Tschoob Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Witam Mam wielki problem i licze na wasza pomoc a w szukajce nic nie znalazlem...poniewaz stawiam serwer do cs'a musze sprawdzic jaki jest adres IP komputera z ktorego bede korzystal...Jest tam zainstalowany system UBUNDU...Czy ktos moze mi pomoc ??!!?? Z gory dzieki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 ifconfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tschoob Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 ifconfiga gdzie mam to w pisac ?? bo w konsoli nie dziala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zainstaluj sobie GG :) Po każdym nowym połączeniu do neta jest nowe IP (jak byś nie wiedział). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tschoob Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zainstaluj sobie GG :) Po każdym nowym połączeniu do neta jest nowe IP (jak byś nie wiedział).a jakis inny spsob ?? gdzie mam wpisac w UBUNGU to ipcofnfig ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) 1. Jak każdy szanujący się system, ten też powinien mieć konsolę. Właśnie tam się to wpisuje. 2. IP można też sprawdzić tak: http://66.249.85.104/search?hl=pl&q=where+...aj+w+Google&lr= 3. Był już taki temat na forum. Jeśli żadna z odpowiedzi Ci nie pomaga, to szukaj w starych tematach. Edytowane 16 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tschoob Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 dziekuje i pozdrawiam !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 a gdzie mam to w pisac ?? bo w konsoli nie dziala :( wpisz w terminalu: albo /sbin/ifconfig -aalbo sudo ifconfig -apo tej drugiej komendzie będziesz musiał wpisać swoje hasło do systemu jeśli nie wiesz gdzie masz terminal wciśnij klawisze [Ctrl]+[Alt]+[F1] - wejdziesz do trybu tekstowego zaloguj się na swoje konto i wpisz co powyżej powrót do X'ów to [Ctrl]+[Alt]+[F7] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L00Kass Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zainstaluj sobie GG :) Po każdym nowym połączeniu do neta jest nowe IP (jak byś nie wiedział).LOL :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...