monti Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 no wlasnie, co mam zrobic zeby puscic mojego ATHLONKA XP na mnozniku miekszym niz 12.5. Dodam ze mam polaczone mostki , regulacje w biosie do 14 (14 nie dziala a 13 to tak naprawde 12.5). Jak mozecie to napiszcie mi co zrobic , jak polaczyc mostki zeby uzyskac mnoznik np:13 albo wiekszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Witam Dla procków xp palomino max mnoznik to 12,5. Wyższe mnożniki będą dopiero w kolejnych prockach AMD. Tak przeczytałem na zachodnich serwisach. Swego czasu jak odblokowałem mnoznik u siebie na xp1700+ sie martwiłem czemu mam mnożniki od 6 do 12,5 a wyższych nie ma. Kurde myślałem, że coś źle robie i chyba łączłem je z 3 razy aż sie wkoncu wnerwiłem i zacząłem szukać informacji na ten temt. Więc nie masz szans na mnożniki wyższe od 12,5. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 hmm szkoda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zeby miec dostepne monzniki powyzej 12,5 trzeba przeciac ktorys mostek a ktorys polaczyc. Lancer (chyba) kiedys to dokladnie wyjasnial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 o nadzieja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 "...ATHLONKA XP na mnozniku miekszym niz..."- znaczy mniejszym i większym (mniejwiększym), tak? :-) U mnie jest to samo (epox)- x14 nie działa a x13 daje x12.5. Zdawa mi się, że to max dla XP. Choć znalazłem coś, co temu przeczy: http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...30&pagenumber=2 <- piąty obrazek na forum- wynika z niego, że gość puścił Athlona (stepping A (6 8 0), 0.13um) na x13.5. Ano tak- może te nowe Athlony wykonane w 0.13um mają wyższe mnożniki podczas gdy stare max x12.5? A może to nowe płyty via333 lub via400 to umożliwiają? Dużo tego "może". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Tak, tak Lancer mi to kiedys tlumaczyl... tez chcialem zrobic cos takiego z moim ANTKIEM... tak wiec rzucam ci haslo: SZUKAJ!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 W mojej płycie, która miała max. mnożnik 12,5 trzeba było wgrać nowy bios, który umożliwił instalowanie nowych Athlonów: 2400+, 2600+, 2800+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zobaczcir tu: http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...painting_d.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 jak by to bylo po ang to bym wiedzial oco chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 ale chba zakumalem bede to musial sprawdzic thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 WITAM! MOGE CI PORADZIC CO BYS PROBOWAL. MI NP. NA MOIM TB UDALO SIE USTAWIC MNOIZNIK X13. I NA PLYCIE Z KT133 JEST 13*110=1430. MNOZNIK TEORETYCZNIE USTAWIALEM NA X12.5 JAK TO SIE STALO, ZE JEST 13 NIE MAM POJECIA :D ALE NA PEWNO NIC JUZ NA TYM PROCU NIE BEDE RUSZAL. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Tniesz mostek L10 tak jak w przypadku odblokowywania Durona 1300 masz to opisane w artykułach tu : www.exoc.glt.pl pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...