Skocz do zawartości
wlacha

Co Myślicie O Lcd - Iiyama !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co myslicie o tych LCD jesli ktos ma prosze napiszcie cie cos czy sa wadliwe chodzi mi o 17 i 19 calowe lub jakie polecacie modele?? Czy sa lepsze od Samsungow , LG , Philips ?? Ktora z tych firm daje lepsze warunki gwarancji na PIKSELE??

Pozdrawiam

Edytowane przez wlacha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung na te drozsze modele daje gwarancje "Zero bright Dot", czyli zero swiecacych jasnych pixeli przez 14 dni (np. 173P/+, 193P/+). LG i Philips wymieniaja, Ci poprzez gwarancje door-to-door podajrze kazdy egzemplarz, gdzie sie pojawi obojetnie jaki pixel BODAJRZE. U Iiyamy nie wiem jak jest z gwarancja...

Z tego co wiem, wsrod 17" LG i Philips, zadnych ciekawych modeli procz na matrycach TN nie oferuje, polecam Samsunga 173P+.

Zreszta w czesci sklepow za doplata mozesz sobie wykupic np. gwarancje 30-dniowe na pixele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. model LG1930B na matrycy S-IPS jest więc nieprawdą jest że robią tylko na matrycach TN. Ale jeśli już chcesz monitor na matrycy TN to najlepiej od konsorcjum LG Philips bo daja najlepszą gwarancję. IIyama kupuje matryce od innych firm, ale daje bardzo dobrą elektronikę, przez to ich modele są niestety cenowo wyśrubowane.

Edytowane przez bodziu8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. co do warunkow gwarancyjnych Door2Door Iiyama - to masz prawo do monitora zastepczego (na czas naprawy) - warunek trzeba zachowac nie tylko gwarancje ale rowniez dowod zakupu - i (chyba) tylko pod warunkiem kupna u autoryzowanego partnera

co do bad pixeli nie jestem pewien (kiedys bylo 10 albo 14 dni nawet na 1 subpixel) - najlepiej zapytac tam http://www.iiyama.pl/

2. co do modeli to jak kazda firma produkuje lepsze-gorsze/drozsze-tansze - tak uogolniajac to raczej firma z tych "co sie cenia" czytaj z tych drozszych

3. jezeli chodzi o psucie sie to musisz podzwonic po autoryzowanych serwisach monitorow LCD - moze tam udziela informacji o awaryjnosci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi