andrzej_men Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Witam chce kupic skaner głównie do skanowania zdjęć (reprodukcje itp) Mam do dyspozycji około 1000 zł +- 300 zł. Jaki skaner proponujecie? Aha chodzi mi tez o to zeby mial dolaczone oprogramowanie np. Adobe Photoshop Elements 4 lub Adobe Photoshop 5. Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc. Chociaz wazniejsza jest jakosć skanowania niz dolaczone oprogramowanie :) Jakby co to skłanialbym sie do skanera firmy MICROTEK Edytowane 16 Listopada 2005 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Hmmm.....czy nikt nie jest w stanie mi pomóc? Czy zadalem zbyt trudne pytanie dla ekspertów naszego forum ?? ;) Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc poniewaz potrzebuje ten skaner kupic na dniach. Pozdrawiam all. Edytowane 17 Listopada 2005 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 EPSON 3490 pownien ci wystarczyć w zupełności do zdjęć, ewentualnie poszukaj innego epsona poniewaz one sa naprawde dobre do zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 problem z tak zadanym pytaniem polega na tym ze 90% odpowiedzi bedzie w stylu "bierz to bo jest dobre - wiem bo mam" (czytaj kazdy chwali swoje) najlepiej byloby poszukac testow - niestety takie gdzie testowano > 10 modeli robia tylko gazety (trzeba brac poprawke na "sponsorow") skoro chcesz robic skany fotek - to chyba najwzniejsze parametry: wiernosc kolorow i szybkosc zawsze mozna sprawdzic np tu http://rankingi.chip.pl/ranking_7950.html tylko zabraklo tam oceny glosnosci - np Plusteki sa raczej glosnawe i nie zamiescili jak wygladaja te zeskanowane testowe plansze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...