Skocz do zawartości
Argennto

Błędy Na Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Problem

Co jakiś czas pojawiają mi się błędy na dysku których nie moge usunąć , najczęsciej na partycji C . Gdy uruchamiam chkdsk w oknie cmd.exe pokazuej że są błędy ale nie może ich usunąć dopiero gdy system zostanie uruchomiony ponownie teoretycznie chkdsk urochomi sie przed windowsem i teoretycznie naprawi je ... ale takk sie nie dzieje .. sprawdza są błedy wszystko cacy naprawia je i zwiecha .. Błedy o których mowa to w większości pliki mojej przeglądarki Opera 8.05 , ale i nie tylko .. pojawiają sie na innych partycjach ale dosyć łatwo je usunąć , plik z błędem gdy próbuje go usunąć : plik jest nieczytelny lub uszkodzony .. gdy pójde z dyskiem do kumpla i spad jego windy wloncze chkdsk to elegancko je naprawia ...

Co jest ?? nie mam badsectorów na dysku , system Win_XP_SP2 bardzo sporadycznie resetuje komputer , nie mam zanikow napiecia w sieci ... partycje NTFS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem chodzi o to ze caly czas przy starcie systemu wyskakuje mi chkdsk i sprawdza dysk d czyli ten z danymi. Mam od miesiaca nowy dysk 400gb i niemam zadnym zawieszek spadkow napiecia czy innych takich rzeczy,wszystko dzialalo dobrze do dzisiaj.. jak wyłaczyć te sprawdzanie ?? tylko to mi przeszkadza chkdsk niepokazuje bledow,skandisk tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi