Skocz do zawartości
wizjonerek

no i miałem powódz normalnie arka noego :(

Rekomendowane odpowiedzi

Mi już trzy razy zalało kompa i nic się nie stało. Za pierwszym razem miałem w układzie czysty płyn do chłodnic i jak wysechł (nie chciało mi sie wyciągać kart z płyty), to mi sieciówka przestała działać - ale jak wyjąłem i wyczyściłem styki, to było ok. To sie stało przy demontzrzu układu. Za drugim razem była tylko czysta woda.

Za trzecim miałem wyciek przy łączeniu węża z blokiem, ale był tak niewielki, że go nie zauważyłem. Zdałem sobie sprawę, że coś się dzieje, jek usłyczałem cichy chlupot z pomki i zobaczyłem kałużę na grafie :)

Muszę coś wykombinować, żeby mieć 100% pewność, że będzie szczelnie w obudowie. Planuje małą przeróbkę bloku, przez dodanie zacisków na wyjścia, albo końcówek z gwintem.

ja naciagalem weze na cieplo na wloty i spox trzyma - dodatkowo drutem miedzianym (grybym) zadrutowalem i nie ma prawa cieknac przy wylotach...
ja tez na ciepło bo inaczej nie da rady złaczki wszystkie mam miedziane a weze zacisniete plastikowymi zaciskami .ale mimo to ten wąz pekł i cisnienie go wybiło teraz mam igielitowe diabelnie twarde ale i grube scianka 2mm i jest spox trzyma mocno jak diabli .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaszpir

a nie obawiasz sie wyjsc z domu na ulice ?

przeciez moze cie auto przejechac, albo dachowka na leb zleciec ?  

takie gadanie jest czystym lamerstwem.

poskladaj sobie do porzadku zestaw, z dobrych elementow i sprawdz czy wszystko dobrze polaczyles, ot cala filozofia  8)  

ale jak odwalisz na odpi.........prz, to sorx , dziwne bedzie jak cie nie zaleje

Swiete slowa REED :wink:

Jak wszystko dobrze poskladasz, nie uszkodzisz wezy i przed uruchomieniem wszystko sprawdzisz to niema mocnych :D

Kaszpir naprawde warto zalozyc sobie WC 8) ... jedyne co mi teraz chalas robi to MONITOR 8O 8)

WC mam od pol roku i jak narazie wszystko spoko :)

He he ... dorobilem sie malego psiaka i musialem bude opancerzyc co by dran werzy mi nie pogryzl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaszpir

a nie obawiasz sie wyjsc z domu na ulice ?

przeciez moze cie auto przejechac, albo dachowka na leb zleciec ?  

takie gadanie jest czystym lamerstwem.

poskladaj sobie do porzadku zestaw, z dobrych elementow i sprawdz czy wszystko dobrze polaczyles, ot cala filozofia  8)  

ale jak odwalisz na odpi.........prz, to sorx , dziwne bedzie jak cie nie zaleje

Swiete slowa REED :wink:

Jak wszystko dobrze poskladasz, nie uszkodzisz wezy i przed uruchomieniem wszystko sprawdzisz to niema mocnych :D

Kaszpir naprawde warto zalozyc sobie WC 8) ... jedyne co mi teraz chalas robi to MONITOR 8O 8)

WC mam od pol roku i jak narazie wszystko spoko :)

He he ... dorobilem sie malego psiaka i musialem bude opancerzyc co by dran werzy mi nie pogryzl :lol:

ja mam takiego MAŁEGO pieska ze nawet opancerzenie budy by nie pomogło bo byłby ją wstanie zjeśc na śniadanie . wiec zaczałem od szkolenia psiny ze weze z WC to nie zabawka :D:D:D i już mam spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musze pomyśleć o WC ;)

teraz już znalazłem minimalne napiecie dla mojego AMD Xp 1600+ - 1.5V :) Tutaj moge spokojnie wyciszyć na maxa kompa ;)

I obyć się bez WC :)

A teraz szukam minimalnego napięcia dla AMD XP1600@2100+ :)

Niestety w tym trybie zbytnio nie mogę zmiejszać obrtów wentylatira na CPU :( Choć lekko zmiejszyłem bo leniwiec ze mnie i nie chce mi się zdejmować Zalmana , a ten odrazu zmiejsza napiecie z 12V do 11v :)

Może jednak się zdecyduje na WC ale pod warunkiem że własniciel CPC zagwarantuje mi możliwość zwrotu jakbym nie był zadowolony z tego WC ...

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musze pomyśleć o WC ;)

teraz już znalazłem minimalne napiecie dla mojego AMD Xp 1600+ - 1.5V :) Tutaj moge spokojnie wyciszyć na maxa kompa ;)

I obyć się bez WC :)

A teraz szukam minimalnego napięcia dla AMD XP1600@2100+ :)

Niestety w tym trybie zbytnio nie mogę zmiejszać obrtów wentylatira na CPU :( Choć lekko zmiejszyłem bo leniwiec ze mnie i nie chce mi się zdejmować Zalmana , a ten odrazu zmiejsza napiecie z 12V do 11v :)

Może jednak się zdecyduje na WC ale pod warunkiem że własniciel CPC zagwarantuje mi możliwość zwrotu jakbym nie był zadowolony z tego WC ...

;)

Nie opłaca się! Ten zestaw z CPC, nawet z nagrzewnicą, to będzie po prostu za mało na twojego proca. To przecie straszny grzejnik, no i jeszcze podkręcony... Lepiej rzeczywiście kup sobie dobry blok od Mate'a i nawet trochę słabszą pompkę - wyjdzie dużo lepszy zestaw ze sporymi możliwościami rozbudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Extra:) Zamówiłem sobie zestaw WC z CPC przed przeczytaniem tego posta!!! Naprawdę jest aż tak słaby? A co należy z tego zestawu wymienić, żeby mi kompa nie zalało? Mówiliście coś o zaciskach i rurkach?? Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak z komorkami. po zawysuszeniu dzialaja, ale moga pasc po miesiacu nagle.

powodzenia

Moja wpadła ze mną do jeziora. W tym czasie była włączona.

Działa tylko w plusie choć simlocka ma zdjętego :? , a podczas ładowania jest zawieszona na amen - włącza się i wyłącza.

W Idei i Erze nie mogę dzwonić i wysyłać sms'ów bo aparat się wyłącza.

Śmiesznie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz ja powiem tak: ja sie nie boje powodzi bo mam dobrze zrobione wc :), i nic mi sie tu nie wybije, pojechalem z hardcora i nie rozciagalem wezy rurek w goracej wodzie tylko lapa naciagalem hehehe, ale do tego trzeba miec lape ;), poza tym mam metalowe zaciski zakrecone na maxa a nie jakies pseudo-plastiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Extra:) Zamówiłem sobie zestaw WC z CPC przed przeczytaniem tego posta!!! Naprawdę jest aż tak słaby? A co należy z tego zestawu wymienić, żeby mi kompa nie zalało? Mówiliście coś o zaciskach i rurkach?? Pozdrawiam:)

Bzdura... Widziałem to z dołożonym grzejnikiem od lulibna na XP1600@2200 + geforce + kt333

Działało bez problemów.

Co do zacisków to prędzej pójdzie wężyk niż ten plastik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wizjonerek jesli mocno ci zalalo kompa to sprzedaj te czesci co zalalo i kup chocby te same lub ciut lepsze :P

Niektore elementy na plytkach PCB lubia korodowac z czasem.

Sasiadowi zalalo kompa i mial taki final :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz ja powiem tak: ja sie nie boje powodzi bo mam dobrze zrobione wc :), i nic mi sie tu nie wybije, pojechalem z hardcora i nie rozciagalem wezy rurek w goracej wodzie tylko lapa naciagalem hehehe, ale do tego trzeba miec lape ;), poza tym mam metalowe zaciski  zakrecone na maxa a nie jakies pseudo-plastiki

metody te same jak sie raz zlozy to nic sie nie moze stac najlepsze to na wcisk i metalowe zaciski na srube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egrh... Co z moim pytaniem? Czy wcale nie kupować zestawu WC z firmy CPC czy kupić i trochę przerobić? Czy ten zestaw z CPC jest aż tak słaby jak mówicie?

o CPC pisane bylo wielokrotnie jakies testy itd uzywaj szukaj !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...