Zlakos Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Witam Musze wymienic dysk i tak przgladajac net postawilem na dwa dyski ! Hitachi Deskstar T7K250 lub WD Caviar RE ! Obydwa dyski sa na SATA , maja po 160 GB i 8 MB Cache ! Ceny sa porownywalne ! Ktory dysk byscie doradzili mi ?? Moze jakis jeszcze inny?! Moj komuter to: Plyta Abit AN8 2x512 dual DDR Twin Mos 400 Mhz Procek AMD Athlon 64 3000+ Zasilka Chieftec 420 W Grafa ATI Radeon X600 Pro 128 MB PCI-Express Za porady z gory dzieki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Kupiłem sobie WD1600JD ponoć najszybszy z swajej kategori (160gb sata 8mb) ale przy intensywnym zapisie/odczycje na pofragmentowaneji partycji potrafi być naprawde głośny. Decyzja należy do ciebie . Wolisz troszeczke szybszy (WD) czy cichszy (Hitachi) Edytowane 15 Listopada 2005 przez Itheon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Myślę żę Baracuda 9 160GB będzie cichsza i szybsza od tych dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Zdecydowanie Hitachi w tym przypadku, cichy i zimny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Powiem tak... Długo kupowałem HDD do swojej konfiguracji. Szukałem, pytałem, ale w końcu zdecydowałem się na Hitachi. Mam 7K250 (160GB SATA) i nie narzekam. Gdy przykręciłem go do budy standardowo, miał góra 25 stopni - jak dla mnie rewelka. Później założyłem do niego NoiseBlockera (taki mały sprzęcik do wyciszania) i zamontowałem razem w zatoke 5.25" na samej gorze budy. Temperatura od 35-45 (spoczynek-stres). Zwykle mam około 38 stopni, a jest naprawde cicho. Tzn. 'pykania' nie słyszę, nic a nic. Może NoisBlocker robi swoje, ale naprawde jest cicho. Jesli chodzi o ruch głowic to też cichutko, a mam dobrze wyciszonego kompa i szczerze powiem że słychać ogólnie tylko dysk. Takie lekkie buczenie, hmmm coś tak jakby niskie szumy HDD, ale zupełnie to nie przeszkadza. Sprawdzałem podobnego WD jakiego chcesz kupić. W HDTach ogólnie był słabszy, o wiele głosniejszy, ale troche mniej się grzał (max. 33st.) Wybór należy do ciebie. Ja nie mam problemów z Hitachi. Gdybym kupował drugi dysk, kupiłbym taki sam, tylko SATA II :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 seagate 7200.9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja kupiłem wczoraj seagate 7200.9 160GB SATA. Jak dla mnie rewelacja, cichy i bardzo szybki szybszy od wd i hitachi. Szczerze polecam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...