UndefinedMan Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Witam chciałbym się dowiedzieć, o ile można podkręcić AMD Athlon XP 2000+ Thoroughbred na płycie MSI KT333? Dodatkowe informacje: - Pamięć RAM: 256 GoodRAM PC400 i 256 GoodRAM PC266 - procesor chodzi z temperaturą: 65 stopni z zamkniętą obudową i 55 z otwartą obudową - napięcie na procesorze wynosi: 1,66V - aktualnie procesor chodzi na takich ustawieniach: 10x 177 MHz i jego prędkość wynosi 1.705 GHz - gdy FSB podniose do 183 przy mnożniku 10x to po uruchomieniu widze czarny ekran i trzeba zresetować BIOS Czy da się więcej podkręcić owy procesor aby stabilnie pracował? I mam jeszcze pytanie, o ile można podkrecić AMD Sempron 3000+ 64 na płycie MSI lecz nie pamiętam modelu (pracujący teraz na 1,8 GHz) i na jakich ustawieniach? Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.. Pozdrawiam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Czytałeś regulamin ? Poczytaj też FAQ. A co do podkręcania to temperature i tak masz wyskoką i ja bym na twoim miejscu nie kręcił tego dalej. możesz podnieść napięcie procka żęby więcej kręcić, ale ramy mogą ci nie wytrzymać. a podnoszenie napięcia wiżę sie ze wzrotem temperatury Edytowane 15 Listopada 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Przede wszystkim załóż jakies lepsze chłodzenie na proca, bo 55 stopni przy otwartej budzie to bardzo dużo, ewentualnie dokładnie wyczyść z kurzu radiator. Dopuki nie schłodzisz proca do ok 40 stopni to lepiej nic nie podkręcaj, bo tylko cos spalisz. No i podstawa, jaki masz zasilacz, jeśli Codegen lub jakiś inny Aton, to raczej nic nie kręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Wydaje mi się ze Ci ramy wysiadają bo są to 166 a puściłeś je już na 177 więc wiesz jak masz mnożnik zablokowany to nic więcej nie zdziałasz póki nie kupisz DDR 400 no chyba że te co masz podciągniesz ;] ale nie wiem czy na tej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 qura >> Mnożnik ma odblokowany, w końcu 2000+ ma 12,5 a nie 10x. UndefinedMan >> 183 na FSB to raczej maks dla tej płyty, powyżej będziesz miał wysokie PCI. Ewentualnie możesz podnieś napięcie na ram do 2,8V i popuścić timingi pamięci do 3-4-4-11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 i kup jakies dobre chłodzenie bo jak czytałem to spadłem z krzesła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Nie ten dzial?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...