Skocz do zawartości
andrzej_men

Skaner Do 1000 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce kupic skaner głównie do skanowania zdjęć (reprodukcje itp) Mam do dyspozycji około 1000 zł +- 300 zł. Jaki skaner proponujecie? Aha chodzi mi tez o to zeby mial dolaczone oprogramowanie np. Adobe Photoshop Elements 4 lub Adobe Photoshop 5. Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc. Chociaz wazniejsza jest jakosć skanowania niz dolaczone oprogramowanie :)

Jakby co to skłanialbym sie do skanera firmy MICROTEK

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.....czy nikt nie jest w stanie mi pomóc? Czy zadalem zbyt trudne pytanie dla ekspertów naszego forum ?? ;) Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc poniewaz potrzebuje ten skaner kupic na dniach. Pozdrawiam all.

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem z tak zadanym pytaniem polega na tym ze 90% odpowiedzi bedzie w stylu "bierz to bo jest dobre - wiem bo mam" (czytaj kazdy chwali swoje)

najlepiej byloby poszukac testow - niestety takie gdzie testowano > 10 modeli robia tylko gazety (trzeba brac poprawke na "sponsorow")

skoro chcesz robic skany fotek - to chyba najwzniejsze parametry: wiernosc kolorow i szybkosc

zawsze mozna sprawdzic np tu http://rankingi.chip.pl/ranking_7950.html

tylko zabraklo tam oceny glosnosci - np Plusteki sa raczej glosnawe

i nie zamiescili jak wygladaja te zeskanowane testowe plansze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi