Skocz do zawartości
Grifter

Zasilacz Bez Wiatraka

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie to mam sobie jakiegos tam p4 3.0HT 2x512 dual ddr geil grafika radek 9200

Zasilacz jest kiepski generalnie, ale nic lepszego mi nie potrzeba bo komp chodzi ok 24/7 ;>

Jest dosc glosny, chcialem go rozkrecic pociac obudowe od niego i wrzucic jakies "DUUUZE" radiatory tak zeby byl bezglosny. (megabajt mgb-350atxp4)

Czytalem ze ktos cos tam takiego robil, teraz pytanie czy ma ktos moze jakies sugestie (czy to nie wybuchnie w ogole ;D) ? ;)

Ewentualnie bylbym wdzieczny za wrzucenie jakis zdjec jak macie to zrobione ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, powiem tak uwazam to za dobry zasilacz bo nie ma z tym problemow ;> komputer tygodniami stoi bez restartu wiec lepszy mi nie potrzebny, potrzebna sama cisza :> a tylko on wyje, reszta jest bezwiatrakowo ;)

mechaniczny zostal tylko dysk i cdrom :>

hmm, a moze by tak wrzucic zasilacz do jakiegos plynu chlodniczego?

Tylko musze poszukac czy nie przewodzi pradu itd

Zalac to plynem, wrzucic tam jakis silniczek wolnoobrotowy z jakas sruba zeby byla cyrkulacja plynu ;]

najwyzej jak wybuchnie to bedzie mokro ;]

Edytowane przez Grifter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grifter pomysł lekko bez sensu.

Lepiej kupić coś mocniejszego a zarazem cichego niż bawić się w upgrade tego zasilacza.

PS.

Była prośba w raportach o zamknięcie tego tematu lecz uważam, że nie ma takiej potrzeby. Temat zostaje otwarty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grifter pomysł lekko bez sensu.

Lepiej kupić coś mocniejszego a zarazem cichego niż bawić się w upgrade tego zasilacza.

PS.

Była prośba w raportach o zamknięcie tego tematu lecz uważam, że nie ma takiej potrzeby. Temat zostaje otwarty.

Generalnie to fakt, nie bedzie montowanych wiekszych radiatorow, wrzuce go do oleju juz prawie koncze przygotowywac dla niego odpowiednie "akwarium" i opisze co i jak

WIEM ze zasilacz jest SLABY ze lepiej wydac pieniadze ktorych kazdy ma tak duzo na lepszy zasilacz, ale nie o tym mowa na co zmienic zeby bylo lepiej, tylko co zrobic z tego co sie ma zeby bylo ciszej

pozdrawiam.

wczesniej byl juz taki temat i ktos zrobil z jakiegos szitu zasilke na radiatorach musisz poszukac byly fotki;)

szukalem czytalem, cos tam widzialem ze ktos zamontowal tylko jakis malutki wiatraczek, ale bez wiatrakow to nei znalazlem niestety :> no chyba ze jakis silencer za ~500zl ;)

i tak koncepcja mi sie troche zmienila i biore przyklad z oilcomputer :)

http://www.tweak.pl/artykul/zasilacze :wink:

Czytasz tematy przyklejone?

czytam, ale chodzi mi o samoroby a nie gotowe rozwiazania.

--

/dev/tree

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi