Skocz do zawartości
Michał1

Długa instalacja "małych" programow

Rekomendowane odpowiedzi

Otoż mam taki problem, że od pewnego czasu baaardzo długo instaluja mi sie wszystkie programy, nawet takie co maja po 2 MB. Instalacja jakby sie zawiesza w pewnym momencie i dopiero po kilkukilkunastu minutach rusza dalej i idzie bez problemow, i tak prawie za kazdym razem. Nie wiem, moze to spowodowała jakas aplikacja ktra ostatnio zainstalowalem, lub update windowsa, jesli ktos mial taki problem to prosze o pomoc, bo nie chce mi sie z takiego powodu windowsa reinstalowac. dodam ze mam windows xp sp1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz antyvira nortonowskiego to sprawdz czy masz aktywny monitor --> czy wlaczone jest skanowanie wszystkich plikow (ew wylacz, zostaw aplikacje, i te co sa domyslnie) --> skanowanie podczas :tworzenia,uruchamiania,zapisywania i tak dalej, zostaw podczas uruchamiania, albo domyslne). umnie takie podejscie do tematu pomagalo pomagalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam czasami podobny problem, na różnych komputerach po instalacji Ofisów 2000 :lol: uruchamiał się pliczek mdm.exe(ale co dziwnie nie po każdej instalce) po wywaleniu z rejestru wracało wszystko do normy, tylko że nie używałem dotąd winXP tylko 98 i 98SE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, to raczej nie wina NAV. Jak go zdeaktywowalem to nie pomoglo. Zrobilem nawet przywracanie systemu do stanu sprzed miesiaca (WinRescueXP) i to samo bylo.

Acha, instalki zawieszaja sie gdy pisze 'Initializing...'.

I przy odinstalowywaniu programu jest to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi