Skocz do zawartości
xan123

Gdzie Mogę Kupić Takie Kondensatory?

Rekomendowane odpowiedzi

Troche daleko mieszkasz :wink: ale w Warszawie jest taki bazar zwany Wolumen bo jest przy ulicy Wolumen:)

Bazar ten w niedziele przeobraża sie w giełde elektroniczną. Przyjeżdzają na niego ludzie z całej Polski. Na 99% tu to kupisz.

Poza niedzielą elementy elektroniczne można kupić w budach znajdujących sie na nim tyle że już jest troche drożej niż w niedziele.

Kolejny sklep znajdujący sie na terenie Wawy to AvT'ek. Oni mają też sklep internetowy http://www.sklep.avt.com.pl/ tu może poszukaj.

Kolejne miejsce to giełda komputerowa w jakby nie było w :wink: Warszawie. Chodzi mi tu o tą giełde w podziemiach (nie na Batorego) chyba Al. Niepodległości i Al. Armii Ludowej przy GUS'ie.

Kiedyś obiło mi sie o uszy że przy Politechnice są sklepy z elementami elektronicznymi ale pewien nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche daleko mieszkasz :wink: ale w Warszawie jest taki bazar zwany Wolumen bo jest przy ulicy Wolumen:)

Bazar ten w niedziele przeobraża sie w giełde elektroniczną. Przyjeżdzają na niego ludzie z całej Polski. Na 99% tu to kupisz.

Poza niedzielą elementy elektroniczne można kupić w budach znajdujących sie na nim tyle że już jest troche drożej niż w niedziele.

Kolejny sklep znajdujący sie na terenie Wawy to AvT'ek. Oni mają też sklep internetowy http://www.sklep.avt.com.pl/ tu może poszukaj.

Kolejne miejsce to giełda komputerowa w jakby nie było w :wink: Warszawie. Chodzi mi tu o tą giełde w podziemiach (nie na Batorego) chyba Al. Niepodległości i Al. Armii Ludowej przy GUS'ie.

Kiedyś obiło mi sie o uszy że przy Politechnice są sklepy z elementami elektronicznymi ale pewien nie jestem.

eh do wawy po 4 kondensatory się raczej nie wybiorę. :mur: No ale może jakoś po drodze.

W kraku jeszcze mam jedno miejsce do sprawdzenia.. Ale wątpie żebym coś znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że kondy miały jakieś filtrujące zadania i spokojnie stykną w zastępstwie 1000...1500uF 4..7V, ważne tylko by były typu low esr /podobnie jak te, które siedzą na płytach głównych itp/. A już w szczególności nie ważne jest, kto je wyprodukował, z pewnością nie muszą mieć takiego: "UNITED CHEMI-CON NPCAP™ PXA SERIES" nadruku :]

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...