Skocz do zawartości
war3

Z Celka 333 Na Pii333

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kupiłem siostrze komp siemensa cel333/64/6.4Gb i takie tam pierdółki. zainstalowalem na nim xp z sp2 i dzialało tak sobie :( dokupiłem 2x128MB i śmiga całkiem całkiem. pytanko teraz :

-czy opłaca się zamienić celka na p2 ? więcej niż p2 333 tam nie wejdzie.

-czy z p2 filmy beda działać płynnie ? bo teraz nie chcą (grafa to mastrx g100 4 MB )

-da się odczuć w samym windowsie wymiane procka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja filmy oglądałem na takim kompie:

celeron 266oem bez podkręcania jeszcze

asus p2b-f

gf 2 mx 200@400 (64mb i 64bit)

300mb ram

madagaskar niedawno oglądałem 800x600 i płynnie chodziło...

raczej zmień grafe na moj gust

Edytowane przez Dr@GuN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na nimocodec + ffdshow na Allplayerze ogladalem Divx na konfiguracji:

PII 333mhz, 2x128mb ram, grafa 8mb Agp Ati Rage, wiec mysle ze jakos dasz rade, nie lepiej na tym kompie zainstalowac Win ME ? Wydaje mi sie ze duzo plynniej by chodzil system...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz śmiga przeslicznie - jest dobrze skonfigurowany, odchudzony ze zbędnych bajerów, komp nie był dla mnie a dla siostry, która chciała XP.

kupie na allegro za 5zł to p2. kasa rzadna :D dam znać co do różnicy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie bywalo ze filmy sie wieszaly na cel. 400 256 ramu, tnt2 16 mb. az do czasu gdy odkrylem mplayera (wersja standardowa - bez zadnych bajerow graficznych) pod linuxem a teraz mozna go sciagnac pod winXP (pod 98 u mnie nie chciało sie odpalić). Stery do grafy tez sa istotne, najlepsze bywaja te ktore byly bezposrednio dolaczone do karty a jesli ich nie macie to poszukac jakies starsze nizeli najnowsze - ja jak teraz sciagam najnowsze drivery pod moja karte nvidie to polowa girek chodzi jakby 2x wolniej... a przy starych z przed 4 lat gdy to kupowalem karte wszystko co ma smigac, smiga w maire przyzwoicie.

Win ME ? Wydaje mi sie ze duzo plynniej by chodzil system...

Albo ew. 2000 - mniej mieli od XP a w sumie podobna stabilnosc. Ja instalowalem 2000 na P2 350 64 ramy i nawet jako sam czysty system jakos nawet nawet to chodzilo, a jak u was jest wiecej ramu to tym bardziej. Edytowane przez _su

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem celka 566/128/66/1.5V i dość że w biosie widzie jako PIII600 to jak daje zworke na 100MHz to nie wstaje :|

Zasilacz to Forton 300W. Reszta -> 2,5gb, 160ram(66), płytka na Ali M1621, cdrom, sieciówka, S3Virge GX2 4B AGP. W planach Win2k Sp4.

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...