Skocz do zawartości
Gość kev

Need For Speed Most Wanted

Rekomendowane odpowiedzi

Apropos dymu od heli.

Jakiego koloru wy macie dym. Bo ja do niedawna mialem biały (podobnie spod opon). Ale jak zainstalowalem nowe steowniki do radka to zmienił się na czarny (choć bardziej podobał mi się biały). Jak to u was jest?

Biały dym, dobre =) Jak dojdę do helikopterków to zdam relacje, fajnie by mieć biały dym, nie zanieczyszcza środowiska i wogóle ^_^

Odnośnie gubienia policji to fajnie jest też jak jesteś w tunelu, gdzie są takie dosyć długie ściany w środku, można skołować gliny jeżdżąc na około tych ścian, potem się schować za jedną i nawet się niebieskie pole pokazuje, żeby cooldown szybciej rósł i jest po wszystkim =) Może za bardzo się podniecam takimi małymi wyczynami, ale to fajne jest dla początkujących =)

Miałem zonka [niestety nie mam screena] ze heli wyrzucił do gory tira razem z naczepą. Masakrycznie to wygladało w powietrzu.

Zarąbiste! Kocham takie akcje, np. jedziesz i totalny karambol na drodze, policja lata w powietrzu, wszystko zmasakrowane, a najlepsze jest, że to wszystko przez Ciebie, a Ty wychodzisz z tego cało (albo i nie...=/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będe pisał zwięźle i na temat mam Athlona 1.6 Xp 256 ram ati radeon 9200 128/64 a gra zacina sie na średnich ustawieniach graficznych tak że mogę robić screenshoty w niektórych momentach detale 75% reszta niska cóź mogę zrobić tylko nie piszcie że wymienić podzespoły kiedy ta gra powinna mi płynnie brykać bez żadnej krępacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będe pisał zwięźle i na temat mam Athlona 1.6 Xp 256 ram ati radeon 9200 128/64 a gra zacina sie na średnich ustawieniach graficznych tak że mogę robić screenshoty w niektórych momentach detale 75% reszta niska cóź mogę zrobić tylko nie piszcie że wymienić podzespoły kiedy ta gra powinna mi płynnie brykać bez żadnej krępacji

Co tu duzo mowic za slaby sprzet(duzo za slaby),twoja grafa ma szyne danych 64 bit (co skutecznie spowalnia), zeby ta gra w miare "plynnie" chodzila na twojm sprzecie zmniejsz detale na minimum. (Wczesniej mialem sempa2200+@1800Mhz i na x800xt pe 1GB RAM nie dalo sie grac na pelnych detalach, musialem zmiejszac na medium, ale i tak klatki potrafily czasem spasc ponizej 20, teraz mam Athlona-m 2500+@2500Mhz i dopiero gra zaczela dzialac w Full Details (okolo 40FPS srednia). Kiedys mialem podobny komp do twojego tylko ze Radka 128bit i pamietam, ze juz w NFSU2 dalo rade grac tylko na prawie minimalnych detalach, a i tak byly spadki nawet do 14klatek na sekunde. Jak chcesz w miare pograc w ta giere to minimalna rozsadna konfiguracja to athlon 2200+ i do tego Radek 9800pro i 512MB Ram

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos dymu od heli.

Jakiego koloru wy macie dym. Bo ja do niedawna mialem biały (podobnie spod opon). Ale jak zainstalowalem nowe steowniki do radka to zmienił się na czarny (choć bardziej podobał mi się biały). Jak to u was jest?

Pewnie paleta kolorów zmieniła Ci się na 16 bit. Zmień na 32 bity i powinieneś mieć po staremu.

No niestety za dużo oczekujesz od swojego komputera, albo od tej gry. Jakbyś prześledził temat to przekonałbyś się, że ludzie na prawdziwych maszynach do grania mają problemy z płynnością. Edytowane przez Mogiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienić podzespoły ;)

Serio, masz jedną ze słabszych kart do gier i ramu bardzo mało. Nie oczekuj że jakakolwiek nowa gra będzie chodzić płynnie, a tym bardziej tak niedopracowana jak Most Wanted.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu Cię zdziwie bo po zainstalowaniu najnowszych sterowników omegi gra bryka mi na tych wymaganiach co podałem świetnie a na dodatek zwiększyłem car geometry na wysokie żadnych cięć tylko fura szaleje jak prawdziwe porshe nie moge utrzymać go na drodze wręcz odbijam się od band pewnie bo z racje napędu na tył ale jeszcze bede dochodził co i jak ale jak narazie cięcia nie są wyczuwalne wogóle.Gra poezja ale wysiada przy toce 2 nie ma porówniania a fury nie mogą być niszczone z racji tej że ea games dostało licencję na te furksy ale z klauzulą że nie może być zniszczeń gdyż koleś ewentualnie laska która zobaczy co się dzieje z lambo przy 300 km/h nie zdecyduje się go kupic po takich wrażeniach

Mama jeszcze pytanko screeny robi się printscreenem to wiem ale gdzie się znajdują w jakim katalogu

Mama jeszcze pytanko screeny robi się printscreenem to wiem ale gdzie się znajdują w jakim katalogu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu Cię zdziwie bo po zainstalowaniu najnowszych sterowników omegi gra bryka mi na tych wymaganiach co podałem świetnie a na dodatek zwiększyłem car geometry na wysokie żadnych cięć tylko fura szaleje jak prawdziwe porshe nie moge utrzymać go na drodze wręcz odbijam się od band pewnie bo z racje napędu na tył ale jeszcze bede dochodził co i jak ale jak narazie cięcia nie są wyczuwalne wogóle.Gra poezja ale wysiada przy toce 2 nie ma porówniania a fury nie mogą być niszczone z racji tej że ea games dostało licencję na te furksy ale z klauzulą że nie może być zniszczeń gdyż koleś ewentualnie laska która zobaczy co się dzieje z lambo przy 300 km/h nie zdecyduje się go kupic po takich wrażeniach

Mama jeszcze pytanko screeny robi się printscreenem to wiem ale gdzie się znajdują w jakim katalogu

Mama jeszcze pytanko screeny robi się printscreenem to wiem ale gdzie się znajdują w jakim katalogu??

niektórzy to jednak powinni iśc do okulisty;]

ps. nie chce widzieć tego świetnie^^

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
To lepiej nie widź bo żal by ci dupe ściskał tomasz też nie wierzył i został pedałem w zakładzie karnym w potulicach chcesz mogę ci filmik zapodać printscreena też bo wiara czyni cuda dżejson

Troche kultury z laski swojej. 7 dni ZPP za wulgarne odzywki. costi

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lepiej nie widź bo żal by ci dupe ściskał tomasz też nie wierzył i został pedałem w zakładzie karnym w potulicach chcesz mogę ci filmik zapodać printscreena też bo wiara czyni cuda dżejson

wez zamilcz, bo opowiadasz bajki. na maszynie z siga nie da sie grac na 1024max a co dopiero na takim padle jakim jest 9200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi to co mam w sigu ( imho złom) nie mosisz mi nic udowadniać. Wiem do czego jest zdolna twoja potężna 64 bitowa karta graficzna i EOT lol

:mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem jednego i nigdy nie zrozumiem polska mentalność jest taka że jak jednemu coś wychodzi(czyt.gra w miare płynnie chodzi)to innego krew zalewa i scyzoryk w kieszeni się otwiera że mu nie sorx ale tak to odczułem wybacz ale nie będe pykał w tetrisa bo ty twierdzisz że nie może gra fajnie pykać

Widocznie nie nie wszystko od karty zależy to po pierwsze a po drugie skąd to wiesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem jednego i nigdy nie zrozumiem polska mentalność jest taka że jak jednemu coś wychodzi(czyt.gra w miare płynnie chodzi)to innego krew zalewa i scyzoryk w kieszeni się otwiera że mu nie sorx ale tak to odczułem wybacz ale nie będe pykał w tetrisa bo ty twierdzisz że nie może gra fajnie pykać

Widocznie nie nie wszystko od karty zależy to po pierwsze a po drugie skąd to wiesz??

a ja nie rozumie jednego, ile ty masz lat 12? masz problemy z pisaniem? w poście napisałeś;

"gra bryka mi na tych wymaganiach co podałem świetnie" i za to ci się dostało, teraz piszesz w MIARE PŁYNNIE

to się zdecyduj bo zaraz powiesz że TNIE;]

Koleś nie masz tutaj doczynienia z amatorami, większość juz zjadła zęby na MW:P w całym temacie był co chwile post o płynności itd. Więc ZAMILCZ i idź pykać w tetrisa.. :mur:

Masz rację karta to nie wszystko... ale u ciebie to co 256 ram a może ten 1600xp? nadrabia?

Brak mi słów..

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra widze że nie którzy na niczym tu się nie znają a uważajaą sie ja jakiś ekspertów nie musze niczego stwierdzać i udowadniać mi cyka ładnie a że wam nie to proponuje monitor przez okno naprawde eksperci jak z hitlera pacyfista

odpowie mi ktoś gdzie są screeny??

dla twojej przeogromnej ciekawości nie tnie mi i gra płynnie bez zacięc proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze człowieku się uspokój.

Po drugie naucz się pisac używając znaków interpunkcyjnych.

Po trzecie rozbawiłeś mnie. Nie myślisz po prostu. Wchodzisz na forum, gdzie większość ludzi zajmuje się modyfikacjami komputerów i podkręcaniem. Na kompach znają się jak mało kto.

Najpierw piszesz że ci ludzie na niczym się nie znają.

A później wychodzi na jaw że nie umiesz obsłużyć windowsowego schowka :shock: :lol2: :lol2: :ploom:

chcesz mogę ci filmik zapodać printscreena też bo wiara czyni cuda dżejson

Tak! Właśnie to by mnie przekonało! Zrób filmik (najlepiej nagraj to co ci leci na monitorze jakąs kamerą bo obsługa frapsa jest dość skomplikowana) jak Most Wanted pływa ci na 9200se i 256 ramu. Ludzie z EA na pewno odkupią go od ciebie do celów reklamowych za kupę kasy, albo zostanie wyemitowany w "Nie do wiary".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akne Vulgaris: chłopie skąd ty sie wzieles.. To temat o NFS, a ty wyskakujesz z paintem?

BLANTMEN musiał napisać trzy razy to samo, zanim coś skumałeś i jeszcze masz czelność tutaj pyskować? Uspokój się troche. ok?

Powróćmy lepiej do tematu, bo nam go zamkną..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moze ja jeszcze cos powiem :)

Jak na moje to pewnie user akne vulganic ma polowe efektow graficznych nidostepnych a to co zostalo to pewnie jest jakies niepelne Dx8 to moze ta jego karta robi wtedy jakies 22 klatki i dla niego to plynnie jest. A jak co chwile dysk zaczyna mielic i gra sobie zwalnie tak do 10 fps to tlumaczy to jedynie brakiem ramu i juz ma swoja plynnosc.

A teraz z innej beczki czy ktos probowal sterowania pedaly + klawiatura bo niestetyu ale szlak mnie trafia jak trzeba okielznac jakas bestie co ma naped na tyl i jakos normlanie wyrwac sie z policyjnych szponow bez analogowego gazu a skrecanie za pomoca kierownicy niestety jakos w NFS nie wyszlo EA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz z innej beczki czy ktos probowal sterowania pedaly + klawiatura bo niestetyu ale szlak mnie trafia jak trzeba okielznac jakas bestie co ma naped na tyl i jakos normlanie wyrwac sie z policyjnych szponow bez analogowego gazu a skrecanie za pomoca kierownicy niestety jakos w NFS nie wyszlo EA

nie pierwszy to NFS w ktorym to skopali. gra ma przeznaczenie, zeby byla grywalna na klawiaturze - i stad zachwyt 90% uzytkownikow ktorzy kierownicy do kompa na oczy nie widzieli a pada posiada co 10ty ;)

na moje to NFS od Undergrounda ma tylko dwa stany: gaz do dechy i hamulec do dechy. o niczym posrednim nie ma mowy (no, moze nieco dramatyzuje). podobnie ze skrecaniem - albo skrecasz na full albo jedziesz prosto (dlatego gra sie fajnie na klawiaturze, bo stukasz w np. lewa strzalke i samochod delikatnie wchodzi w luk ;) )

ogolnie - to arcade i kierownica jest tu wrecz zbedna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, wracając do tematu. Napiszcie, jakie są wasze sposoby na policję, i zgubienie pościgu.

Ja najchętniej prowadzę pościg do "żółtej tręczy" na południu (na drodze drewniane skrzynie i beczki) - jest długa, w miarę prosta i nie zdarzyło mi się jeszcze, by zastawili blokadę czy kolce), łatwo można nawrócić i gonić dalej.

Natomiast na zakończenie pościgu najlepsze są 2 bliźniacze serpentyny na końcu autostrady (do zawracania) tam najczęściej gliniarze odpadają (nawet z Corvette) i pościg kończy się w najbliższym Hiding Point'cie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi