sztruks Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Konfiguracja tego laptopa (Acer Aspire 3613WLMi) nastręcza mi trochę problemów. Dzięki waszej pomocy, bez trudu poradziłem sobie z wcześniejszymi kłopotami. Tymczasem, po zainstalowaniu mojego XP Prof i reszty programów dostarczonych od producenta pojawił się kłopot z wyłączaniem i przechodzeniem w stan uśpienia. Po wydaniu komendy, zamykany jest system i gaśnie ekran, ale wentylator i twardy dysk ciągle działają (czasami wyłączają się prawidłowo). Również pali się przycisk on/off. Niestety później laptop nie reaguje na przyciskanie klawiszy, nie włącza monitora. Muszę odcinać zasilanie,(gniazdko i baterię). Po ponownym podłączeniu prądu albo baterii mogę go uruchomić, lecz nigdy nie jestem pewien, czy po pracy wyłączy się sam, czy znowu będę musiał odcinac zasilanie. Które urządzenie jest za to odpowiedzialne? Być może na płycie eRecovery oprócz wymienionych sterowników i programów (które zainstalowałem) są jeszcze jakieś istotne? Czy XP Prof. może nie radzić sobie z tym modelem? Może wystarczy znaleźć odpowiedni sterownik do urządzenia odpowiedzialnego za zasilanie? Czy ktoś z Was ma na to pomysł ? Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Wlasnie dzis dostalem tego lapciaka. Chcialem zainstalowac XP PRO ale po tym tu napisales zastanawiam sie czy jest sens. Wkurzaja mnie te partycje zrobione orginalnie. Ale z drugiej strony nie chce miec takich przejsc jak Ty. Jak sie uporasz z tym problemem to zapodaj tu koniecznie rozwiazanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztruks Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Wlasnie dzis dostalem tego lapciaka. Chcialem zainstalowac XP PRO ale po tym tu napisales zastanawiam sie czy jest sens. Wkurzaja mnie te partycje zrobione orginalnie. Ale z drugiej strony nie chce miec takich przejsc jak Ty. Jak sie uporasz z tym problemem to zapodaj tu koniecznie rozwiazanie :) Podobno partycje można zmienić także na tym XP Home przy reinstalacji. Trzeba ją jednak przeprowadzić tak, jak jest opisane w pliku readme na płycie eRecovery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...