Skocz do zawartości
korbusd23

Glosny Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo często wiatraki hałasują przez słabej jakości smar lub smar po prostu zaschnięty. Ja jeszcze nigdy nie wymieniałem coolera, który zaczął hałasować. Wszystko u mnie chodzi cicho i sprawnie, pomimo tego, że niektóre moje wiatraki są naprawdę stare. Wystarczy raz na 3- 4 miesiące wiatrak odświeżyć. Tzn. rozebrać cooler na części pierwsze, wyczyścić stary smar i przesmarować wszystko na nowo. Ja używam do tego zwykłego tawotu. Cisza i oszczędność pieniędzy na lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo często wiatraki hałasują przez słabej jakości smar lub smar po prostu zaschnięty. Ja jeszcze nigdy nie wymieniałem coolera, który zaczął hałasować. Wszystko u mnie chodzi cicho i sprawnie, pomimo tego, że niektóre moje wiatraki są naprawdę stare. Wystarczy raz na 3- 4 miesiące wiatrak odświeżyć. Tzn. rozebrać cooler na części pierwsze, wyczyścić stary smar i przesmarować wszystko na nowo. Ja używam do tego zwykłego tawotu. Cisza i oszczędność pieniędzy na lata.

a ja wole odkurzyć raz na jakiś czas kompa- mniej kurzu mniej problemów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co robisz jak komp jest odkurzony, a wiatrak dalej hałasuje?

Oczywiście używam smaru :wink: ; ale jakiego konkretnie...gdzie można kupić odpowiedni smar, jak go używać (strzykawka jakaś czy??), jakie zachować środki ostrożności etc. Bardzo proszę o wskazówki i z góry dziękuje..."zwykłego tawotu" -jaśniej proszę ;)

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi