kprip Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Mam dość dziwny problem. Mianowicie w komputerze mojej sis przestał działać cd-rom tzn instalowałem ponownie windows 98SE (bo już stary się wieszał zresztą jak zwykle), zainstalowałem go z płyty, później stery itp czyli tak jak zwykle ale od tego czasu WINDOWS przestał "widzieć CD-ROM", w BIOSIE jest OK Mam 2 dyski podłączone na jednej taśmie (master i slave) a na drugiej mam podłączony CD-ROM na master Konfig: Pentium II 350MHZ 64MB RAM grafa zintegrowana Dyski 4 i 2 GB CD-ROM 32x i 52x LG A oto co już zrobiłem: 1. Kupiłem nowy cd z allego >>> dalej nie działa 2. a może ten z allegro też nie działa?? >>> ożyczyłem od kumpla cd >>> dalej nie działa 3. Wymieniłem wszystkie taśmy na NOWE >>> dalej nie działa 4. W[ciach!]iłem się na maxa >>> dalej nie działa 5. Przeinstalowałem znowu WINDOWS z płyty >>> i dalej nie widzi cd-romu w windzie Czyli BIOS >>> cd-rom jest, DOS >>> wszystko ok widzi cd-rom, WINDOWS >>> lipa, niema, wcieło Mi się już pomysły skończyły zupełnie więc może jakieś sugestie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Windows instalujesz od nowa czy instalujesz jeden na drugi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Sprobuj w menadzezre urzadzen wyrzucic kontrolery ide, restart, i wtedy powinien znalezc! I tak sie przedstawia sytuacja, a jak nie pomoze, to sprobuj odlaczyc ktorys dysk i na jego miejsce podlaczyc cd-rom, i potem zmiana! Powienien system przeladowackonfiguracje systemu i wtedy powinno dzialac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...