Skocz do zawartości
PecH

Czy Da Się Podzielić Neo Bez Switchów Czy Routerów?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czytam, czytam i jak narazie nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. czy poniższy schemat jest wstanie dzialac, jesli tak to jak to skonfigurowac

modem

Neo

|

|

|

komp gl------------ komp2

| |

| |

| |_komp3

|

|

komp4

A dokladnie z modemu na kompa głownego przez usb (jak jest w standardzie), potem z kompa glownego przez zamontowane sieciowki na pozostale kompy (2, 3, 4) kablem RJ-45 skresowanym. probowalem to skonfigurowac i tylko 1 dodatkowy komp mial neta a na innych nie mimo takich samych ustawien. chcialbym odpowiedz czy to pujdzie a nie rade by kupic routera czy switcha.

z gory dzieki za odpowiedz

pozdr.

przemo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz ale jest to IMO bezsens,

moze IMO bezsens ale jak glowny komp praktycznie chodzi 24h/dobe to po co kupowac dodatkowe urzadzenia (sieciowki zalatwilem gratis)

poustawiaj adresy dla tych wszystkich kart,

a dla kart kompow ktore beda ciagnac, adresy bramek takie jak karty do ktorych

sa podpiete

czyli dla 1 lacza mam wpisac jakies ip dla karty w kompie glownym a w kompie ktory bedzie ciagnol przez ta sieciowke to samo ip jako brame domyslna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze IMO bezsens ale jak glowny komp praktycznie chodzi 24h/dobe to po co kupowac dodatkowe urzadzenia (sieciowki zalatwilem gratis)

czyli dla 1 lacza mam wpisac jakies ip dla karty w kompie glownym a w kompie ktory bedzie ciagnol przez ta sieciowke to samo ip jako brame domyslna??

Dokładnie

i nie zapomnij dalej podać DNS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi