PecH Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 witam czytam, czytam i jak narazie nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. czy poniższy schemat jest wstanie dzialac, jesli tak to jak to skonfigurowac modem Neo | | | komp gl------------ komp2 | | | | | |_komp3 | | komp4 A dokladnie z modemu na kompa głownego przez usb (jak jest w standardzie), potem z kompa glownego przez zamontowane sieciowki na pozostale kompy (2, 3, 4) kablem RJ-45 skresowanym. probowalem to skonfigurowac i tylko 1 dodatkowy komp mial neta a na innych nie mimo takich samych ustawien. chcialbym odpowiedz czy to pujdzie a nie rade by kupic routera czy switcha. z gory dzieki za odpowiedz pozdr. przemo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 mozesz ale jest to IMO bezsens, poustawiaj adresy dla tych wszystkich kart, a dla kart kompow ktore beda ciagnac, adresy bramek takie jak karty do ktorych sa podpiete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PecH Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 mozesz ale jest to IMO bezsens, moze IMO bezsens ale jak glowny komp praktycznie chodzi 24h/dobe to po co kupowac dodatkowe urzadzenia (sieciowki zalatwilem gratis) poustawiaj adresy dla tych wszystkich kart, a dla kart kompow ktore beda ciagnac, adresy bramek takie jak karty do ktorych sa podpiete czyli dla 1 lacza mam wpisac jakies ip dla karty w kompie glownym a w kompie ktory bedzie ciagnol przez ta sieciowke to samo ip jako brame domyslna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 moze IMO bezsens ale jak glowny komp praktycznie chodzi 24h/dobe to po co kupowac dodatkowe urzadzenia (sieciowki zalatwilem gratis) czyli dla 1 lacza mam wpisac jakies ip dla karty w kompie glownym a w kompie ktory bedzie ciagnol przez ta sieciowke to samo ip jako brame domyslna?? Dokładnie i nie zapomnij dalej podać DNS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...