pajak28 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Suwakami można zmieniać różne rzeczy, np. prędkość maksymalną kosztem przyśpieszenia czy kaoś tak. To przydaje się przy optymalnych ustawieniach samochodu przy krętej trasie i przy prostej trasie. Ja jednak rzadko z tego korzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Kiedy wyjdzie ten patch, co ma te błędy engina poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Kiedy wyjdzie ten patch, co ma te błędy engina poprawić?Było o nim głośno już chwile temu a teraz tak wszystko przycichło... :-| Ciekawe czy wogóle wyjdzie, a jak wyjdzie to czy faktycznie poprawi coś w enginie gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Chodze po nfs-planet.de i nfsunlimited.net ale nic nie mówią o patchu :/ pójde poszukać troche na oficjalnej stronie może tam coś powiedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek31 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam szanownych wyscigowców B) lubie sobie poscigać czasami jednak mam pytanko odnośnie trybu multiplayer jak macie doswiadczenia z grania po necie ? Grałem a własciwie nie grałem w sieci na Undergrund2 bo graniem nie można nazwać raptem paru wyscigów same kłopty zwichy wywalanie i komunikaty o marnym połączeniu :angry: już nie wspomne o tym że przez kabel to wcale nie pograłem nawet spec od sieci nie pomógł Jak wygląda Most Wanted pod tym względem bo jeśli tak jak jak Undergrund2 to podaruje sobie kupno tej gierki :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 zainstalowalem sobie most wanted na nowej grafie :D ustawilem 1024 i wszystko na max, tylko antialiasing i texture filtering na pol. Gra chodz w miare dobrze. Srednio jest 30fps ale czasem na chwilke schodzi do 15 :/ Czy te AA i AF to wlasnie te opcje ktore mam na pol?? A czy wy tez macie takie lipne cienie samochodu i otoczenia(duze piksele)?? I mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak kupie sobie 1GB ramu to gra bedzie lepiej chodzic?? tzn czy bedzie wiecej fps i beda mniejsze spadki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Jak wy możecie grać w MW na kierownicy :-P Przynajmniej jak ja próbowałem to traci się praktycznie całą przyjemność z gry. Kierownica jest do symulatorów, jak LFS, GTR, RBR i GT Legends, a nie do NFSow... Tutaj fizyka jest tak zrąbana, że jak sie nacisnie np. leciutko hamulec przy 50km/h to samochód staje w miejscu :) Może ja tą kierownicą źle jakoś mam ustawioną w MW? PS Zauważyliście, że grafika w tej grze jest strasznie nierówna? przy normalnej jeździe po mieście jest po prostu brzydka, okropne rozmazane tekstury (w World Racing 2 są 999x lepsze) i wszechobecność żółtego koloru, a na przykład wystarczy chwilę pojechać pod słońce gdy zrobi się wieczór, i grafika wydaje się po prostu genialna, odbicia na jezdni i w ogóle, tak samo jak deszcz zresztą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 zainstalowalem sobie most wanted na nowej grafie :D ustawilem 1024 i wszystko na max, tylko antialiasing i texture filtering na pol. Gra chodz w miare dobrze. Srednio jest 30fps ale czasem na chwilke schodzi do 15 :/ Czy te AA i AF to wlasnie te opcje ktore mam na pol?? A czy wy tez macie takie lipne cienie samochodu i otoczenia(duze piksele)?? I mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak kupie sobie 1GB ramu to gra bedzie lepiej chodzic?? tzn czy bedzie wiecej fps i beda mniejsze spadki?? Cienie to kwestja w połowie nie rozwiązana bo niektórym pomaga wymiana sterów innym zmiana firmy ( ati <=> NV ). Ram na pewno pomoże ale nie spodziewaj się cudów, na zacinki w tej chwili musisz mieć jakieś 2GB a dodatkowe 512 poprostu da ci szybsze wczytywanie tras itp. Jak wy możecie grać w MW na kierownicy :-P Przynajmniej jak ja próbowałem to traci się praktycznie całą przyjemność z gry. Kierownica jest do symulatorów, jak LFS, GTR, RBR i GT Legends, a nie do NFSow... No to żeś ameryke odkrył uh ah :lol2: BTW na kierze da się grać i jestem tego przykładem bo 2 tygodnie przed zawodami w NFSU2 jak głupi trenowałem na kierze i miałem wyniki lepsze niż na klawie :) Ale wciąż wole klawiature bo nie mam wyczucia w nogach i są słabo umieśnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) bo nie mam wyczucia w nogach i są słabo umieśnione. Nie wiem co wy macie za kierownice, jakieś do treningu ogólnorozwojowego czy co? :D Ja napewno nie muszę się wysilać żeby cokolwiek wcisnąć :D I na kierownicy gra mi się lepiej niż na klawie. Edytowane 4 Marca 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 na kierownicy gra mi się lepiej niż na klawieJa też wolę grać na kierownicy. Na klawirach też można pograć ale to średnia przyjemność w porówaniu do gry na dobrej kierownicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Nie wiem co wy macie za kierownice, jakieś do treningu ogólnorozwojowego czy co? :D Ja napewno nie muszę się wysilać żeby cokolwiek wcisnąć :D I na kierownicy gra mi się lepiej niż na klawie. A jeśli powiem "niesko budżetowe makro" to zrozumiesz oco chodzi ? ;] Nie chodzi oto że jest ciężko tylko nie wygdonie a ja dotego ma "wady fizyczne" że tak powiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barlogos Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Witam,na moim sprzecie( amd64=3200,7800gt,2gb ramu) chcialem sprawdzic tego nfsa,najpierw wylaczylem w sterach AA i AF dla tej gry,nastepnie odpalilem frapsa,wszedlem do gry...wszystko na max (na 1280x1024)...i... Fraps pokazuje niecale 30 klatek ...jakies 28-29...wydaje mi sie ze chyba cos za malo? =lipa? sprawdzalem tez w 1024x768.... jakies 35-40 klatek ..i spadki fpsów czeste =lipa? w 640x480 ... z 45 ....skoki do 55 i oczywiscie spadki tez sa =lipa? Po wlaczeniu AA i AF w 1280x1024...jakies 19 klatek mialem he... Zmniejszylem przyspieszenie sprzetowe...nie pomoglo. Zainstalowalem stery nowsze(82.65) nie pomoglo(wczesniej mialem 77.77) Co o tym mysliscie?Jak czytalem wczesniejsze posty to na 1gb ramu i radkach starszych wydajnosc byla podobna =lol :? Tragiczna jest ta gra... pzdr Edytowane 9 Marca 2006 przez barlogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Witam,na moim sprzecie( amd64=3200,7800gt,2gb ramu) chcialem sprawdzic tego nfsa,najpierw wylaczylem w sterach AA i AF dla tej gry,nastepnie odpalilem frapsa,wszedlem do gry...wszystko na max (na 1280x1024)...i... Fraps pokazuje niecale 30 klatek ...jakies 28-29...wydaje mi sie ze chyba cos za malo? =lipa? sprawdzalem tez w 1024x768.... jakies 35-40 klatek ..i spadki fpsów czeste =lipa? w 640x480 ... z 45 ....skoki do 55 i oczywiscie spadki tez sa =lipa? Po wlaczeniu AA i AF w 1280x1024...jakies 19 klatek mialem he... Zmniejszylem przyspieszenie sprzetowe...nie pomoglo. Zainstalowalem stery nowsze(82.65) nie pomoglo(wczesniej mialem 77.77) Co o tym mysliscie?Jak czytalem wczesniejsze posty to na 1gb ramu i radkach starszych wydajnosc byla podobna =lol :? Tragiczna jest ta gra... pzdr No bez przesady :) ja na gf6600 z aax2 afx8 cieniami na polowe, bez zwiekszenia jasnosci i efektu deszczu (reszta full opcja w 800x600) mam 30 czy coś więc mysle że masz wyniki raczej w normie a zacinki to codzienność. Wypróbuj stery 84.12 podobno są wyczopicho. Edytowane 9 Marca 2006 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyżaX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Mało znam się na komputerach, i nie wiem czy gra mi pójdzie... Znów ten temat :(:( Ale uczę się! Nawet nie wiem co muszę wiedzieć, by powiedzieć jaki mam komp :P Proc: Intel Celeron D320 2,4GHz 256k/533FSB/s478 Płyta Gł: ASUS P4P800S-X Pamięć 1: TWINMOS DDRAM 256MB /400 cl 2,5 Pamięć 2: GoodRam DDRAM 512 MB (FSB 400 MHz) Dysk Tw: Samsung 80GB 7200 RPM Napęd: LG DVD x16 Proszę o odpowiedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Mało znam się na komputerach, i nie wiem czy gra mi pójdzie... Znów ten temat :(:( Ale uczę się! Nawet nie wiem co muszę wiedzieć, by powiedzieć jaki mam komp :P Proc: Intel Celeron D320 2,4GHz 256k/533FSB/s478 Płyta Gł: ASUS P4P800S-X Pamięć 1: TWINMOS DDRAM 256MB /400 cl 2,5 Pamięć 2: GoodRam DDRAM 512 MB (FSB 400 MHz) Dysk Tw: Samsung 80GB 7200 RPM Napęd: LG DVD x16 Proszę o odpowiedź... CPU,RAM OK ale napisz jaką masz k. graficzną .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Jaka karta graficzna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyżaX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Karta : Prolink GeForce FX5200 Ultimate 128 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Bedzie dzialac, tylko musisz pozmniejszac detale, jesli chcesz grac a nie meczyc sie, ogladajac slajdy. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Most Wanted działa u mojego znajomego, który posiada gf2mx400 32mb ddr, athlon 1000mhz, 384 mb sd. Wystarczy odpowiednio ustawić detale i można śmigać. Płynność jest na tyle wystarczająca, że można spokojnie gierczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Most Wanted działa u mojego znajomego, który posiada gf2mx400 32mb ddr, athlon 1000mhz, 384 mb sd. Wystarczy odpowiednio ustawić detale i można śmigać. Płynność jest na tyle wystarczająca, że można spokojnie gierczyć. No takie rzeczy to nie nowość ale tu chodzi oto żeby gra była jakoś normalnie zoptymalizowana na PC-ty, Na tym co mam w podpisie moge pykać w TOCA 3 ze wszystkim na full AAx4 i AFx16 w 1024x768 a w MW trzeba ściąć kilka detali i używać mega kiepskiej rozdziałki 800x600 i do tego jeszcze mam cienki monitor bo w 1280x960 mam 60Hz a nie chce niszczyć wzroku O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacklord Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ja szukam odpowiedzi na pytanie ''czy mozna miec 7 poziom poszukiwania(ognik wyswietlany obok mapy).Ukonczylem gre w 100% dochodze tylko do 5 i dalej mi sie nie chce zaladowac, a kumpel mi mowi ze mozna ja mu ne wierze.jesli mozna to prosze powiedzcie jak!!! Pozdro to all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja szukam odpowiedzi na pytanie ''czy mozna miec 7 poziom poszukiwania(ognik wyswietlany obok mapy).Ukonczylem gre w 100% dochodze tylko do 5 i dalej mi sie nie chce zaladowac, a kumpel mi mowi ze mozna ja mu ne wierze.jesli mozna to prosze powiedzcie jak!!! Pozdro to all No proste, jeżeli masz "Black Edition" to 7 poziom jest w wyścigu 69 ( normalka ma 68 ) Ewentualnie jesli się nie myle to na nfs-planet.de jest hack uruchamiający ten poziom. BTW Właśnie się doweidziałem że NIE będzie patcha dla MW, nie zrozumiałem dlaczego dokładnie no ale to oznacza że będziemy grać z zacinkami (bo kogo stać na 2GB ramu) www.nfs-planet.de chętni poczytają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Pograłem trochę i chyba ją zaraz skasuję. Nadal uważam, że Underground 1 był najlepszy, bo tam była po prostu zwykła wyścigówka, a tuning wydawał mi się bardziej rozbudowany. Po dodaniu fabuły, miasta stała się ta gra zupełnie mierna. Można robić straszny rozp... na ulicach, jak czołg wszystko taranować. Policja nie ma szans z nami, żadna blokada nas nie powstrzyma. Zero jakiegokolwiek realizmu. Gra ciągle namawia do łamania prawa, gracz nie ponosi w grze za to żadnych konsekwencji. Przy ok. 10 % gry wszystko stało się dla mnie strasznie mdłe. Mam wrażenie, że gram jakimś niedorobionym pimpem, który chce zdobyć "respek" wśród synków bogatych tatusiów, których prawo zupełnie nie dotyczy :x Nie ma tam żadnej pozytywnej postaci- banda drechów i ich "biczys"- nie mogę- wychodzę! wychodzę! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ojej... Widze, ze bardzo lubisz respektowac prawo ;) Ale jak to nie ponosisz w grze konsekwencji? Przeciez jesli cie zlapia to... Wiadomo :) Ale jesli twierdzisz ze gra jest niemoralna i namawia do lamania prawa to coz... Moze napisz do EA zeby zrobili jakas symulacje ZOMOwca w klimacie NFSa. Wtedy bedziesz bronil PiS'u :) A nawet bedziesz ponad PiS'em :D Ja widze tego NFSa w innym swietle. Gierka jest przyjemna, rzeczywiscie moze momentami za latwa i przyprawia czasem o nieodparty smiech pod wzgledem inteligencji policji i ich umiejetnosci (prawie jak w Polsce ;)), ale to wszystko jest po to zeby troche sie wyzyc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Mam takie pytanie czy istnieje jakiś sposób na rozjaśnienie kontrastu w tej gierce? W ustawieniach mam wsio ustawione na max jasno ale i tak mam w grze bardzo ciemno ;[ Jest do tego jakiś program albo modyfikacja w plikach gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Mam takie pytanie czy istnieje jakiś sposób na rozjaśnienie kontrastu w tej gierce? W ustawieniach mam wsio ustawione na max jasno ale i tak mam w grze bardzo ciemno ;[ Jest do tego jakiś program albo modyfikacja w plikach gry? Troche odkrywczości nikomu nie szkodzi, jak wyłączysz cienie to się zrobi jasno, to chyba oczywiste że: Cień = zasłonięte źródło światła Brak cienia = światło dochodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 BTW Właśnie się doweidziałem że NIE będzie patcha dla MW, nie zrozumiałem dlaczego dokładnie no ale to oznacza że będziemy grać z zacinkami (bo kogo stać na 2GB ramu) www.nfs-planet.de chętni poczytają. Chyba żartujesz! ;) Wsadziłem do kompa jeszcze jedną 512 czyli w sumie odpaliłem na 1,8 GB i przycinki jak były tak są więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 @Shiningami chyba mnie nie zrozumiałeś do końca czytaj to co jest na screnie: jaśniej nie mogę ustawić, a powinny być widoczne dwa loga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 @Shiningami chyba mnie nie zrozumiałeś do końca jaśniej nie mogę ustawić, a powinny być widoczne dwa loga. Daj spokój z tymi logami :) ja drugiego całkowicie nie widze i jakoś wszystko widze na drodze, BA ! Czasami nawet nie musze używać spowalniacza żeby ominąć blokade w jakimś niewygodnym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Mam takie pytanie czy istnieje jakiś sposób na rozjaśnienie kontrastu w tej gierce? W ustawieniach mam wsio ustawione na max jasno ale i tak mam w grze bardzo ciemno ;[ Jest do tego jakiś program albo modyfikacja w plikach gry? Ustaw sobie odpowiedni kontrast i jakość w zakładce z kolorami (tryb 3d w opcjach sterownika), jeśli uważasz że gra wygląda zbyt ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...