Gość Aaronik Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Mam do was pytanie...otoz czy do tego tunerka wystarczy antena taka pokojowa ?? bo mam podlaczony "drut" i lipnie odbiera...i tak sie zastanawiam co lepiej podlaczyc czy antene na zewnatrz,...tylko ze na dachu teraz mokro jest ;///// czy tez pokojowa...a jesli styknie pokojowa czy nie bedzie efektu jak z puszczka Faradaya ??? czyli totalne zaklocenia;///pozdrowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Ja nie mam tunera, ale za to miałem u siebie w pokoju rosyjski (czyt. ruski) telewizor czarnobiały. Do tego podrasowana antena od walkie-talkie z zasięgiem na 100 m. i było extra. Tylko, że mieszkam na piętrze, nie wiem gdzie ty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Rzeczywiscie, ruski telewizor ma duzo wspolnego z karta WinFasta... :? Co ma piernik do wiatraka? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Mam do was pytanie...otoz czy do tego tunerka wystarczy antena taka pokojowa ?? bo mam podlaczony "drut" i lipnie odbiera...i tak sie zastanawiam co lepiej podlaczyc czy antene na zewnatrz,...tylko ze na dachu teraz mokro jest ;///// czy tez pokojowa...a jesli styknie pokojowa czy nie bedzie efektu jak z puszczka Faradaya ??? czyli totalne zaklocenia;///pozdrowka :) Zależy od wielu czynników: typu budynku ukształtowania terenu i obeności innych budowli nadajnika stacji Generalnie w większości miast na pasywnej antenie pokojowej da się przyzwoicie odbierać tylko TVP 1/2/3 Stacje komercyjne są z reguły bardziej kłopotliwe, z moich doświadczeń z Szczecina i Poznania najgorzej jest z TVNem gdzie przy nawet porządnej pokojowej ze wzmacniaczem jakość jest conajwyżej dostateczna, a odbiór na zasadzie podłączenia kabelka jest praktycznie niemożliwy. Jeśli masz możliwość to zdecydowanie antene zewnętrzną, jeśli nie to przynajmniej porządną wewnętrzną z wzmacniaczem REGULOWANYM (koniecznie!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aaronik Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Hmmm zakupilem niedawno antene zewnetrzna ale nie wejde teraz na dach bo jest mokro i slisko;//// wiec :D siedzi ona w pokoj przy oknie...i zgadza sie to co mowisz :) tvp 1,2,3 sa w b. dobrej jakosci :) POLSAT tez jest oki...ale tvn...ech...szkoda slow :P:P hehhe :P o TV TRwam to nic nie mowie :P:P:P hehhee pozdrowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 TV Trwam to by sie dalo zyletka i spinka odbierac (jak to mowil moj jeden znajomy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 TRWAM jest tylko na satelicie i w kablówkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrasos Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Witam panowie podpiolem sie pod ten temat poniewaz tez mam ten tuner i odbiera mi tylko programy w czarno-bieli i nei wiem co jest a mam podlaczone przez kablowke :( moze macie jakas rade na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tak zmień odbiór na pal b ;] w opcjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...