elpiv Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Witam Szukam pomocy w doboraniu odpoiwedniego procesora do podanej w temacie płyty głównej. Do tej pory miałem Athlona 1800+ ale padł podczas czyszczenia kompa z kurzu :(. Chce kupić jakiś używany na allegro ale niewiem jaki warto wkładać w tą płytę. Max chyba 3000+ ale nie jestem pewien. Tylko czy warto dawać takiego szybkiego proca? Czy przyspieszy to moj komputer w porównaniu do tego starego 1800+? Jaki bedzie optymalny procesor? Max moge dać za niego 250zl wiec doradzcie mi co mam kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 wejdzie ci każdy procesor który działa na na fsb maxymalnie 333 mhz (166) jeśli masz pamięci 333 mhz to bez problemu bierz procka na 333 a jeśli masz pamieci 266 mhz to szukaj proca na 266 (133). ja polecam procki na jądrze thoroughberd oraz barton. poszukaj na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...