Skocz do zawartości
bonco

Format-nie Takie Proste ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zrobic formata dysku C na którym mam Windowsa XP ale z tego co wiem niejest to takie proste bo niemam ani dyskietki startowej ani płytki z Win 98,jak moge inaczej zrobic formata?

Edytowane przez bonco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce zrobic formata dysku C na którym mam Windowsa XP ale z tego co wiem niejest to takie proste bo niemam ani dyskietki startowej ani płytki z Win 98,jak moge inaczej zrobic formata?

??

czyli co masz płytke z windowsem xp ale bez dyskietki startowej i nie wiesz jak zainstalowc winde czy jakos inaczej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz płytke z XP to formatujesz poprzez Instalator :D TyRyRy i Nie jest ci potrzebna zadna dyskietka ;p

A no mam płytke Win XP home edition service pack 1 Edytowane przez bonco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no mam płytek Win XP home eition service pack 1

No to wkładasz ją do napędu, restartujesz komp, wchodzisz do biosu i ustawiasz napęd jako 'first boot device', zapisujesz zmiany i wychodzisz z biosu, pokazę się info że naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje uruchomienie instalatora (naciskasz dowolny klawisz) i jak juz bedziesz w instalatorze XP to bedzie opcja formatowania dysku (przed zainstalowaniem systemu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wkładasz ją do napędu, restartujesz komp, wchodzisz do biosu i ustawiasz napęd jako 'first boot device', zapisujesz zmiany i wychodzisz z biosu, pokazę się info że naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje uruchomienie instalatora (naciskasz dowolny klawisz) i jak juz bedziesz w instalatorze XP to bedzie opcja formatowania dysku (przed zainstalowaniem systemu)

Mam jeszcze jedno pytanie jak wejsc w Biosa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi