Skocz do zawartości
TomcioM

A8v Deluxe + Geil - Dlaczego Ddr333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie po raz pierwszy na forum Tweak.pl :)

Dla Was to pewnie malenki problem ale mnie to juz zaczyna przerastac...

1. konfig: a64 3000+ s939, tagan 420w, 2x256 geil ULD cl2

2. bios: CAS:2, tRAS:6, tRP:3, tRCD:3, burst:4, v-core:1.4v, ram 2.7v

3. problem: masa bledow w memtest86+ i prime95, czasami zwisy systemu. Po zmianie czestotliwosci pamieci na 333DDR bez problemu

Mam nadzieje ze ktos ta zagadke rozwiaze :)

Pozdrawiam!!!

TomcioM :mur:

P.S. co z pozostalymi ustawieniami pamieci? (TRRD, TRC, TRFC, TRWT, TWCL, TWR itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..mimo to w gold memory zawsze wyskakuje 1 blad w tym samym miejscu. Przelozylem do innego kompa (nie-asus) i dopiero zaczelo sypac bledami przy domyslnych ustawieniach. Ci w KOMPUTRONIKU wciskaja ludziom niesprawne i/lub uzywane rzeczy i licza ze trafia na kogos kto sie nie zna i nie bedzie protestowal. To jest nagminne w innych sklepach rowniez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką samą płytę jak ty obsadzone mam wszystke cztery banki taktowanie w biosie mam ustawione na 333 a realne taktowanie wynosi 100 i jakkolwiek bym nie ustawił zawsze pamieci są taktowane z czestotliwoscia 100 mhz pomaga tylko a 64 tweaker gdy tam ustawie 133 mhz pamiec jest tak realnie taktowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi