Skocz do zawartości
witgit

Nf7 Złe Wykrywa Proca.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od pewnego czasu płytka zle wykrywa mi procka widzi go nie jako 3000+ tylko jako 2100+ na szynie 133 . Miałem kiedyś normalnie tzn . Ze jest barton 3000+ . Co może byc tego przyczyną ? Dodam że reset biosu niepomaga.

zmien sobie fsb na dobre czyli 166 a wogole po co ci ta plyta jak ty taki ciemny jestes :mur: bez obrazy ;) wiesz co za plyte masz ? :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Co może byc tego przyczyną ?"

To, ze ustawiłes mu 133 zamiast 166?

Nie zrozumiałeś mnie. Jezeli wejde do biosu to widze że mam do dyspozycji dwie zakładki

1 ustawienie manualne

2 takie jak wykrywa płyta czyli powinno być 3000+

a jest 2100

Jeszcze niedawno nic niemusiałem ustawiać po resecie biosa bo wszystko ustawiało sie automatycznie. A teraz musze mu przestawiać szyne ze 133 na 166 . Nawet przesto powinien go widzieć jako 2167(3000+).

Powiem któtko kiedyś płyta odrazu wiedziała że ma na sobie procka 3000+ teraz mysli że ma 2100+.

I niejestem znowu taki ciemny....

Edytowane przez witgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie info podaje poprawnie (tak mi sie wydaje.)

bo to nie jest zaden problem ze domyslniewstaje na nizszym fsb

No nie problem , ale dlaczego sie tak zrobiło że go niewykrywa jak wykrywał?

Edytowane przez witgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ludzie nie to jest problemem że ja to musze zrobić ręcznie tylko to ze coś sie skopało niewiadomo czemu i przez co. Było dobrze i juz niejest. Coś sie popieprzyło . Myslałem że ktoś z was by wiedział co mogło sie pokaszanić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha zapomniałem napisać że od tego czsu jak to coś sie zrobiło , przed załadowaniem windy na dole ekranu przelatuje biały pasek. Nigdy wczesniej tak niebyło. Powiem ze nawet nezdązyłem zobaczyć ekranu jakie mam dyski , cd-romy itp. A teraz komp uruchamia sie dłużej. Zmieniałem rózne biosy i nic. Może coś powinnem włączyć bądz wyłączyć??

Edytowane przez witgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz w jakims programie czy podje poprawnie wszystkie info o nim(pomijając FSB), jezeli tak to ustaw mu ręcznie to 166, bo to nie jest zaden problem ze domyslniewstaje na nizszym fsb.

cześć. mam mały problem z moim kompem. gdy zainstaluje Q IV gra wyświetla mi informację że nie mój procesor nie ma "SSE".

mój komp : ECS K7S5A / SIS / 133 / 2000 XP/ Radeon 9600 / dodam że mam zainstalowane nowe sterowniki do tej płyty, ponadto problem powtarza się również w innych grach. Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie to masz krzaki ze sterownikami, przeciez ona jest na SiS735 z tego co pamietam i sterowniki sie ukazaly ostatnio chyba 4 lata temu ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć. mam mały problem z moim kompem. gdy zainstaluje Q IV gra wyświetla mi informację że nie mój procesor nie ma "SSE".

mój komp : ECS K7S5A / SIS / 133 / 2000 XP/ Radeon 9600 / dodam że mam zainstalowane nowe sterowniki do tej płyty, ponadto problem powtarza się również w innych grach. Prosze o pomoc.

Aktualizowałeś bios? Jak nie to zrób to ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...