melonowy Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Witam ! Przymierzam sie do wymiany mojego wysłużonego pentka i zastanawiam się nad dwoma coolerami : TT Sonic Tower klik + Fander 120 klik ------------------------------------- czy moze TT Big Typhoon klik W necie jest troche recenzji na temat obu wynalazków ale mnie generalnie interesuje poziom generowanego hałasu przez big typhoona - wydaje mi sie ze bedzie glosniejszy od fandera. Myslalem ze moglbym pasywnie zostawic tego Sonica bo z tylu obudowy siedzi juz jeden fander 120 :) Moim priorytetem jest cisza -> ale nie chce robić sobie piecyka zostajac na pasywnym chlodzeniu Powiedzcie ktore rozwiazanie bedzie lepsze ? Szczegolnie ze mam topowera ktory swoja obecnoscia podnosci temperature swoich kompanow wewnatrz obudowy EDIT : Wybralem te coolery bo oba pasuja pod socket A i pod s.939 a to bedzie chyba moja platforma przyszlosci Edytowane 16 Listopada 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Chyba wzialbym BT. Pisalem o nim nieco w temacie o BT - poczytaj tam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 jak chcesz go montować na NF7-s to raczej BT. ST trzeba zamontowac na odwrót co zmniejsza wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 No tak ale nie chodzi juz tak bardzo o wydajnosc - jak pisalem ... zalezy mi glownie na ciszy, a na wydajnosci swoja droga tez. Glownie chodzi mi o to czy ten wentyl w BT jest glosnieszy od fandera czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 BT jest poprostu nieslyszalny, przynajmniej w moim odczuciu. Bierz, polecam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Wiesz niby kazdy ma inne pojecie ciszy - jesli chodzi o fandera to moge powiedziec ze go nie slysze na min - teraz halasuja 2 rzeczy u mnie w kompie 1)Pentagram 2)Dysk Dlatego chce cos naprawde cichutenkiego i sklaniam sie coraz bardziej ku sonicowi pasywnemu bo mam w sumie przeciag w budzie stymulowany przez 2 wentyle 120mm - jeden z przodu drugi z tylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 jutro będe mieć Bt w domu to napiszę jak się sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 ja wole nendze. koszt troche wiekszy, ale wydajnosc powala. ope 144@2,9ghz@1,8V + FANDER@minimum i temp w stresie 40st. dla mnie to potega i roznica w cenie jest tego warta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 A ja niedawno nabyłem Sonic Towera, w domu mialem wentyl Akasa Amber 120 i ten zestaw jest jak dla mnie wystarczający. Mam Athlona kreconego 1400@2100 na 1,6v i temp. nie przekracza 37* Podobne temperatury mialem na wodnym takze wydaje mi sie ze to dobry wybor :) Polecam A no i przesiadlem sie z jakiegos starego spire Cu/Al no i temp. spadła o 13* (na spire był 1400@1900 1,525v) to tak tylko dla porownania napisalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...