daroo_g Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 witam po przeczytaniu forum i za waszymi radami mam cus takiego AMD athlon 3000+ Venice asus a8n -e Ultra Benq DVD+/-RW DW1640 2 x kingston ddr 512 pc400 cl 2.5 Wd caviar 160GB 8MB Sata II Gt6600 lub x800GTO pasta Arctic cooling lub inna zasilacz polecany przez forumowiczów DELTA 350 czy on wystarczy?????????? moje pytanie jaki wiaterek na procesor pod 939 zalmany pentagramy czytalem i juz nie wiem mam na to około 120zł wrazie co pare zlotówek dorzuce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161657&hl= http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...0&hl=cooler+939 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treter69 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) witam po przeczytaniu forum i za waszymi radami mam cus takiego AMD athlon 3000+ Venice asus a8n -e Ultra Benq DVD+/-RW DW1640 2 x kingston ddr 512 pc400 cl 2.5 Wd caviar 160GB 8MB Sata II Gt6600 lub x800GTO pasta Arctic cooling lub inna zasilacz polecany przez forumowiczów DELTA 350 czy on wystarczy?????????? moje pytanie jaki wiaterek na procesor pod 939 zalmany pentagramy czytalem i juz nie wiem mam na to około 120zł wrazie co pare zlotówek dorzuce 1. Dysk wymienil bym na maxtora lub samsunga. 2. Bralbym x800gto Saphira. 3. Paste bierz artic silver 5, sam ja mam i bardzo polecam, podobno wygrywa testy past termoprzewodzacych. 4. Delta wystarczy tylko mozesz miec problem z dlugoscia kabli, poniewaz z tego co czytalem to Delta ma krotkie kable, ale poza tym jest dobra. 5. Co do wentylatora to bralbym AC freezera 64 / pro, mam zalmana cps 7000cu i mam na bartonie 3200+ 43C w stresie, jest troche drogi a ten freezer jest tanszy i moim zdaniem wydajniejszy i cichszy. 5. zamiast kingstonow wzialbym Twinmosy premium speed (chyba tak sie zwa) 2 x 512MBcl2 to tyle z mojej strony -pozdro- Edytowane 15 Listopada 2005 przez treter69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo_g Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 @samm-ur Forum jest po to aby pytać :mur: :mur: @treter69 dzieki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friendly user Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Polecam Pentagrama QVC-100 Cu :) sam mam takiego i Venice'a 3000+ i temeratura na nim rzadko kiedy przekracza 30 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 co do pasty do bierz OCZ Ultra 5+ ciut wydajniejsza od AS5 a cooler to pentagram co napisal kolega wyzej lub freezer64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Polecam Freezera... Mam i sprawuje sie świetnie... Cichy, wydajny i tani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) @samm-ur Forum jest po to aby pytać :mur: :mur: Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy: Unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy: -użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty. -poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (www.google.com, www.altavista.com). Unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony. Zgadzam się że forum jest po to żeby pytać, ale swoboda zadawania pytań nie zwalnia Cię z myślenia. A co do Twojego pytania z innego tematu. (tego pytania) "czy Arctic Cooling Freezer 64 wystarczy do schłodzenia procka po podkreceniu tak do 2.2 giga" Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu i wpisał w googlach: Freezer 64 test, to pierwszy z wyników wyszukiwania prowadzi do serwisu pclab.pl, gdzie jest obszerny test coolerów (również Freezer'a 64) i te coolery były testowane na procesorze Venice 3000+ podkręconym do 2,3GHz. Znalezienie tego testu przeciętnemu, średnio inteligentnemu użytkownikowii (mnie) zajmuje ~20sek. No ale przecież forum jest po to aby pytać... @treter69 na Twoim miejscu zmienił bym siga, chyba że lubisz % Edytowane 16 Listopada 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...