Skocz do zawartości
Lazymodder

Project Gotham Racing 3

Rekomendowane odpowiedzi

Czy te samochody to pierwsza klasa to nie wiem. Zerknijcie na błotniki. Kanty jak nic. Myślałem, że na konsolkach nowej generacji tego już nie będzie. :/

A tu małe info:

Źródło

kolejny co puszcza ploty. ktos na jakims forum puscil plote o tym ze gra nie ma rozdzialki 720p ktos to przeczytal puscil dalej. a taki serwis ja gry.wp.pl to wszystko napisze. czepiacie sie grafiki a co teraz macie na pc ? i ile ten pc kosztuje. konsola bedzie za 399 euro. kupcie za ta cene pc ktory bedzie mogl wyswietlic taka grafike. sa to pierwsze gry i programisci ucza sie pisac pod nowa konsole. jak dla mnie pgr 3 wyglada rewelacyjnie. widzialem filmiki 720p to normalnie szczena opada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktora to konsola ma obsluge hdr ?

HDR jest efektem na pc jest on ograniczony bibliotekami ( directx ) na xbox-ie wszystko zalezy od programistow... ( z tego co pamietam to jedna z 1 gier na xboxa wykorzystywala efekty hdr a byla to "wreckless- yakuza mission " a z ostatnich to "Far Cry Instinct" )

ps.

dodam tylko szybko ze x360 bezproblemowo radzi sobie z soft-shadows bolaczka najnowszych kart graficznych :lol:

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny co puszcza ploty. ktos na jakims forum puscil plote o tym ze gra nie ma rozdzialki 720p ktos to przeczytal puscil dalej. a taki serwis ja gry.wp.pl to wszystko napisze. czepiacie sie grafiki a co teraz macie na pc ? i ile ten pc kosztuje. konsola bedzie za 399 euro. kupcie za ta cene pc ktory bedzie mogl wyswietlic taka grafike. sa to pierwsze gry i programisci ucza sie pisac pod nowa konsole. jak dla mnie pgr 3 wyglada rewelacyjnie. widzialem filmiki 720p to normalnie szczena opada

Czepiam się dla tego, że Blizzard podniecał się jaka to moc jest w XBOX 360 i pokazał 35.000 widzów a teraz nie może sobie poradzić z czymś prostrzym czyli rozdzielczością do której kosola została zbudowana i Microsoft do HDTV tak dążył???

1761889[/snapback]

dodam tylko szybko ze x360 bezproblemowo radzi sobie z soft-shadows bolaczka najnowszych kart graficznych :lol:

Pecet z SS też sobie radzi. Widziałeś Splintera??? Tam jest SoftShadow. Nie wiem jak oni to zrobili ale wygląda 100x lepiej od tego w Fear :mur: i działa już na PS2.0 i praktycznie grafy nie zwalnia. Zapytaj nierealnego i innych. ;)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

".....High Definition Racing

What really makes this game next-generation? It's not really the gameplay. It's the graphics and presentation. Visually, PGR3 is set up to look absolutely gorgeous when in 720p or 1080i. It's still pretty in 480p, but it looks more like an Xbox game to be honest. The high-def setting makes a world of difference. If you don't have a High-definition set-up, look into it quick.." i wszystko jasne cala recenzje mozna znalesc tu ign

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojak_ct>>

to co chcesz nam wmówić że xbox 360 jest słabą konsolą, ?

(3 rdzenie procka po 3 GHz każdy robi swoje)

wiadomo już od dawna, że wygląd gier w konsolach nie zależy tylko od mocy, najwiecej liczy się umiejętność i chęci programistów. mogą być gorsze graficznie gry na nową 360 od tej z psx i co wtedy powiesz że 360tka jest słąba?

widziałem PGR3 w londynie, mówie wam, że to co widać na filmikach nie oddaje tego co w rzeczywistości, poprostu masakra. do tej pory chodze roztrzesiony po tym jak zobbaczyłem tą gre.

ponoć ta gra wykożystuje tylko jeden rdzen procesora, microsoft przynajmniej tak twierdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wmawiam nikomu, że to słaba konsola i pewnie ją kupię jeśli PS3 będzie zbyt droga. Ale X360 jest zbyt ubarwiany przez fanów bila i tyle. No i ten ostatni tekst, który napisałeś utwierdził mnie w przekonaniu, że mam racje. Pewnie teraz będą wychodziły gry na jeden rdzeń i 20potoków bo programiści muszą nauczyc się progranmować!? :lol: Nie dajmy się zwariować! To nie PeCet!!! Napewno Bill dał takie potężne narzędzia programistom i teraz najbardziej ich wspiera dla tego, by ich produkty były hitami i w ten sposób chce odebrać klientów PS3. W dodatku puści kilka ściem, że to 1/3 mocy konsoli i ma super reklame. Coś jak PS2 i sterowanie rakietami przez terrorystów! B)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja odstopie od waszego tematu [; ("kojak i reszta")

Mam pytanie:

Jak bedzie wygldal PRG3 na normalnym (dajmy na to 29") TV ? Tak jak na screenach , czyli czy bedzie widac te schody na krawedziach ? Czy bedzie wszystko ladnie ?

Poprostu pogubilem sie juz ^^'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja odstopie od waszego tematu [; ("kojak i reszta")

Mam pytanie:

Jak bedzie wygldal PRG3 na normalnym (dajmy na to 29") TV ? Tak jak na screenach , czyli czy bedzie widac te schody na krawedziach ? Czy bedzie wszystko ladnie ?

Poprostu pogubilem sie juz ^^'

schodkow nie bedzie... efekt nie bedzie taki jak na hdtv ale mysle ze grac sie bedzie dalo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gry na zwyklym tv na bank beda wygladaly lepiej niz na obecnych konsolach. nowego x360 mozna tez podpiac pod monitor komputerowy, bedzie sie wtedy mialo wysoka rodzialke :D jesli natomiast jesli ktos chce podlaczyc pod zwykly tv to niech sobie dokupi kabel konsola-s-video. roznica w obrazie miedzy s-video a zwyklym kablem jest tez duza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smiac mi sie chce troszke z was. Jaracie sie jak murzyn latarką . Przecierz oprócz modeli aut to nic tam dobrze nie wyglada!!! . Wystarczy spojrzec na te drzewa . Zaraz ktos powie co cie te drzewa , ale jak juz oceniac to wszystko i tak na prawde to zadna rewelka . Apropo nfs mw to wcale gorzej nie wyglada .

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smiac mi sie chce troszke z was. Jaracie sie jak murzyn latarką . Przecierz oprócz modeli aut to nic tam dobrze nie wyglada!!! . Wystarczy spojrzec na te drzewa . Zaraz ktos powie co cie te drzewa , ale jak juz oceniac to wszystko i tak na prawde to zadna rewelka . Apropo nfs mw to wcale gorzej nie wyglada .

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Dołączona grafika Dołączona grafika

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a czego spodziewaliście się po wykorzystaniu jednego rdzenia jak to wielki Bill powiedział? Te ostatnie dwa screeny z budynkiem to test z wykorzystaniem 3 rdzeni ale to w PGR4 :lol2:

Drodzy tweakowcy!!! Screeny to jedno a gra to drugie. Na filmikach i niektórych screenach widać, że tekstury jak i same budyki są paskudne i jak już jeden z kolegów powiedział NFS:MW wygląda niegorzej. To tyle. :wink:

Co do TV 29' to myślę, że spox będzie wyglądało bo bazowa rozdziałka jest ciut niższa niż rozdziałka zwykłego TV 1024x768 tak więc nasze telewizorki będą w sam raz. Teraz dużo będzie zależało od jakości TV. ;) No może nie do końca ale źle na zwykłym TV wyglądać nie będzie! :-P

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz nie mam sily zeby wam tlumaczyc ze jak narazie screeny pochodza ( w 99% ) z trybu foto-mode w ktorym gracz sobie ustawia ostrosc ( obiektow , samochodow etc. ), nasycenie kolorow itp...

Co do TV 29' to myślę, że spox będzie wyglądało bo bazowa rozdziałka jest ciut niższa niż rozdziałka zwykłego TV 1024x768 tak więc nasze telewizorki będą w sam raz. Teraz dużo będzie zależało od jakości TV. No może nie do końca ale źle na zwykłym TV wyglądać nie będzie!

jakie 1024x768 !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy obejrzec wiecej niz jeden film, np. pare z gameplay zeby wiedziec ze ta gra wyglada duzo lepiej niz jakakolwiek na peceta. Druga sprawa to grywalnosc serii PGR jest nieporownywalnie wieksza niz NFS. Nie wiem jak mozna pisac ze sa slabe teORT: ORT: ORT: ktury.. Porownywanie PGR z NFS to nieporozumienie. Pisza to osoby ktore nigdy nie graly w PGR zadnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już project Gotham Racing 2 na starego xboxa wygląda lepiej od każdego NFS, a do tego nie zwolni nawet na moment, co nie można powiedziec o NFS MW. Zobacz sobie jak wygląda burnout renewege i zapiernicza w 60 fps non top. wiec nie rób glupich porównań

Naprawde widzialem na własne oczy PGR3 i takiej grafiki nigdzie jeszcze nie doświadczyłem, wygladała tak dobrze ze z początku myślalem ze to renderowana wstawka.

dla tych co mówią, że takie gadanie o wykożystaniu mocy przez programoistów to bajki, porównajcie sobie jak wyglądal projekt gotham racin do tego co mamy w pgr2, to lata świetlne i wyglada jak by był zupełnie na nowszą platforme, tak samo może być z PGR4 :)

Edytowane przez rockers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1024x768 może wyświetlić TV na ekranie. Nie mówię tu o rozdzielczości TV tylko o rozdzielczości jaką można odpalic na TV.

Co do PGRa to znam go doskonale. I znam go już od Metopolis Street Racing z dreamcasta. Na PGR i PGR2 grałem troche u kumpla na Xboksie i jakoś ta gra nigdy mi się nie podobała. Dla mnie nie ma grywalności w porównaniu do np. wspomnianego NFSa. Ale to moje zdanie. Nie zabieram już cennego miejsca zwolennikom. :wink:

Pozdrawiam i czkamy na gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"I've finally found some people playing Project Gotham Racing 3 on the debug version of Xbox Live, and captured these two videos using the excellent Gotham TV system. I think I will spend a lot of time watching great players driving around these cities :)"

to apropos tego ze graczy grajacych przez xbox live mozna ogladac ... chyba naraz jeden wyscig moze ogladac 30.000 innych uzytkownikow XL...

gothamtv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka screenow z wariacji graczy przy uzyciu photo-mode pgr3

wczesniej ktos pisal odnosnie brzydkiej grafiki .. zwlaszcza drzew .. wtedy nie pisalem nic bo wsumie jako takich screenow ( poza photomode ) na ktorych byloby widac bez efektow i rozmyc wlasnie drzewa nie bylo na 1 screenie z linku zwyzej widac drzewa ... jesli ktos widzial Tigera Woods na x360 w akcji to wie o czym mowie .. drzewa kopia i to mocno ..... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszane uczucia.

W pierwszym momencie WOW jaka jakosc.

Po przyjzeniu sie kolory dziwne, nierealne, cukierkowe.

Jakbysmy zabawkami mieli jezdzic.

No ale HDTV + Xbox360 to bedzie jakosc !

PS. pokazcie mi chociaz jeden "schodek" na jakimkolwiek screenie.

Na PC nawet na AAx56 bysmy tego nie osiagneli !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1024x768 może wyświetlić TV na ekranie. Nie mówię tu o rozdzielczości TV tylko o rozdzielczości jaką można odpalic na TV.

Chłopie !! Zgodnie ze specyfikacją wzmacniacza video w TV (poczytaj w instrukcji akapit z odchylaniem) zwykły TV nie osiągnie przed spaleniem rozdziałki 1024x768. Max co może dało by się wyświetlić to na panoramie CRT (max max) to 1024x576. Zwykle podawane jest 720x576 i taka rozdziałka wyświetlana jest na proporcjach 4:3 lub 16:9 (pixel nie ma proporcji 1:1). Myślę że PGR w 1280x720 będzie wyglądać znacznie lepiej na TV HD.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ciekawostki piszesz, bo moja leciwa Toshiba 29' z 2000r (100Hz) przyjmuje sygnal na S-VIDEO do 1024x768 wlącznie z radeonka - bez zajakniecia

Kaeres - dawalem strone wczesniej link do screena gdzie widac schodki (i to na LCD HDTV) (ale widze ze juz ktos pozamiatal...)

Edytowane przez sensei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ciekawostki piszesz, bo moja leciwa Toshiba 29' z 2000r (100Hz) przyjmuje sygnal na S-VIDEO do 1024x768 wlącznie z radeonka - bez zajakniecia

Kaeres - dawalem strone wczesniej link do screena gdzie widac schodki (i to na LCD HDTV) (ale widze ze juz ktos pozamiatal...)

1024x768 jest skalowany na @768x576 i wysyłany na S-VIDEO :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi