Skocz do zawartości
Darmer

Amd Athlon 2800+ Mobile (1.45v)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ABITA NF7 - SL (v2.0) che kupic do niego jescze ATHLONA 2800+ MOBILE (1.45v) ale niewm czy dostane go jeszce w jakims sklepie internetowym , mam go zamiar kupic odrazu po swietach! Chce wiedzec gdzie go moge kupic, i co zrobic zeby uzyskac jak najlepsze rezultaty przu najlepszej stabilnosci tz. ile wyciagne na nim przy mojej płycie i przy tym konkretnym procku! A ile wyciagne przy Athlonie 2800+ MOBILE ale 1.65v ?? I dokładna isntrukcje co robic przy podkrecaniu! Z góry dziekuje! I chce powiedziec jeszce, tak przy okazji, ze neisjestem pewien kupyywanie na ALLEGRO, bo jak puzniej jest z gwarancja?? I jak z gwaracja jest w sklepach internetowych, musze to odysłac, a jaka gwarcje mam ze oni mi to naprawia i odesla??

Edytowane przez Darmer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz raczej kupic na allegro bo ciezko dostac te procki. Co do podkrecalnosci - kazdy procek niby kreci sie inaczej ale wszystkie Mobile sa selekcjonowane także można powiedzieć, że przy dobrym chłodzeniu 2.5 GHz nie powinno stanowić problemu - no i musisz sie zaopatrzyc w dobre pamieci i odpowiedni bios do trzymania procka na wysokim FSB bo krecenie przez mnoznik jest jedynie dobre do Super Pi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakim napięciu ?

o ile wiem teraz bartony M to właśnie rozsądne 2400mhz przy minimum 1,75v a dalej to już go trzeba prosić..;)

to nie są żadne selekty - 2000mhz na 1,65v to robiła każda habeta od zawsze ;)

jak jesteś zainteresowany mam bartona - 2515mhz 1,68v, 2200mhz ~1,3v :),, żeby tyle poleciał trzeba fsb ~230 ale tyle na abicie to nie problem,, sam tyle zrobiłem własnie na nf7 bez zadnych modów;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli pisząc lekkie OC?

Taki Semp 2600+ 64bit (cena jakieś 250zł) robi spokojnie 2,3GHz i będzie wydajniejszy od Bartona 2,5GHz, a jak podkręcisz sempa na 2,4-2,5GHz (co nie jest jakimś nadzwyczajnym osięgnięciem) to wdepcze w ziemię każdego Bartka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lekkie to takie z np. 1,8 do np. 2,2 - takie ktore bedzie mozliwe w 99% wszystkich sempronow

i mi tez sie wydaje ze sempron 64bit taki np 2800+ puszczony na 2,2-2,4 powinien rozjechac mojego bartona puszczonego na 2,4

wiec zastanawia mnie dlaczego te bartony takie drogie? za ta kase mozna kupic sempa nowke i jeszcze zostanie na pozadne chlodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi