Hary z Bochni Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Program wyświetla nieprawidłowe wyniki proszę o pomoc #include<stdio.h>#include<conio.h>int main(){ int a[2][2]; int b[2][2], d[2][2]; int i,k,j,c; printf("Podaj zawartość tablicy a\n"); for(i=0;i<=1;i++) { for(k=0;k<=1;k++) { a[i][k]=scanf("%d",&j); } } printf("Podaj zawartość tablicy b\n"); for(i=0;i<=1;i++) { for(k=0;k<=1;k++) { b[i][k]=scanf("%d",&c); } } printf("a*b=\n"); d[0][0]=(a[0][0]*b[0][0])+(a[0][1]*b[1][0]); d[0][1]=(a[0][0]*b[0][1])+(a[0][1]*b[1][1]); d[1][0]=(a[1][0]*b[0][0])+(a[1][1]*b[1][0]); d[1][1]=(a[1][0]*b[0][1])+(a[1][1]*b[1][1]); for (i=0;i<=1;i++) { for(k=0;k<=1;k++) { printf("%d",d[i][k]); } }getch();return 0;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 dzizys chrajst... po pierwsze używaj znaczników CODE jak wklejasz kod, po drugie uzywaj wcięć w programie.. mam sie zastanawiać który nawias } } } } jest od czego? to powinno być widoczne od razu, po trzecie.... yy jakie było pytanie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 WTF u want? Przeca nikt tu nie jest wróżką i nie zna jednocześnie twojego pytnia i odpowiedzi na nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 nie chce mi się mysleć za duzo :) ale zapis d[x][y] chyba oznacza x-wiersz y-kolumne, nie wiem czy.. ale sprawdz co by się stało gdybys to odwrotnie zapisał. ja pamiętam ze mój prigram do mnozeia macierzy z 1 roku działał tylko na niektórych macierzach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 napisalem kiedys taki programik do max.5x5 w vc++ ale to bylo 4 lata temu :/ i dzialal ok na kazdej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Program wyświetla nieprawidłowe wyniki proszę o pomoc #include<stdio.h>#include<conio.h>struct macierz{public:int wierszy;int kolumn;int **tab;};macierz* mnozMacierz(macierz *A,macierz *B){macierz *wynik=new macierz();wierszy=kolumn=0;tab = NULL;if (A->kolumn != B->wierszy) return wynik;int sum; wynik->wierszy = A->wierszy; wynik->kolumn=B->kolumn; wynik->tab = new *int[A->wierszy]; for (int i =0;i<A->wierszy){ wynik->tab[i] = new int[B->kolumn]; for(int j =0;j<B->kolumn) { sum =0; for(int k=0;k<A->kolumn;k++) sum+=A->tab[i][k]*B->tab[k][j] wynik->tab[i][j]=sum; } }} Przerób na prawdziwego C++ i bedzie ladeniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...