war3 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 witam kupiłem siostrze komp siemensa cel333/64/6.4Gb i takie tam pierdółki. zainstalowalem na nim xp z sp2 i dzialało tak sobie :( dokupiłem 2x128MB i śmiga całkiem całkiem. pytanko teraz : -czy opłaca się zamienić celka na p2 ? więcej niż p2 333 tam nie wejdzie. -czy z p2 filmy beda działać płynnie ? bo teraz nie chcą (grafa to mastrx g100 4 MB ) -da się odczuć w samym windowsie wymiane procka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) ja filmy oglądałem na takim kompie: celeron 266oem bez podkręcania jeszcze asus p2b-f gf 2 mx 200@400 (64mb i 64bit) 300mb ram madagaskar niedawno oglądałem 800x600 i płynnie chodziło... raczej zmień grafe na moj gust Edytowane 15 Listopada 2005 przez Dr@GuN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja bym zmienil :) PII 333 dostaniesz za grosze, a roznica na pewno bedzie odczuwalna. Z filmami moze byc roznie, ale wiekszosc powinna chodzic jesli grafa jest na AGP, a kodeki dobrze dobierzesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 grafa jest zintegrowana, nie ma agp :( jakie kodeki polecacie ? grafa jest zintegrowana, nie ma agp :( jakie kodeki polecacie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CigwaYB Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja na nimocodec + ffdshow na Allplayerze ogladalem Divx na konfiguracji: PII 333mhz, 2x128mb ram, grafa 8mb Agp Ati Rage, wiec mysle ze jakos dasz rade, nie lepiej na tym kompie zainstalowac Win ME ? Wydaje mi sie ze duzo plynniej by chodzil system... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 teraz śmiga przeslicznie - jest dobrze skonfigurowany, odchudzony ze zbędnych bajerów, komp nie był dla mnie a dla siostry, która chciała XP. kupie na allegro za 5zł to p2. kasa rzadna :D dam znać co do różnicy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_su Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) u mnie bywalo ze filmy sie wieszaly na cel. 400 256 ramu, tnt2 16 mb. az do czasu gdy odkrylem mplayera (wersja standardowa - bez zadnych bajerow graficznych) pod linuxem a teraz mozna go sciagnac pod winXP (pod 98 u mnie nie chciało sie odpalić). Stery do grafy tez sa istotne, najlepsze bywaja te ktore byly bezposrednio dolaczone do karty a jesli ich nie macie to poszukac jakies starsze nizeli najnowsze - ja jak teraz sciagam najnowsze drivery pod moja karte nvidie to polowa girek chodzi jakby 2x wolniej... a przy starych z przed 4 lat gdy to kupowalem karte wszystko co ma smigac, smiga w maire przyzwoicie. Win ME ? Wydaje mi sie ze duzo plynniej by chodzil system...Albo ew. 2000 - mniej mieli od XP a w sumie podobna stabilnosc. Ja instalowalem 2000 na P2 350 64 ramy i nawet jako sam czysty system jakos nawet nawet to chodzilo, a jak u was jest wiecej ramu to tym bardziej. Edytowane 16 Listopada 2005 przez _su Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 cos mi się wydaje, że w moim przypadku ograniczeniem jest grafa :/ procka jeszcze nie kupiłem btw ktoś ma takiego na zbyciu ? kupno grafy na pci ma sens ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Ja kupiłem celka 566/128/66/1.5V i dość że w biosie widzie jako PIII600 to jak daje zworke na 100MHz to nie wstaje :| Zasilacz to Forton 300W. Reszta -> 2,5gb, 160ram(66), płytka na Ali M1621, cdrom, sieciówka, S3Virge GX2 4B AGP. W planach Win2k Sp4. Edytowane 17 Listopada 2005 przez Smol__ar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CigwaYB Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 War3 Ja mam Celka 466 i PII 400mhz :) Jesli chcesz kupic grafe na PCI to maksymalnie 8mb, w lepsze sie juz nie oplaca ladowac kasy, zawsze mozesz dokupic tej swojej akcelerator, np Voodo 12mb ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) heh ale na płyte LX p2 400 nie wejdzie :/ a co do grafy to może jakieś ati rage tak jak mówisz 8 MB ? Edytowane 18 Listopada 2005 przez war3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...