier i filmow czyli... do wszystkiego.

Wiem ze PM ma tu wyzsze taktowanie (2.0) i duzo wiecej L2 ale zastanawiam sie czy w ogolnym rozrachunku 5024 nie wychodzi lepiej.

Ktos tez napisal ze 3023 przegonilby 5024... to jakas bzdura chyba bo 5024 ma wiecej L2, jest do tego prockiem wyzszej klasy.

Prosze o Wasza opinie.

Edytowane przez heath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

64 bit to przyszlosc, dlatego ja wybralem 64bit, w moim przypadku jest to Atlhon64 2.4GHz z 1MB cache oraz X700 128MB, ja na Twoim miejscu wybralbym 5024, to dobry model i przyszlosciowy. Jak tylko wejdzie Vista, AMD pokaze co potrafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi