Skocz do zawartości
Gość kev

Need For Speed Most Wanted

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś postanowiłem jeszcze raz przejść grę, skoro mam kierownice doszedłem do wniosku, że na niej może być lepiej, po podłączeniu okazało się, że e grze mam jakbym cały czas miał wciśnięty hamulec, dodanie troszkę gazu usuwa ten problem, jednak, gdy ściągam nogę z gazu wrzuca mi się wsteczny bieg, problemy tez z są w ustawieniach gry hamulec cały czas miesza w ten sposób, że nic nie można ustawić, bo na żadnej z zakładek nie mogę się zatrzymać. Widziałem poradnik z pierwszej strony jak ustawić poprawnie pedał gazu i hamulca, ale on u mnie nie działa. Ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza strona w FAQ !!

Dzięki za radę, ale jakbyś dokładnie przeczytał, co napisałem to byś wiedział, że korzystałem z FAQ, owszem naprawia ta rada tylko to, że w czasie jazdy już się nie wrzuca automatycznie wsteczny, ale problem jest dalej, gdy się dostanie wiadomość, którą można przewinąć, bo automatycznie przewijana jest na sam dół, to samo tyczy się innych ustawień gry( dźwięk, ekran itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za radę, ale jakbyś dokładnie przeczytał, co napisałem to byś wiedział, że korzystałem z FAQ, owszem naprawia ta rada tylko to, że w czasie jazdy już się nie wrzuca automatycznie wsteczny, ale problem jest dalej, gdy się dostanie wiadomość, którą można przewinąć, bo automatycznie przewijana jest na sam dół, to samo tyczy się innych ustawień gry( dźwięk, ekran itp.)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wszystko dzieje sie tak jakbyć wciskał kursor w dół tak ?(prawdopodobnie to wciśnięty hamulec). Ustaw wszystko na domyślne i nie grzeb nic w ustawieniach osi(tj. kierownicy i pedałów). Ta gra to taka samochodówka, która nie umie porządnie obsłużyć kiery :-P . Kiedy byłem u kolegi to nie mogłem mu kiery skonfigurować (wcześniej ode mnie ją kupił :lol: )bo albo ustawiałem skręt kiery w prawo albo w lewo.

Nawet rada z pierwszej strony nie pomogła. Po prostu wziąłem wszystko na domyślnie i oś kierownicy i pedałów były dobre.

Dobra sprawdze na mojej chociaż podłączać DFP do MW to grzech ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm...problem rozwiązany. Tak jak mówi draak. W menu przy gazie pojawiała sie notka 'combined pedals'. Odznaczyłem split/axis(albo zaznaczyłem single-axis) i problem znikł ;) . Inna sprawa jest taka, że jazda bez bez tech. ham. lewą stopa jeszcze bardziej 'uprymitywnia' grę ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zonk :] chcem sobie wgrać NFSMW (mam wgranego NFSU1), wkładam CD, czekam, wyskakuje autorun przy czym niestety nie ma opcji INSTALL, jest tylko PLAY. Chwilę pomyślałem, zadałem sobie pytanie: "Wgrywałem ostatnio NFSMW?", oczywiście że nie. Po chwili namysłu wciskam PLAY, a tu, SURPRISE! Włącza się NFSU1 <lol>? Czy to jest możliwe że z CD NFSMW można odpalić NFSU1? Raczej nie, więc o co chodzi?

to jest chyba cos z instalerem , ja ostatnio instalowalem mojej pannie simsy2 i ku mojemu zdziwieniu w instalatorze byly "obrazki" z nfs:mw ... ot taki wybryk :)

ps: dodaje ze obie gry sa ea:P

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Pozatym takie pytanie jest jakaś rada na brak działania wskaźnika myszki w trybie wyboru lakieru? bo jestem zmuszony używać tylko metalicznych (lub non-standard w przypadku VW) bo kursor się nie pokazuje(machanie mychą nic nie daje)...

u mnie po instalacji patcha 1.3 kursor juz zawsze jest widoczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm zacząłem grać sobie na kierwonicy w MW... wrażenia boskie :D (przynajmniej dla mnie bo dotąd na kierownicy grałem 3/4 razy 2 lata temu)

Też spróbowałem i nawet FF mnie zaskoczył na +(tzn. nie jest jakiś super, jednak chodzi mniej wiecej jaki powinien ;) ). Jednak jak wziąłem 500* to jazda była niemożliwa, nie dlatego, że nie umiem kontrować tylko dlatego, że fizyka nie jest taka jaka być powinna tj. przystosowana do szybkich ruchów a'la analogowy pad czy klawa.

A już wiem nawet dlaczego gra nie obsługuje poprawnie kiery. Pedały służyły jako oś pionowa. Lewy pedał był jako max. wych. na doł i środek, a gaz jako max wych. na góre(odnosząc się do gałki w padzie). Kierownica natomiast służy jako oś pozioma. Z tego można wywnioskować, że gra wykrywa kiere jako... joystick ;) :lol2: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problemy z grafika..

po chwili gry w nfs'a MW cos mi sie dzieje z ekranem, czym dluzej gram tym gorzej..

karta sie przegrzewa ?? nie jest podkrecana-nic takiego..:/ co sugerujecie zrobic ?

screen:

http://broadway-net.be/~milqfxp/1.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie to wygląda jak artefakty ale powstaje pytanie skąd się biorą skoro mówisz, że karta nie jest podkręcona... ?

Bez podkręcania też karta moze się za bardzo przegrzewać.

@oZmO Masz dobrą wentylację w budzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkońcu udało mi sie dojśc na pierwsze miejsce czarnej listy teraz tylko seria prób ,ale musze powiedzieć ,że przy końcu gra mi troche sprawiła problemu jak na początku była dziecinnie prossta ,a od połowy troche przynudzała ,ale i tak oceniam ja bardzo dobrze.Nie będe porównywał do żadnych innych gier poprostu można sie wyszaleć :D

Ostatnia ucieczka BMW zapodaje mapke z zaznaczoną najkrutszą drogą według mnie ,ja robie na początku na dole kilka kułek żeby te 5min ,które trzeba ujeżdzić jakoś mi zeszły a potem gaz do dechy .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ps jednak to BMW jest najlepsze strasznie dobrze sie trzyma drogi,ale sajgon jest straszny z 6 stopniem hahahah;)

pzdr

dunker

Edytowane przez dunker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta nie jest ani nie byla nigdy podkrecana, jezeli chodzi o chlodzenie.. to nic dodatkowego po za standardowym... obudowe mam otwarta zawsze (nigdy nie zamykam), co polecacie zrobic ?? artefakty pojawiaja sie po 5-10 min gry :| nie mam juz pomyslow .. jakies sugestie ?? inne pomysly?? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problemik, jestem chyba 8 na liście i nie mogę do końca zrobić kamieni milowych :] zostaje mi kolczatka i nie chcą jej rozłożyć nie wiecie co trzeba zrobić ??

pozdrawiam

Wkurzenie gliniarzy musi osiągnąć poziom 4. Na niższysz tylko będą blokady.

karta nie jest ani nie byla nigdy podkrecana, jezeli chodzi o chlodzenie.. to nic dodatkowego po za standardowym... obudowe mam otwarta zawsze (nigdy nie zamykam), co polecacie zrobic ?? artefakty pojawiaja sie po 5-10 min gry :| nie mam juz pomyslow .. jakies sugestie ?? inne pomysly?? :(

Wyciągnij kartę z płyty i przedmuchaj ją solidnie (bez skojarzeń :wink: ), tak samo zrób z portem grafy. Włóż spowrotem i wtedy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia ucieczka BMW zapodaje mapke z zaznaczoną najkrutszą drogą według mnie ,ja robie na początku na dole kilka kułek żeby te 5min ,które trzeba ujeżdzić jakoś mi zeszły a potem gaz do dechy .

Dołączona grafika

Tak to jest najkrótsza droga ale po jaka cholere jeździsz w kołko te 5 minut , ja zawracalem po uliczkach i od razu się kierowałem w strone mostu i tuż przed dojazdem do zagrodzonej cześci dzwoniła panieneczka i powiadamiała mnie o tej wsptaniałej możliwości starego mostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale po jaka cholere jeździsz w kołko te 5 minut

tzn nie jeżdze całych pięciu minut tylko około dwóch bo jak odrazu jechałem w kierunku mostu to byłem tam na miejscu juz w 3 min także ,a przy ostatniej udanej juz próbie wyjeżdziłem 1,5 minuty i dopiero ogień i kiedy dojechałem panienka zadzwoniła dopiero po jednym okrążeniu po autostradzie,które musiałem przymusowo zzrobić i zaatakowałem ze skretu ;) Edytowane przez dunker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Zizou-88

jak to nie wykrywa?

a da sie ustawiac w opcjach sterowania przyciski?

No wlasnie nie wykrywa. Mam dzoja i go wykrywa a pada juz nie chce wykryc. nie wykrywa czyli chodzi mi o to, ze nie moge go wybrac tak jak np. klawiature i dzoja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś z was problemy z grą na lanie? Serwer kumpla jest widoczny, jednak gdy chcę dolączyć po długim lączeniu mnie rozłancza :| Ostatnio jednak grałem z kolesiem i było wszystko ok. Dodaj jeszcze że łącze się przez sieć Hamachi i mam patcha 1.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi