Maniakalny Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) Witam! FC to ogólnie wciągająca zabawa w budowanie i zbieranie cześci(chodzenie po złomach itp) Wciągnęła mnie tak, że żeby kupić węża stalowego sprzedałem monitor i teraz mam czarnobiały ALE ma aż 16 odcieni szarości :lol: ) Części: KOMPRESOR: ASPERA E2125E 217QA02 ma około 230W (1/3HP), pojemność skokowa 8,79 cm3 SKRAPLACZ: wymiary 25x21x10cm razem ze shroudem (wiatrak ze smigłem 15cm) PAROWNIK: kopia Chilly1 DESUPERHEATER: okolo 1,5 - 2m rurki 6mm KAPILARA: okolo 2,5m (0,8mm) SSĄCA: 75cm węża elastycznego firmy "FAMAS" + 50cm miedzianej rurki 10mm agregat jeszcze nie napełniony ale prawdobodobnie napełnię propanem (narazie brak funduszy na kupno) Proszę nie krzyczeć za jakość fotek (webcam):/ Kącik podziękowań: - Ravenowi za wprowadzenie do tematu oraz powerpacka (zlutowany parownik, kapilara, zaworki) - Tonicowi za wytłumaczenie wielu nurtujących mnie spraw dotyczących FC - Mućkowi za wsparcie duchowe itp. - sąsiadom za wyrozumiałość (m. in spawanie na klatce schodowej :P) pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 zapodaj jakieś lepsze foty bo na tych niewiele widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 napisz jeszcze ile ci to kosztowało bo wygląda na nisko budżetowe FC :wink: mi się podoba tylko chciał bym jeszcze szron widzieć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 powinno być gdzieś -25 idle :) jak bym miał jakies zaplecze i troche kaski to bym też sobie złożył fc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) wczoraj wieczorem doszła do mnie paka z narzędziami (manometry, obcinaki itp), więc napełniłem układ: -gaz to narazie propan-butan 70/30 (potem zamierzam dac r22)\ -cisnienie ssania -0,1 bar temperatur nie ma bo czujnik to dallas i nie mogłem sobie poradzic z odpowiednim mocowaniem czujnika zeby dolegał dobrze do parownika ssąca zaizolowana a na nią załozona siateczka ochronna (taka jak w prometei) fotki: (wiem, wiem tragedia :/ ,ale nic nie poradze na tą kamerke:/) pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2006 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zalatw termo ;) bo tak bez temp to ciezko cos powedziec, ale uklad okay ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 nice ;) najwięcej to kosztują narzędzia ; ] ja ide rozkoszować sie manometrami itp, też dostałem wczoraj power packa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...