Argennto Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Mam Problem Co jakiś czas pojawiają mi się błędy na dysku których nie moge usunąć , najczęsciej na partycji C . Gdy uruchamiam chkdsk w oknie cmd.exe pokazuej że są błędy ale nie może ich usunąć dopiero gdy system zostanie uruchomiony ponownie teoretycznie chkdsk urochomi sie przed windowsem i teoretycznie naprawi je ... ale takk sie nie dzieje .. sprawdza są błedy wszystko cacy naprawia je i zwiecha .. Błedy o których mowa to w większości pliki mojej przeglądarki Opera 8.05 , ale i nie tylko .. pojawiają sie na innych partycjach ale dosyć łatwo je usunąć , plik z błędem gdy próbuje go usunąć : plik jest nieczytelny lub uszkodzony .. gdy pójde z dyskiem do kumpla i spad jego windy wloncze chkdsk to elegancko je naprawia ... Co jest ?? nie mam badsectorów na dysku , system Win_XP_SP2 bardzo sporadycznie resetuje komputer , nie mam zanikow napiecia w sieci ... partycje NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Czym sprawdzałeś bad sectory? Jeśli jednak okaże się, że to bad sectory to polecam HDD Regenerator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Problem usunięty poprzez uruchomienie chkdsk w trybie konsoli odzyskiwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_wwa Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam Mam problem chodzi o to ze caly czas przy starcie systemu wyskakuje mi chkdsk i sprawdza dysk d czyli ten z danymi. Mam od miesiaca nowy dysk 400gb i niemam zadnym zawieszek spadkow napiecia czy innych takich rzeczy,wszystko dzialalo dobrze do dzisiaj.. jak wyłaczyć te sprawdzanie ?? tylko to mi przeszkadza chkdsk niepokazuje bledow,skandisk tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...