xan123 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Nie wie ktoś gdzie mogę kupić kondensatory serii "UNITED CHEMI-CON NPCAP™ PXA SERIES" Dokładniej chodzi mi o model 1200uF / 4V Potrzebne mi są 2 do uleczenia mojego biednego LE który był katowany pracą 16/6 @ 1.3v 300/460 & 700/1000 @ 2.8v... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Możliwe że tutaj: TME Edytowane 16 Listopada 2005 przez qra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Możliwe że tutaj: TME w sklepie nie mają..... Ale napisałem im maila czy nie mogą załatwić, dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 poszukaj na allegro kondensatora o takiej samej pojemności napięcie może być wyższe, musi to być kondensator low esr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 1k2 troche nie typowa pojemnosc moze byc ciezko :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Troche daleko mieszkasz :wink: ale w Warszawie jest taki bazar zwany Wolumen bo jest przy ulicy Wolumen:) Bazar ten w niedziele przeobraża sie w giełde elektroniczną. Przyjeżdzają na niego ludzie z całej Polski. Na 99% tu to kupisz. Poza niedzielą elementy elektroniczne można kupić w budach znajdujących sie na nim tyle że już jest troche drożej niż w niedziele. Kolejny sklep znajdujący sie na terenie Wawy to AvT'ek. Oni mają też sklep internetowy http://www.sklep.avt.com.pl/ tu może poszukaj. Kolejne miejsce to giełda komputerowa w jakby nie było w :wink: Warszawie. Chodzi mi tu o tą giełde w podziemiach (nie na Batorego) chyba Al. Niepodległości i Al. Armii Ludowej przy GUS'ie. Kiedyś obiło mi sie o uszy że przy Politechnice są sklepy z elementami elektronicznymi ale pewien nie jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Troche daleko mieszkasz :wink: ale w Warszawie jest taki bazar zwany Wolumen bo jest przy ulicy Wolumen:) Bazar ten w niedziele przeobraża sie w giełde elektroniczną. Przyjeżdzają na niego ludzie z całej Polski. Na 99% tu to kupisz. Poza niedzielą elementy elektroniczne można kupić w budach znajdujących sie na nim tyle że już jest troche drożej niż w niedziele. Kolejny sklep znajdujący sie na terenie Wawy to AvT'ek. Oni mają też sklep internetowy http://www.sklep.avt.com.pl/ tu może poszukaj. Kolejne miejsce to giełda komputerowa w jakby nie było w :wink: Warszawie. Chodzi mi tu o tą giełde w podziemiach (nie na Batorego) chyba Al. Niepodległości i Al. Armii Ludowej przy GUS'ie. Kiedyś obiło mi sie o uszy że przy Politechnice są sklepy z elementami elektronicznymi ale pewien nie jestem. eh do wawy po 4 kondensatory się raczej nie wybiorę. :mur: No ale może jakoś po drodze. W kraku jeszcze mam jedno miejsce do sprawdzenia.. Ale wątpie żebym coś znalazł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rotux Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Podejrzewam że kondy miały jakieś filtrujące zadania i spokojnie stykną w zastępstwie 1000...1500uF 4..7V, ważne tylko by były typu low esr /podobnie jak te, które siedzą na płytach głównych itp/. A już w szczególności nie ważne jest, kto je wyprodukował, z pewnością nie muszą mieć takiego: "UNITED CHEMI-CON NPCAP™ PXA SERIES" nadruku :] Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...