kuruś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Witam! Kumpel chce aby mu takie coś podkręcić ale ja nigdy nie kręciłem intela ;] Jak się za to zabrać? wiem tyle że mnożniki w intelach to odpada i że można kręcić tylko przez fsb. A i czy w ogolę na tej mobo można kręcić? Płyta jest na chipsecie Intel 845PE obsługuje FSB 400-533 ale czy tylko DDR 333? I rozumiem że się to kręci tak zaniżyć dzielnik cpu/ram i podnosić fsb czy tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Witam! Kumpel chce aby mu takie coś podkręcić ale ja nigdy nie kręciłem intela ;] Jak się za to zabrać? wiem tyle że mnożniki w intelach to odpada i że można kręcić tylko przez fsb. A i czy w ogolę na tej mobo można kręcić? Płyta jest na chipsecie Intel 845PE obsługuje FSB 400-533 ale czy tylko DDR 333? I rozumiem że się to kręci tak zaniżyć dzielnik cpu/ram i podnosić fsb czy tak? hehe każdego procka można troszkę @@. W intelu jest możliwa zabawa tylko szyną. Ten baleronek ma mnożnik 25 i magistralę 100Mhz, czyli daj na np 110Mhz i przeprowadzaj standardową procedure testową, tak jak a AMD ;) Ta płytka jest chyba przyzwoita do o/c więc jesteś w komfortowej sytuacji. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 A jak z dzielnikami AGP/PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Jeśli masz ustawien ia taktowania PCI/AGP to ustaw na stałej wartości najlepiej 33/66. jeśli takiej funkcji nie masz to szyną 110mhz to bym się nie przejmował. pci i agp niewiele się przetaktują i powinno wszystko chodzić stabilnie. inna sprawa jakie masz poamięci i na ile ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Pamięci to nie problem DDR 400 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Wydaje mi się, że ta płyta ma bloadę szyny, a więc nie zmienia sie dzielnik AGP/Pci. Zostaje on sztywny (chyba że sam ruszysz częstotliwości ich taktowania, czego nie polecam). Wystarczy więc podnieść FSB (nie pójdzie za tym zmiana częst. taktowania szyny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 ma blokade , ja sam pojechałem na mojej (mam taką samą) na 3.5ghz na celinie 2.7 na box chłodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Czy płyta obsługuje DDR 400? i duala? Ta blokada AGP/PCI jest domyślnie włączona? Czy się to jakoś włącza? Edytowane 18 Listopada 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Z tego co pamiętam to to P4PE-X obsługuje pamięci tylko do 333, duala - NIE Blokowanie PCI polega na ustawieniu manual 66/33 (przynajmiej ja to tak robiłem i nawet działało :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Ma ona możliwość zmiany Vcore? jak tak to w jakim zakresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Nie pamietam w jakim zakresie ale obstawiam ze wystarczy :) to co jest najlepsze ze pamieci mozna dac 3,2v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 W jakich temp. powinien pracować taki Celeron? i jakie ma domyślne V takie procek? jest na nim posadzony ARCTIC COOLING FREEZER 4 & Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ja na box chłodzeniu miałem 60st w stresie a normalnie 32 bez podkręcania , niedługo wymianię chłodzenie to zobacze jak idą te proce wysoko , bo narazie poszedłem na 3.6ghz i sie winda jeszcze odpalała... a vcore da sie w zakresie 1.525v - 1.850v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Domyślne V jakie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 No panowie jedna moja mała sugstia właśnie skojarzyłem. Z tego co sobie przypominam to P4PE-X nie obsługuje Prescott... dopiero P4PE-X/SE od któregoś tam rev można było puścić Prescotta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 ja wsadzałem na testy a nie mam jakiejś super wersji tylko jedną z najstarszych , kupowałem bardzooo dawno temu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Ja miałem P4PE-X/SE jakiś początkowy rev (nie pamietam dokladnie) i nie bylo sposbu odpalenia celerona d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) W jakich temp. powinien pracować taki Celeron? i jakie ma domyślne V takie procek? jest na nim posadzony ARCTIC COOLING FREEZER 4 & Ceramique.Zobacz tu http://processorfinder.intel.com/scripts/l...asp?ProcFam=483 znajdź swój model i zobacz spec. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ta plyta obsluguje dd400 ale dopiero przy procku na fsb800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerkawski2000 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 To ja mam teraz, może dziwne i prymitywne pytanie. Jak zmienić vcore tej płyty <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 zamiast auto dajesz manual przy vcore.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domban Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Mam taka plyte i wedlug mnie ma ona dosc duze mozliwosci podkrecania. Sam na moin celeronie 2.6 mam teraz 3.3Ghz i da sie jescze wiecej ale na razie nie probuje bo mam slabe pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 witam, troche odkopie temat :) przyjechalem na swieta do rodzicow, i maja Asus P4PE-X i jedna kostke 256MB Kingstone PC2700 (DDR333) SINGLE SIDED (SS). ja, z mojego starego kompa na AMD64, mam 4x512MB Kingstone DDR400 PC3200 DOUBLE SIDED (DS). a wiec teraz juz wiem, ze nie moge miec 3x512 DS, ale pytanie pozostaje czy moge miec jaka kolwiek inna konfiguracje pamieci typu: 2xDS + 1xSS czy moze 1xSS + 1xDS ? przeczytalem gdzies, ze mozna wlozyc tylko jedna kostke DS do slot0 i wtedy jedna albo dwie SS do slot1 i slot2. zakladam, ze slot0 to ten najblizej CPU? czy zanim wloze kostke 512, mam wpierw wymusic taktowanie pamiec na 333MHz? cos jeszcze ominalem? CPU to Celeron 2.4GHz 24x100 Northwood. dzieki, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...