Skocz do zawartości
robur

Jaka powinna byc temperatura Athlona 1,3 GHz - mam kolo50 oC

Rekomendowane odpowiedzi

no trochę za duża

ja tez mam tyle ale ja mam dużo gorętszy procek

może cooler ma słabe zapięcie, albo dałeś za dużo pasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnnie to kiedy siadzie przy takiej temperaturze! Mam coolera dosyc duzego, moze pasty dałem za mało? NIe mam pojęcia!

Co do pytanie zawartego w temacie. Powinna być jak najniższa. Pasty zazwyczaj jeżeli jest problem jest za dużo. Jedna "kropla" powinna wystarczyć. Zobacz czy jądro procka dobrze się "odbiło" na radiatorze. Sprawdź cyrkulację powietrza w obudowie. Może masz zasilacz ustawiony pionowy i jest blisko procka i w ten sposób go ogrzewa. Ew. kup jakiegoś Titan'a za 35-50zł i będzie lepiej. I na koniec - te Athlon'y lubią się grzać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam Athlona 1,33 z Titanem i jego temperatura wacha się w granicach 48-52 st.C, ale dopiero po zamontowaniu dodatkowego wentylatora w ob., wcześniej było 55-58 st. Procek nie jest kręcony (10x133).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przejmuj sie za bardzo 50 stopni to jeszcze nie pieklo,mam kumpl ktory athlona 1.2 rozkrecil do 1565 na napieciu 1,9 volta i w stressie temperatyrke pod 70 stopni.Hula tak od 7 m-cy i na razie wszystko dziala.......ps nie wiem ile taki procek wytrzyma!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem temperatura nie jest wysoka. Trzeba pamiętać ,że pogoda nie sprzyja chłodeniu procka :evil: .

Ja u siebie mam 49* (full load) , więc powinienem mieć większe powody do zmartwienia , a ich nie mam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnnie to kiedy siadzie przy takiej temperaturze! Mam coolera dosyc duzego, moze pasty dałem za mało? NIe mam pojęcia!

Powiem tak u mnie starzy na kompie(ja na szczęście nie mieszkam z nimi i mam swojego) mają normalnie na athlonie 1,2 55 stopni i nawet nie dadza mi w nim pogrzebać. pewno jakiegoś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego coolerka im dali, o paście nawet nie wspominając.A więc skoro masz 50 stopni to chyba całkiem normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura jest w normie uwzgledniając jaka mamy terza temperature powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...