Skocz do zawartości
Gość kev

Need For Speed Most Wanted

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne łapię :wink:

Tylko chodzi o to że do wygrania są pieniądze, a tuninig fury to jest mocno subiektywna sprawa.

Wg mnie tak pokażna wygrana 5000pln. powinna zależeć od tego jak kto jeżdzi a nie maluje auto :wink:

Tylko o to mi chodziło :wink: .

Pokazna wygrana ???

Stary zeby wygrac ten konkurs trzeba pewnie wydac 3x wiecej kasy niz jest do wygrania - jezeli sie chce upodobnic fure do ktoregos z tuningowych projektow z NFS:MW

Juz nie mowie o obowiazkowym logo EA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za bzdura. 5000 to człowiek wyda na robiony na zamówienie zderzak do BMW, żeby wyglądał jak ten z gry.

A na pewno wygra projekt, który będzie wyglądał jak BMW :)

No i druga nagroda bez sensu. Ktoś ładnie stuninguje samochód a w nagrodę wygrywa inny tuning.

Poza tym, jak ktoś stuninguje swoją Carrerę GT to po co mu te 5000? Na napiwek dla kelnera? :)

EDIT:

Tam chodzi chyba tylko o zrobienie vynila i malowanie :)

To co innego, ale vynil na maluszku i tak nie wygra :)

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam moj problem jest taki: zainstalowalem gre (oczywiscie oryginalna :-)), uruchamiam ja, pokazuje mi sie okienko z napisem Need for Speed Most Wanted TM i odpowiednim rysunkiem, znika i... gra sie nie uruchamia, chociaz czekam pare minut; w Menedzerze Zadan Windows nie widze nigdzie nfs.exe czy czegos podobnego (moze jest, ale nie potrafie zlokalizowac). co zrobic?

ps. jak zwiekszyc pamiec wirtualna, moze to pomoze?

ravst@op.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam moj problem jest taki: zainstalowalem gre (oczywiscie oryginalna :-)), uruchamiam ja, pokazuje mi sie okienko z napisem Need for Speed Most Wanted TM i odpowiednim rysunkiem, znika i... gra sie nie uruchamia, chociaz czekam pare minut; w Menedzerze Zadan Windows nie widze nigdzie nfs.exe czy czegos podobnego (moze jest, ale nie potrafie zlokalizowac). co zrobic?

ps. jak zwiekszyc pamiec wirtualna, moze to pomoze?

ravst@op.pl

W managerze figuruje jako "speed.exe" i zajmuje najwiecej pamieci (ok 300MB) Edytowane przez Wierzbin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, ludziska, nie pomyśleliście, że może chodzić o virtual tuning? Robisz fotkę swojej fury i tuningujesz w Photoshopie. Według mnie właśnie o to chodziło EA. A to już nie jest trudna sprawa, a kosztowna tym bardziej. Tylko trzeba mieć "wizję" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, ludziska, nie pomyśleliście, że może chodzić o virtual tuning? Robisz fotkę swojej fury i tuningujesz w Photoshopie. Według mnie właśnie o to chodziło EA. A to już nie jest trudna sprawa, a kosztowna tym bardziej. Tylko trzeba mieć "wizję" :)

Prace konkursowe (zdjęcia cyfrowe samochodu) mogą być zgłaszane do 24 kwietnia

Chyba jednak nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ja teraz znajde Calibre po fes tuningu :lol2: z naklejką diablo na masce co by przypominało carrere GT :lol:

Ile tam będzie pierdzieli po tjuningu...no chyba, że chodzi o Virtual tuning - ale taka wygrana do VT ma się nijak :D Wszak życzę Powodzenia tunerom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że oni piszą że po tym jak sie dostaniemy do tej czołówki 10 samochodów będziemy sie musieli w tych swoich stuningowanych samochodach zjawić na bemowie w dzień rozpoczęcia 1/4 mili...

eee... a co wy na to by stuningować w 10 osób samochody, wysłać do nich zdjęcia i jak zostaniemy wylosowani to sie nie zjawić? [; ale trzeba by tak zrobić by te naszych 10 samochodów wygrało, by sie konkurencja nie zjawiła... ciekawie by było [;

Edytowane przez Drunk_ZoZol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracając do tematu, czy ktoś może coś powiedzieć na temat, czy samochody mają swoją wagę tak jak w undergroundzie? Tj czy to ma znaczenie w podskokach i wyścigach z policją? Bo wydaje mi sie, że tak, bo porshe raczej nie popchniesz SUVA, a takim mustangiem to już lepiej idzie (to znaczy, wiecie, ja moge mieć halucynacje i zwidy, ale...)

Nie znalazłam nigdzie w opisie aut, żeby było napisane coś o wadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie, najlepszym taranem jest DB9, jednak nie można tego uogólniać, bo SUV'y są mniejsze i większe (a tym samym cięższe) i z tymi cięższymi to nawet jak się zasuwa 200 km/h to z czołówki "cofa".

A tak z innej beczki...

Przed chwilą skończyłem NFS MW i powiem szczerze, że gra jest nie mniej nie więcej jak... "fajna".

Na początku robi wrażenie świetnymi efektami graficznymi i dźwiękowymi, jednak jak się gra dłużej (a zwłaszcza pod koniec) robi się nieco przydługawa i nudna - można tu przytoczyć IQ policji w granich 70... Gdzie przy robieniu Milestones poprostu trzeba pilnować, żebyśmy my nie zgubili policji a nie na odwrót.

Cały efekt psuje realizm, a właściwie jego brak; wszędobylskie i wkurzające "catch up", auta dziwnie mieszczące się w zakrętach z zawrotną prędkością i jeszcze raz wredny "catch up" tym razem policji.

Na dokładkę niejasny interface gry (np komunikat o wykonaniu Milestone, a jak się okazuje po pościgu, ten milestone był już wcześniej robiony i cała robota na marne). Kiepsko rozwiązany tuning (trochę na odczepne)

Można się jeszcze przyczepić do (mimo, że pięknie się prezentuje) rozmazywania się obrazu gdy włączamy NOS. Po dłuższej grze bolą oczy.

No dobra, koniec tego marudzenia. Tak czy owak dla mnie NFSMW jest grą "dobrą", nie kiepską, nie świetną, ale dobrą. Chyba jestem zbyt wymagającym graczem, ale w dzisiejszych czasach gra napisana przez programistów z EA w stylu "arcade", bez możliwości podciągnięcia do realizmu to trochę za mało.

Życzę samych udanych pościgów i min 50fps!

Pozdrawiam wszystkich,

Wierzbin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki...

...

Zgadzam się w 100% z tym co pisałeś. Najbardziej denerwujący jest catch-up i dodałbym też do denerwujących rzeczy słabo zoptymalizowany engine.

Co do rozmazywania obrazu, motion blura możesz wyłączyć w rejestrze. Jest napisane jak w FAQ na pierwszej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracając do tematu, czy ktoś może coś powiedzieć na temat, czy samochody mają swoją wagę tak jak w undergroundzie? Tj czy to ma znaczenie w podskokach i wyścigach z policją? Bo wydaje mi sie, że tak, bo porshe raczej nie popchniesz SUVA, a takim mustangiem to już lepiej idzie (to znaczy, wiecie, ja moge mieć halucynacje i zwidy, ale...)

Nie znalazłam nigdzie w opisie aut, żeby było napisane coś o wadze.

O wadze i o wielu, wielu innych rzeczach nie jest napisane. A szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie od razu można poczuc różnice ktore auko ma jaki napęd. Powiem szczerze strasznie dobrze jeździ mi sie fiacikiem. Bardzo ladnie sie prowadzi to male autko. Bardzo chętnie widziałbym stare mini w bonusowych autach ale niestety nie można mieć wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informację o tym na którą oś jest napędzane auto to byłoby już super. Ciekawiej by było, gdyby np. przy tuningu (tak jak ma to miejsce w NFS Porshe) była informacja ile dany element dodaje mocy (w PS), albo co się dzieje z samochodem jak zamontujemy to czy tamto. Tutaj zupełna dziura.

Ładujemy silnik co się zwie "Ultimate" i nawet nie musimy czytać z jakich części składa się tuning, wystarczy klepać enter i na pewno coś z tego będzie. Byleby parametry podskakiwały w górę (co to nawet nie wiadomo w jakiej to mierze).

Brakuje też informacji co dane auto ma już w sobie.

Ja grając, stosunkowo późno się dowiedziałem, że wkładając np. spoiler można regulować aerodynamikę etc. Wszystko to gdzieś pochowane w pięćdziesięciu menu, szukać trzeba w labiryncie. Wiadomo, że jak ktoś już raz na to wpadnie to już na pewno trafi. Jednak musi być ten pierwszy raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można jeździć wszystkim co tylko się rusza w grze, obojętnie czy w wolnej jeździe, wyścigach czy innych zabawach.

No i oczywiście można wszystko tuningować.

Ja tak sobie stuningowałem Camaro.

A tu czary mary:

http://www.nfs.ekonin.pl/download.php?cmd=click&id=76

O wiele lepiej i realistyczniej się jeździ takimi samochodami bo pomykasz sobie 120 km/h i możesz nad wszystkim zapanować. A nie zapylasz 380 km/h i widzisz rozmazany świat, kosisz i zaliczasz wszystko na drodze a w dodatku przejeźdzasz miasto w kilka sekund nie widząc jego ciekawych miejsc i szczegółów. Super jest sobie jechać za tirem a później na prostej dać po garach w pizza carze i wyprzedzić jak w rzeczywistości takiego ryczącego potwora jadąc na czołówkę z betoniarką przy prędkości 150 km/h (prawie jak symulator).

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi