costi Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Tak naprawde dyskusja rozbija sie o komfort uzytkowania... jak dla mnie koniecznosc zabaw w patche i przebudowe iso, o podmienianiu plytek nie wspominajac, z komfortem nie ma nic wspolnego. No i o plyte z SM trzeba dbac jak o zadna inna - jak sie porysuje czy uszkodzi i konsola przestanie ja czytac prawidlowo, to kaplica ;) Ale moze mam wypaczone spojrzenie na ta sprawe z powodu korzystania z HDD... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 JA mam x-box, ktory pod wzgledem technicznym jest nowoczesniejszi i lepszy! konsola to nie komp, tu się liczą gry, a nie technika. Niestety bil troche olał kloca i bardzo szybko padnie z powodu braku nowych hitów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnap86 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja mam malego ps2. Caly czas, od nowosci jade na swap magic'u, nie ma problemow z czytaniem, no chyba, ze swap magic nie jest kompatybilny z gra (zalezy od wersji). Jedyne co mnie martwi to temperaturka konsoli, jak sobie tak lezy na plasko to sie robi ciepla, troche za ciepla jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Kurde... lukk ma slima i jedzie bez przerobki na swap magicu. Slim mnie kusi - nie powiem. Moze sie ktos jeszcze wypowiedziec co ma slima? Czy to rzeczywiscie taki rzęch?rzęch? Bardzo dobry sprzęt IMHO. Mało się nagrzewa(u mnie stoi płasko), chodzi bezgłośnie. Plastik natomiast jest twardy i trudno go zarysować w normalnym użytkowaniu. Laser po ok. 8 miesiacach użytkowania działa idealnie(gram wyłącznie na oryginalnych nośnikach - tak, kupuję gry i nie żałuję wydanej na nie kasy) Co jeszcze... Jedno mnie wkurza: klapka się nie otwiera do końca, ale ten model ma tak od nowości :) Chociaż wolę taką klapkę niż żeby konsola nie czytała jakieś płyty lol :P Jakieś pytania jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winuhux Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jak postawisz pleja pionowo to klapka bedzie otwierac sie do konca. ja mam nowego slima v14 z zamontowanymi blokadkami do swapa :) jutro moze pojade kupic samego swapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jak postawisz pleja pionowo to klapka bedzie otwierac sie do konca.wiem :) Ale ja gram z plejką w poziomie. Widziałem już w markecie egzemplarze, u których klapka się otwierała ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 wiem :) Ale ja gram z plejką w poziomie. Widziałem już w markecie egzemplarze, u których klapka się otwierała ok. w nowych plejakach (silver) klapka otwiera sie do konca. u mnie gdzies tak do polowy, ale zeby w czyms to przeszkadzalo to nie zauwazylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 w nowych plejakach (silver) klapka otwiera sie do konca.Taaa i tekkena 5 nie czyta :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Taaa i tekkena 5 nie czyta :lol2: powaznie?? no to wtopa Sony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 E Nie żartujcie, swego czasu myślałem nad zbieraniem na silvera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 przeciez teken 5 normalnie działa tak jak kilka innych gier wymienianych przez sony ( na konsolach powyżej V13), chodzi tylko o pewien błąd który moze pojawić się jak zrobimy daną rzecz w grze...... pewnie nikt z was by tego nigdy nie zauważył, wiec w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 pewnie nikt z was by tego nigdy nie zauważył, wiec w czym problem? jakies szczegoly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 to nie zmienia faktu, że jakiś syf jest <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Taaa i tekkena 5 nie czytatekken 5 normalnie działa na silverku. Poza jednym drobnym szczegółem: podobno wiesza się po wykonaniu jakieś bardzo zawiłej czynności. Gdzieś w necie była obszerniejsza lista. PS: ja mam czarną wersję ;) Aha, no i jeszcze co do klapki: istnieją takie modele PS2 slimline black, w których klapka otwiera się do końca ;) Może to jest tak: jak masz dobrą klapkę, to laser walnięty. Jak masz złą klapkę to laser dobry. Testujcie swoje klapki ;) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Jędrzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 heh mam właśnie w domu ps2 i parę gierek i szczerze to konsola zawiodła mnie i to bardzo :/ killzone jest cienki..soul calibur 2 sredni.pes4 no to akurat rządzi :P call of duty wygląda tragicznie, gra się tragicznie... za duzo gier nie mam, wiem, ze nie mam gt4, tekkenów itp. z konsolami sony mam stycznośc od równo 10 lat i powiem szczerze, ze lepiej dla mnie gra się na szaraku niż na ps2 :/ miałem xboxa i szczerze grało się o wiele lepiej pozdrawiam btw w gt4 grałem, w tekkena 5 tez, ale póki co konsola mnie niczym nie zaskoczyła. sądzę, że aktualnie to jak kupowanie psone w 2001roku jak wchodzilo ps2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MegaTM Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Oczywiście wybieram PS2... Testowałem obydwa sprzęty i dochodzę do wniosku, że PS2 jest bardziej uniwersalne... Można fajnie konsolkę przerobić (odtwarzanie DivX z napisami, VCD, MP3 itd.), możliwość doinstalowania emulatorów starszych konsol itd. Także polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Oczywiście wybieram PS2... Testowałem obydwa sprzęty i dochodzę do wniosku, że PS2 jest bardziej uniwersalne... Można fajnie konsolkę przerobić (odtwarzanie DivX z napisami, VCD, MP3 itd.), możliwość doinstalowania emulatorów starszych konsol itd. Także polecam. Jeśli chodzi o przeróbki, odtwarzanie filmów i wszelkiej maści soft to Xbox nie gorszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 A nawet lepszy, bo Xbox Media Center zjada PS2 Reality Media Player czy SMS na sniadanie... Do grania - PS2 Do ogladania filmow - Xbox To oczywiscie IMHO ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Nie rozumiem jak mozna wybrac ps2 do ogladania filmow i emulatorow. Tego nawet fanboje najwieksi nie pisali :D XBOX deklasuje PS2 pod tym wzgledem calkowicie. Inna liga calkiem. Emulatory na xboxie - tez inna liga. PS2 ma pare ciekawych gier i Xbox tez. Teraz sa tak tanie ze nie warto wybierac i kupic nalezy obie. Ba nawet warto dac 250 za gacka dodatkowo zeby miec caly zestaw gier :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam XBOX'a jak w podpisie i nie zamienilbym go na PS2. Po pierwsze bardzo latwo sie go przerabia, nawet laik nie powinien nic w nim sknocic. Po drugie grafika (jakosc tekstur) jest duuuzo lepsza. Po 3 na optycznym cyfrowym masz Dolby Digital (swego czasu Microsoft reklamowal swoje dziecko jako pierwsza konsole z systemem dzwieku w calosci Dolby Digital) - PS2 ma tylko Dolby Surround. Po 4 latwosc w wymianie HDD - w BIOS'ie Xecuter3 jest mozliwosc bardzo szybkiego i bezbolesnego przygotowania twardzilea, no i ofc obsluguje dyski powyzej 120GB. Znalazlbym pewnie i pare innych punktow, ale mysle ze to wystarczy. NIestety po zakupie obecnego PC , moj biedny xbox odszedl w odstawke. :)) Obecnie robi za zasilacz do mojego malenkiego LCD TV, w ktorym orginalna zasilka padla. :)) Tak ze jest on totalnie wybebeszony. :) Jedyne co jest podpiete to mobo pod zasilanie, HDD i DVD leza w pudelku, jak rowniez Xecuter, ktory gdzies mi sie wala na biurku. A btw. Xbox tez robi mi za niebieskie swiatelko, gdyz z powodu otwartej obudowy widac diody swiecace na niebiesko z przystawki dla modchip'a pozwalajacej na jego montaz bez jakiejkolwiek ingerencji z lutownica w rece. :)) Pozdrawiam wszystkich fanow Xbox'a, takze fanow PS2 (w gruncie rzeczy tez dobra maszynka, szczegolnie jesli chodzi o ilosc gier) oraz zycze Wam Wesolych Swiat. :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 imho najlepiej jest miec PS2 i NGC a do emulatorow i filmow kompa:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 najlepiej jest miec wszystkie konsole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja mam XBox-a i go polecam. Nie używam wogóle napędu do grania, łatwa wymiana jak ci laser padnie, bo konstukcja podobna do pecetowego napędu. Ogólnie X-Box ma same plusy. I te gierki ... mi pasuje, i nie zamieniłbym go na PS2. Moj kolega co mial PS2 mowil tez ze Xbox zjada go na sniadanie, chociaz na Xboxa nie ma GETAWAY-a i paru innych perełek. Ale da sie przezyc. Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Co to za GATEWAY? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 hehhehe to tak samo jak dyskusja co jest lepsze ATi czy NVIDIA:) kazdy ma inny gust, ale uwazam ze X jest lepszy poniewaz ma wybudowany dysk gry.. hmmmm co do gier kazdy wie ze PS2 i X maja zupelnie inne gry X ma soum calibur a PS2 ma Tekena,filan fantasy itd.. 1. dysk twardy- super sprawa mamy jakis film zrzucamy go na twardziela i juz nawet jesli film ma zle podpisane napisy X jest w stanie je odczytac. 2.gry denerwuje was w PS2 chce znalesc gre poczekajcie tylko znajde plyte.. heheh na X tego nie ma kupjac X masz 8gb dysk wiadomo ze go przerobisz ja mam 120gb kazda gre jaka masz wrzucasz na dysk twardy i o nic sie nie martwisz uwazam ze X jest lepszy od ps2 w tym co wymienilem wyzej wiadomo ze do ps2 mozna dokupic dysk itd... gry mialem juz porownanoa co do gier i w PS2 wustepuje gorsza grafika, dla niektoch pady w ps2 sa wygodniejsze niz w X..., ja uwazam ze x jest 100 razy lepszy jak zakupimy X a wiadomo ze kazdy nabywca dostaje mnostwo innych programow do zgrywania orginalnych filmow itd... altualizacje sa dostepne na gogle.. , oprogramowanie w jezyku polskim... i wogole xX jejst lepszy przekonaj sie sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 .. hmmmm co do gier kazdy wie ze PS2 i X maja zupelnie inne gry X ma soum calibur a PS2 ma Tekena,filan fantasy itd.. Soul Calibur 2 tez jest na PS2. :) Duza zaleta X'a jest wbudowana sieciowka, wiec jesli z PC lub z internetem polaczyc odpada Ci dodatkowy wydatek w postaci zakupu zewnetrznej karty sieciowej. :) No i z PC przez FTP mozesz spokojnie wrzucac sobie co tylko zechcesz na HDD X'a. :) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Soul Calibur 2 tez jest na PS2. :) Duza zaleta X'a jest wbudowana sieciowka, wiec jesli z PC lub z internetem polaczyc odpada Ci dodatkowy wydatek w postaci zakupu zewnetrznej karty sieciowej. :) No i z PC przez FTP mozesz spokojnie wrzucac sobie co tylko zechcesz na HDD X'a. :) Pozdro. Dla ścisłości, PSTwo tez juz ma ;) No i jest maluśkie w porównaniu do X-pudła. Mój kumpel PSTwo nosi w tornistrze niczym jeden z kilku zeszytów do notatek :D Jak mamy długie przerwy miedzy wykladami to szukamy TV i gramy xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Panowie nie OT mi tu.. Baaardzo prosze.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 To ja dorzuce kilka "pensow". Do PS2 dokupilem tydzien temu ekranik 8" LCD. Taki dolaczany. I od tego czasu moja zona tlucze mnie w Tekkena 5, bo po prostu odwozac mnie do pracy i jadac do swojej ma jeszcze pol godziny czasu wolnego, ktory wykorzystuje wlasnie na trenowanie w Tekkena Asuki. Jedynie Christie jeszcze z nia wygrywam ;) Gry? Na XBoxa gralem w typowo PCtowe gierki - FPPy. Troche w Forze, Ninja Gajden ;), KOTORa. Od jakiegos roku XPudlo lezy i sie kurzy. Ale nie zaluje nawet jednego pensa wydanego na Xa. W fight nighta gra mi sie lepiej na pudelku niz na PS2. To samo w FPPy (pad od Xa jest znacznie wygodniejszy). Jak nie lubisz "dziwnych" gier - warto kupic Xa. Zaznaczam, ze zadnej z konsol nie przerabialem, jade wylacznie na oryginalach. W Xie swietna sprawa jest Live! - to naprawde dziala i jak na razie zero problemow. Plejaka do netu podlaczylem moze ze 2 razy - tylko dla Gran Turismo 4 - za drugim razem nie dalo sie grac z powodu lagow, wiec sprawe olalem. Gdybym teraz mial wybrac tylko jedna konsole - kupilbym PS2. Dlaczego? Bo na PS2 jest Singstar i Buzz. Wszystko na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...