Gość sensej17 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Witam jestem posiadaczem nagrywarki dvd samsung ktora ma nieco ponad rok i juz niemam gwarancji. Nagrywarka ta nieczyta niektorych plyt a jak jakies preczyta to tak mieli plytka ze az komp sie muli, poczym i tak nic nie czyta :mur: :mur: Czy to moze byc wina zabrudzonego laseru?? czy plyty czyszczace cos by pomogly w tym wypadku? czy moze mam rozebrac to i recznie przeczyscic? prosze o pomoc bo w dobie dvd brak dzialajacego odtwarzacza jest uciazliwy. z gory dzieki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itheon Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Miałem kiedyś podobne problemy ale na innych napędach. W jednym pomogło ponowne wgranie biosu nagrywarki. A w dwóch innych przeczyszczenie lasera. (Płytka czyszcząca nic nie dała dopiero przetarcje lasera ręcznie dało rade (musi być jakaś miekka szmatka bawełniana najlepjej taka jak do okularów lub taka co dają do czyszczenie wyswietlaczy w nowych komórkach)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 dzieki :D a jak sie wymienia bios w dvd rw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Program na stronie producenta a co do ręcznego czyszczenia lasera. Mojemu znajomkowi się nagrywaka do końca zespóła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...