rafi1430 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Witam, Mam taki mianowicie problem, zacząłem sie bawic w nowym biosie do mojej płyty no i oczywiście nie omieszkałem załączyć przez głupotę zmiany adresu MAC na karcie po czym wyskoczyło okienko do wpisania nowego adresu czego nie uczyniłem ale zamiast nacisnąć Esc nadusiłem Enter menu przeszło w tryb wpisywania hex i koniec komputer sie zwisł i koniec. teraz jest FB FF fF FF FF FF , próbowalme juz zmieniłem na jakis z zakresu dowolny ale to nie pomaga , jak mniemam adres MAC jest konkretnie przypisywany dla producenta potem jako jego część odpowiada kolejnemu numerowi parti itd. Prosze pomóżcie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 A probowales jeszcze raz przeflashowac BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi1430 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Falsh biosu nie dał żadnego rezultatu, może komuś przyjdzie coś innego do głowy, dziękuję i czekam na pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 jezeli potrzebujesz do czegos konkretnego adresu MAC (a w BIOSie juz nie mozez zmieniac) i nie masz w sterach opcji do zmiany MACa to w Win2K i wyzszych mozna ustawic na sztywno w rejstrze odpalasz Regedt32.exe (nie regedit.exe) i szukasz klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} tam w zaleznosci od ilosci sieciowek beda klucze 0000, 0001, ... interesuje nas tylko ten w ktorym przy wpisie o nazwie DriverDesc widnieje nazwa naszej sieciowki i w tym kluczu edytujesz wpis NetworkAddress wpisujac nowy adres MAC moze to sie przyda na cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 maca mozesz wpisac dowolnego ;) jesli nie masz na tej karcie neta sprawdzanego przez providera to sie nie masz czym przejmowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi1430 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 dziękuję koledzy za wszelką pomoc , już po problemie, nie wiem jakim cudem , bo próbowałęmwpisywać rózne dowolne MACi i nic natomiast dziś wpisałem taki sam jak jest na drugiej karcie Realteka w mojej płycie ze zmienionym jednym baitem i zadziałało (MACa mogę wprowadzać z poziomu biosu mobo więc jest on teraz na stałe a nie maską ) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...