silver Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Nie za ciekawie w środku wyglądają samochody :( nie wiem dlaczego ale teraz jak wlanczam camhacka i ustawiam kamerke we furmance to mi ucina polowe dachu i boki, jak by sie nie miescila w srodku, ale kiedy uchuchomilem 1szy raz ten prog i gre to widok ze srodka mialem tak jak kolega wyzej, nie wie moze ktos co jest nie tak ? Edytowane 20 Grudnia 2005 przez silver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 osoba ktorym nfs mw czesto doczytuje polecam wpisac w rejestrze w cache size taka wartosc: 113044530176 gra idzie cacy Najpierw to trzeba mieć tyle wolnego cache :D lewy gorny rog mapy nie wie ktos czy da sie wgrywac jakies samochody nowsze bo veron by sie przydal czy tez salem 7 =] Saleen S7, jasne że sie da ale nie takie fury bo tam są rzeczy typu Murcielago, GT 40, SLR, Carrera GT Ciekawe dlaczego dopisują GT ? :D o ile wiem to oznacza gran turismo a ta klasa jest najsłabsza np. w Le Mans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H@MM3R Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Najpierw to trzeba mieć tyle wolnego cache :D Saleen S7, jasne że sie da ale nie takie fury bo tam są rzeczy typu Murcielago, GT 40, SLR, Carrera GT Ciekawe dlaczego dopisują GT ? :D o ile wiem to oznacza gran turismo a ta klasa jest najsłabsza np. w Le Mans hmm powiedz czemu nie saleen skoro jest drozszy o 10K od takiej carrery GT.... nie wiem o co ci chodzi napisalem wgrywac nie wygrywac... czyli nie wiem dodac sobie jako jakis patch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Ja widziałem na jakiejś czeskiej stronce Skylina w MW. Daje linka: http://gallery.needforspeed.sk/displayimag...album=234&pos=0 Ale to fake chyba były. Nie wiem bo tylko przeglądałem stronke. Znalazłem płytki NFS:U i przypomniały mi sie stare czasy jak w pogrywałem w tą gre i musze powiedzieć że ne NFS: są coraz gorsze. Ostatnim dobrym było Porshe, a potem to te Undergroundy mnie wciągneły. A w tym gdyby nie policja to gra zrąbana na maksa. Edytowane 20 Grudnia 2005 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H@MM3R Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 co prawda to prawda to byl fake... nawet sasiedzi zza granicy napisali ze to z U2... a wielka szkoda ze nie ma takiej opcji.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 to normalne że u mnie save zajmuje 64kb przeszedłem już całą kariere i chce przekopiowac bo format zamierzam zrobić save jest z scieżki podanej na pierwszej stronie tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 hmm powiedz czemu nie saleen skoro jest drozszy o 10K od takiej carrery GT.... nie wiem o co ci chodzi napisalem wgrywac nie wygrywac... czyli nie wiem dodac sobie jako jakis patch Sory mój błąd :) przeczytałem wygrywać :D No ale dogrywanie jest niemozliwe bo musiałbyś umieć stworzyć taki samochód i wiedzieć jak dodać go do rejestrów, w skrócie musiałbyś nauczyć gre że istnieje coś takiego :D to normalne że u mnie save zajmuje 64kb przeszedłem już całą kariere i chce przekopiowac bo format zamierzam zrobić save jest z scieżki podanej na pierwszej stronie tego tematu A do "moje dokumenty" zaglądasz czasami ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 A do "moje dokumenty" zaglądasz czasami ? :Pno save z moich dokumentów zajmuje 64kb moge ścieżke podać c:\Documents and Settings\hubert\Moje dokumenty\NFS Most Wanted\ w opcjach folderów mam włączony widok niewidocznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 To normalne, u mnie tez tyle zajmuje i zawsze tyle zajmował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 spox poprostu wydawało się dla mnie to dziwne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mIKAR6 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Chciałbym zrobić parę fotek z gry. Czym to zrobić? Czy gra zapisuje gdzieś screeny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Chciałbym zrobić parę fotek z gry. Czym to zrobić? Czy gra zapisuje gdzieś screeny? Program FRAPS wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Mozecie mi napisac jaka wartosc macie w rejestrze w cache size, bo po wpisaniu tego co podal To_MeKs dysk jeszcze wiecej wczytuje podczas grania :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 na 100% print_scr + mspaint i chyba F12, ale co do tego drugiego nei jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 tak [; to normalne [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 No rzeczywiscie, teraz to niemalze tnie caly czas podczas gry :? prosze przyslijcie mi wpis ktory byl tam poprzednio bo go zapomnialem przepisac. Nie wiem jak u was ale u mnie po tej "modyfikacji", gra znacznie wiecej przycina. Dla tych co mają problemy z płynnością: W edytorze rejestru znajdźcie: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Need for Speed Most Wanted\] i zmieńcie opcję CacheSize na połowę waszego ramu wyrażoną w bitach, np. ja mam 1GB ramu, więc wpisałem 512MB, co w bitach daje 4294967296. Jak macie 512MB ramu to wpiszcie połowę tej liczby. A jak komuś jeszcze mało fpsów, to u mnie najbardziej klatkożerną opcją jest shadow detail orginalna wartość 3044530176 wydajna wartość przy 1024 MB RAM 4294967296 wydajna wartość przy 512 MB RAM 2147483648 użyłem jeszcze 2-krotnie programu do defragmentacji dysku "speed disk" "speed disk" znajduje się w pakiecie Norton SystemWorks 2003 / 2004 / 2005 /2006 Po tych zabiegach gra chodzi bez zająknięcia na moim A2400 + 1GB RAM + GF6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Nie wiem skąd Wy bierzecie te liczby (połowa ramu), ale spoko jak rzeczywiście przy takich wartościach gra chodzi u kogoś szybciej. U mnie przycina jednakowo czy dam cache size na tryliard, czy ustawie wartość oryginalna, czy dam polowe ramu. Teraz mam cache size = 1 i zgadnijcie co? Nic sie nie zmienilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 heja mam problema gierka jakos dziwnei chodzi:( tzn np w menu to widac jak ogranicze detale na maxa jest duzo fps ale tak raz na sek gra zwalnia i tak w kolo jak jade to nie da sie kierowac bo co chwile gra przyspiesza i zwalnia o co chodzi? bo przeciez nic takiego nie powinno sie dziac... pomocy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ech ja to się już do tych przycinek przyzwyczaiłem , zrywa czy system nowy czy stary , z defragmentowany czy nie , na kazdych sterownikach, widocznie tak miało być, jestem na 6 miejscu w "black list" więc chyba już tą gierke skoncze z tymi przycinkami, no chyba że ktoś coś wymyśli mądrego w tym temacie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ech ja to się już do tych przycinek przyzwyczaiłem , zrywa czy system nowy czy stary , z defragmentowany czy nie , na kazdych sterownikach, widocznie tak miało być, jestem na 6 miejscu w "black list" więc chyba już tą gierke skoncze z tymi przycinkami, no chyba że ktoś coś wymyśli mądrego w tym temacie:)obczailem co to jest.... jak puszcze pamieci na defaultowych timingach i napieciu to nie skacze.... pomaga odkrecenie procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 obczailem co to jest.... jak puszcze pamieci na defaultowych timingach i napieciu to nie skacze.... pomaga odkrecenie procka... No nieeeee -_- Nie mam zamiaru odkręcać niczego mimo że pamięci mam asynchro. BTW co się stanie jak puszcze pamiątki na 264mhz (efektywnie to będzie już ponad 530 :D ) ? oczywiście zmienie timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 No nieeeee -_- Nie mam zamiaru odkręcać niczego mimo że pamięci mam asynchro. BTW co się stanie jak puszcze pamiątki na 264mhz (efektywnie to będzie już ponad 530 :D ) ? oczywiście zmienie timingi.co ja wrozka? sprawdz pamieci asynchro nawet na 733 nic nie daja:P wiem bo sprawdzalem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Nie wiem czy można, ale się pytne :P W ile najmniej udało sie wam osiągnąć 100 km/h ?? ;] Ja się później pochwale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 co ja wrozka? sprawdz pamieci asynchro nawet na 733 nic nie daja:P wiem bo sprawdzalem :mur: A kto ci karze odpowiadać ? :wink: Pytam się raczej czy się nie spalą bez radiatora :P Tak swoją drogą to ustawiłem je na T1 i przycinki troche się skróciły ( ułamki sekund ) ale występują chyba nieco częściej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Nie wiem czy można, ale się pytne :P W ile najmniej udało sie wam osiągnąć 100 km/h ?? ;] Ja się później pochwale... Mnie osobiście 0.78s, ale pewnie można szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Mnie osobiście 0.78s, ale pewnie można szybciej. KLIKNAC TUTAJ W CELU OBEJZENIA FILMIKU (14.13s) (najlepsze przyspieszenie mialem ponizej 0.7s ale tutaj chodzi mi o czas) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 zassyasm a jakie macie najwiesze V ja osobisc porshe gt ponad 360 malo ale widziałem screeny podna 410!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 14.13 nieźle carrera gt rlz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 zassyasm a jakie macie najwiesze V ja osobisc porshe gt ponad 360 malo ale widziałem screeny podna 410!!! A jakbyś zerknął stronę czy dwie wstecz to byś ściągnął filmik z 452 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 A jakbyś zerknął stronę czy dwie wstecz to byś ściągnął filmik z 452 ;) Mój rekordzik z 452 już usunięty bo Mogiel i chwilę po tym ja pojechaliśmy sobie 454 i jego , i mój film są w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...