Undofen Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 No wiec dorwalem sie do cel466 (to nie jest moj) no i teraz jak to sie kreci :). No jako ze za bardzo sie to nie rozni to na plycie sa zaworki na FSB i mnoznik ale ich przestawienie nic nie daje, w biosie moge zmienic tylko fsb ale na max 87 chyba ale to daje tylko 584 czy ilestam. Czy bardziej sie nie da ? Plyta jest jakas tam nie znana mi firma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Przestawianie zworek nic nie da poniewaz mnożnik u Intela jest zablokowany i procesor ignoruje ustawienia mnoznika. Kręcić mozna tylko FSB. 87 to nie jest zły wynik jak na ten procek (ten model slabo się kręci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 A do ilu powinna byc temp, bo ma BOXowy coolerek ale widze ze te pod socket A tez pasuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 A do ilu powinna byc temp, bo ma BOXowy coolerek ale widze ze te pod socket A tez pasuja.Jak najmniejsza. U mnie na celku 433 było około 40 *C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toczek Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 sory za offtopic ale UNDOFEN sprawdz priva i sie odezwij bo z mentosem ochodzimy od zmyslow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 A powyzej ilu jest szkodliwie na dluga mete ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tirinti Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 C466 nie jest najlepszy do podkręcania. 7x83 to właściwie maks przy tradycyjnym chłodzeniu. Bezpieczna tęperatura zależy od napięcia. przy domyślnym to 70C, przy 2.2V powiedzmy 50C, powyżej 2.2V czym mniej tym lepiej. Przy 3V to już tylko ciekły azot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 C466 nie jest najlepszy do podkręcania. 7x83 to właściwie maks przy tradycyjnym chłodzeniu. Bezpieczna tęperatura zależy od napięcia. przy domyślnym to 70C, przy 2.2V powiedzmy 50C, powyżej 2.2V czym mniej tym lepiej. Przy 3V to już tylko ciekły azot. Testowalem kilka takich celków. Od 366 po 466. I gdyby na 400 zalozyc dobre chlodzenie, to 600 MHz (6x100) jest gwarantowane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Testowalem kilka takich celków. Od 366 po 466. I gdyby na 400 zalozyc dobre chlodzenie, to 600 MHz (6x100) jest gwarantowane :) ja nie mialem takiego szczescia jak "testowalem" jednego celka 400 - mial zeszlifowana blaszke az do miedzi, byl na przejsciowce Asusa z reg. napiec i mial zakladane rozne coolery - jak go wkladalem do mojego Asusa P2B to czasem sie opdalal na 600 a czasem nie (jak sie opdalil to pracowal raczej niestabilnie) :? - natomiast na FSB 83MHz smigal ze hej nawet na najgorszym coolerku natomiast 366 mozna bylo "przerobic" zeby chodzily na FSB 100MHz (nawet gdy standardowo nie chcialy tego robic) - wystarczylo zeszlifowac/wyciac blaszke z gory tak zeby pokazal sie "rdzen", nastepnie wrzucic kawalek cienkiej miedzianej blaszki, pomiedzy rdzen a "nowa" blaszke paste termoprzewodzaca a dalej juz standardowo 8) - do tego jakis porzadny cooler i 366 stawala sie 550 (widzialem kiedys tak przerobione "cudo" w dzialaniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 ja takie celerki meczylem, 433 i 466, oba z 2x 120W peltierami i Vcore @ 2.5V poszly na 700mhz z cache L2 i ni choery wiecej, to juz jest jakas granica technologiczna jadra, mobo to abit be6II a przejsciowka to jakis modowany jamicon :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Ja starego celerona 400 puszczalem tylko na 500 bo mialem ustawienia FSB tylko 66, 75, 83 no i potem odrazu 95, 100, itd. Na 100 oczywiscie nie wstawal za bata. Szkoda, ze nie dalo sie przestawiac co 1mhz. A temp. mialem nonstop przez 2 lata 50-55st C i wszystko stabilne w 100%. Mam jeszcze w domu 466 i wstaje na 600 bez zadnych zabiegow typu dodatkowe chlodzenie czy zmiana vcore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zylak Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 mam 333 i kreci sie max na 405 (po kilku godz zwis) jak ustawie wiecej to winda sie nie uruchamia(98se) najczesciej sypie sie rejestr, ale tez czasami sa takie krzaki jak brak jakiegos pliku (himem.sys, vmm32.vxd)pliki oczywiscie sa. po ustawieniu na 390 lub 405 wszystko wraca do normy, nie mam dodatkowego chlodzenia, tylko otwarta obudowe, czy wiatraki tu pomoga? jezeli nie to co :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2002 580mhz to i tak dobrze jak na Modiceno 0,25um i nonaowa mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Ogolnie mowiac (piszac) te stare Celki nie nadawaly sie do krecenia, oprocz mega podkrecacza 300A. Jezeli juz sie podkrecaja te 20% to i tak wydajnosc jest zenujaca, niestety :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 niestety wyladowalem teraz z takim procem ale nawet nie bawie sie w krecenie jakos nie odczuwam potrzeby a i nie chce ryzykowac ehhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Ja starego celerona 400 puszczalem tylko na 500 bo mialem ustawienia FSB tylko 66, 75, 83 no i potem odrazu 95, 100, itd. Na 100 oczywiscie nie wstawal za bata. Szkoda, ze nie dalo sie przestawiac co 1mhz. A temp. mialem nonstop przez 2 lata 50-55st C i wszystko stabilne w 100%. Mam jeszcze w domu 466 i wstaje na 600 bez zadnych zabiegow typu dodatkowe chlodzenie czy zmiana vcore. Dokładnie miałem to samo jak dopadłem kumpla celka 400. Na 100MHz nawet nie wstawał na vcore 2,4V i dobrym chłodzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Ostatnio byłem u qmpla. On ma Celka 333 i b.fajną płytę noname :D (normalnie, nigdzie nawet wzmianki o jakimkolwiek producencie, nawet w instrukcji!). Całe możliwości OC to przestawienie zworki FSB z 66MHz na 100MHz. Mnożnik oczywiście bez zmian (na płycie teoretycznie istnieje możliwość zmiany, ale oczywiście nic się nie rusza bez unlocka; nawet jakiś debil na to gwarancję nalepił ;)). Proc nawet wstaje na 500MHz, ale chodzi ledwo kilka minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 C300A+Abit BH6+infineon to byly czasy 300@800 , a w intelu na cieklym azocie 300@1000 , ale to juz historia --pozdrawiam wszystkich-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 No to ja chyba miałem szczęście - bo celek 400 którym się bawiłem miesiąc temu od razu poszedł na 100 FSB - tylko nie był do końca stabilny - wywalało mi seti itd - a miałem <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianą przejściówkę bez możliwości zmiany napięcia .... (o płycie przez litość nie wspomnę) - tak że to zależy od egzemplarza - aaa i chłodzenie boxowe ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 300@800 !!!?? a tym bardziej na 300@1000 !!!! nie no w to nei uwierze jawiecej widzialem celka 300A@7xxMHz sam na asusie P3B-F z peltem na wc sie mordowalem ale jakis lipny byl bo przy fsb 124 wysiadal choc byl oszroniony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ja miałem swojego czasu 400@600 na słynnym GoldenORBie (hlip,hlip te czasy :)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Ostatnio byłem u qmpla. On ma Celka 333 i b.fajną płytę noname :D (normalnie, nigdzie nawet wzmianki o jakimkolwiek producencie, nawet w instrukcji!). Całe możliwości OC to przestawienie zworki FSB z 66MHz na 100MHz. Mnożnik oczywiście bez zmian (na płycie teoretycznie istnieje możliwość zmiany, ale oczywiście nic się nie rusza bez unlocka; nawet jakiś debil na to gwarancję nalepił ;)). Proc nawet wstaje na 500MHz, ale chodzi ledwo kilka minut.lol lol i jeszcze raz lol, to nie wiedzialem ze w celku 333 da sie mnoznik odblokowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Niektorzy potrafia widocznie :wink: BTW - ja potrafie odblokowac na niektorych P2 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 300@800 !!!?? a tym bardziej na 300@1000 !!!! nie no w to nei uwierze jawiecej widzialem celka 300A@7xxMHz sam na asusie P3B-F z peltem na wc sie mordowalem ale jakis lipny byl bo przy fsb 124 wysiadal choc byl oszronionyTerz mi w to trudno uwieżyć, ale na 300 bez A być może :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Napewno nie moze, 800 mhz to MOZE jeszcze pujdzie, chodz granica technologiczna jest 700 (wiecej po prostu nie da rady, te procki chodza doslownie na 700mhz jeszcze jako tako a juz na 704 wysiadaja) ale ten 1ghz to sobie chyba jaja robisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 jak patrzylem na overclockers.com to ponad 700 bylo i nie wicej dlatego jakos tak krzywo patrze a tam sa wyniki a calego swiata i to najlepszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...