Skocz do zawartości
grzesi0

Mam Pewien Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opisze mój problem od początku do końca.

Nie dawno zakupiłem cyfrówkę. Bawiłem się robiłem zdięcia i filmy...

Filmy... - otóż -

Jak zgrałem przez kabel USB filmy to zgrały sie na format MOV - czyli plik znanego QuickTime playera.

Ściągnołem program RAD Video Tools I wszystko skompresowałem do AVI :rolleyes: bo mnie

wkurza ten QuickTime. Ale nie tylko dlatego skompresowałem. Zrobiłem to też dlatego że na MOVy nie wchodzą pod VirtualDub...

A więc dalej opowiadając moją historię, ściągnołem VirtualDub-1.6.10 ze strony programosy.pl.

Wszystko chodzi. No prawie wszystko.

Pytania do was

|

|

|

\/

Wiem że da się jakoś na VirtualDubie zwolnić i przyśpieszyć film.

Wiem też że da się zmienić kompresję pliku ( plik który na avi zajmował mi 3 mb po bawieniu sie na VirtualDubie i zapisaniu zajmuje ponad 120 MB )

Ale nie wiem jak te 2 rzeczy zrobić <_<

Proszę o pomoc jak najszybszą !

z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj problem jest taki, ze nie umiesz poprawnie nazywac swoich tematow. Co to znaczy "mam pewien problem"?

Aby film mniej zajmowal musisz ustweic mu jakiegos kodeka do kompresji i pobawic sie ustawieniami tego wybranego kodeka.

Edytowane przez ralph03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi