Kelso Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 witam mam problem z routerem lub z kompem. chce rozdzielic loncze na inne komputery. w tym celu zakupilem router D-link DI 524. Kabel od modemu (ktory zamojntowala firma od ktorej mam internet) wpinam w port WAN nastepnie kolejny kabel do portu i do karty sieciowej. niestety w windowsie nie wykrywa polonczenia. Na routerze swieca sie diody WAN WLAN oraz od portu 1. Dioda na karcie sieciowej swieci na kolor pomaranczowy. nie mam pojecia w czym problem. ma ktos jakies pomysly o mzoe byc nie tak ? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) A prubowałeś skąfigurować rułter? PS. Słownik też by się przydał, no offence .... :oops: Edytowane 15 Listopada 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelso Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 niestety nie wiem jak to zrobic. nie moge wejsc do setup wizard komputer nie widzi polaczenia z routerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 masz do niego instrukcję? To sprawdz jaki adres IP ma nowy router. Żeby na niego wejść, ustaw w swoim kompie nr np o 1 większy - musi być ta sama podsieć mówiąc mądrze - w manualu powinno pisać co i jak. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treumatic Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) A kabel masz dobry? skrosowany czy nie ? Jak nie widzi routera to na bank kabel albo uszkodzony router. Edytowane 17 Listopada 2005 przez treumatic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Mam identyczny sprzet, wiec dorzuce swoje 3 grosze: Po pierwsze ten router ma fabrycznie ustawione IP 192.168.0.1 (co moim zdaniem jest raczej kretynskim pomyslem bo prawie na bank jakis komputer w sieci bedzie takie mial i na dziendobry powstanie konflikt). Zeby polaczyc sie z routerem odpal Internet Explorera, w pasek adresu wpisz http://192.168.0.1 i poczekaj na ekranik logowania. Jesli kupiles ten sprzet jako nowy to uzytkownik to "admin" a hasla jeszcze nie ma - zostawiasz puste pole. Dalej to juz raczej nie powinno byc problemow - wszystko jasne i czytelne. Po drugie nie ma znaczenia jakiego kabla uzyjesz bo chyba wszystkie nowe urzadzenia D-Linka automatycznie wykrywaja typ kabla na wszystkich portach. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...